Årets fantastiske jury i Hovedkonkurrencen

Ta’ godt i mod årets fantastiske jury i hovedkonkurrencen!

På OFF er der skåret ind til benet: Her varer hver film aldrig mere end 30 minutter, uanset om genren er kærlighedshistorie, krigsfilm, eksistentielt drama, dokumentarisk undersøgelse, kunstfilm eller komedie. Men suset er desto mere intenst – som at støde ind i en smuk fremmed på gaden, som hurtigt forsvinder i mængden igen, men bliver hængende i tankerne resten af dagen.

I kan være helt sikre på at få uforglemmelige bekendtskaber blandt de 67 internationale og danske film, der i år vises i Hovedkonkurrencen. De er udvalgt i et felt på over 2500 kortfilm fra hele verden, der alle er produceret i 2016 og 2017; først har en præjury og siden en udvælgelsesjury håndplukket de stærkeste film med OFF-signatur. Og ved festivalugens afslutning er det altså Hovedkonkurrencens jurys tur til at drysse guld over deres favoritter.

 

STINE MELDGAARD

Stine Meldgaard har en bachelorgrad i nordiske studier fra Københavns Universitet. Siden 2014 har hun arbejdet som filmproducer ved Meta Film og har desuden produceret tv-fiktion i samarbejde med SAM Productions. Stine Meldgaard er medlem af netværk for europæiske producenter, EAVE.

 

CHRISTIAN TAFDRUP

Christian Tafdrup er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i 2003 og har medvirket i adskillige danske film og serier. Sideløbende med karrieren som skuespiller har han instrueret kort- og novellefilm og debuterede i 2016 som spillefilmsinstruktør med det surrealistiske drama Forældre. Christian Tafdrups anden spillefilm, En frygtelig kvinde, premierer senere på året.

 

MARIJANA JANKOVIC

Marijana Jankovic er en dansk skuespiller, uddannet ved Skuespillerskolen ved Århus Teater i 2006. Hendes karriere omfatter arbejde på film- og tv-produktioner og teater i ind- og udland; blandt andet medvirkede hun i den oscarvindende kortfilm Helium (2013). Hun har arbejdet med Lars Von Trier på hans seneste film og er desuden begyndt selv at skrive og instruere.