Stor stigning i antallet af indsendte kortfilm til OFF

Danmarks internationale kortfilmfestival har åbnet for tilmelding af film til OFF17

OFF – Odense International Film Festival – har åbnet for tilmelding af kortfilm med henblik på optagelse i festivalens konkurrencer. OFF17 løber af stablen fra 28. august til 3. september, og vil igen i år gøre sit ypperste for at skabe en uge med film, fest og fordybelse og selvfølgelig kortfilm og kærlighed i verdensklasse!

Med en måned tilbage til deadline for indsendelse af kortfilm, kan OFF konstatere en stor stigning i interessen for festivalen. Over 1500 kortfilm fra hele verden har allerede fundet vej til Odense, hvilket er 30% flere film end sidste år ved samme tid. Fra over 80 forskellige lande er der kommet bidrag, og festivalen forventer at komme et godt stykke over sidste års antal af tilmeldte film, som landende på ca. 2200.

Festivalleder Birgitte Weinberger udtaler:

”Kortfilmen er en fantastisk genre, det er Rock and Roll og den kunstneriske legeplads, hvor man virkelig kan eksperimentere og afprøve sit kunstneriske udtryk. Det kan resultere i nogle yderst intense og interessante filmoplevelser, hvor der er skåret helt ind til benet. Vi glæder os rigtig meget til at se, hvad der sker lige nu i hele verden i det korte format. Det er rørende, overvældende og meget inspirerende at opleve den blomstrende kreativitet og store fortællelyst, vi smager på i kortfilmen.”

Odense er kortfilmens mekka, og der vises film i alle afskygninger: animationer, kortfilm for børn og unge, fra hele verden og med et særligt fokus på Danmark. Flere tusinde kortfilm fra alle verdenshjørner finder vej til OFFs udvælgelse, som gennem timevis af film-kiggeri finder frem til de 100 bedste, som festivalen vil forkæle publikum med til sommer, og som samtidig er med i opløbet om OFF’s i alt 13 priser, små 200.000 kroner og ikke mindst æren.

OFF er en branchefest men i høj grad også en festival for publikum. I 2016 fandt hele 26.000 filmelskende gæster vej til OFF, til stor glæde for såvel arrangører som filmskabere. Kunsten bliver først relevant i mødet med beskueren, og på OFF lægges der stor vægt på mødet mellem mennesker på kryds og tværs; inspiration, netværk, indsigt og udsigt.

 

Fra OFF til Oscar

Kortfilmfestivalen i Odense kan som den eneste danske festival sende vinderfilm videre til bedømmelse ved The Academy Awards i kortfilmkategorien det efterfølgende år. Udnævnelsen som Oscarkvalificerende festival kom i 2013 for hovedkonkurrencen og den danske konkurrence, mens vores animationskonkurrence i 2015 også fik denne fine status, som er en blåstempling af festivalens høje niveau, og ikke mindst en kæmpe mulighed for filmskaberne, hvis film rykker tættere på den eftertragtede Oscar-statuette.

 

Fra OFF til Robert

Hvert år kårer Det Danske Filmakademi de bedste danske film, herunder kortfilm, med Robert-prisen. Et nyt samarbejde fra 2016 bevirker, at alle danske kortfilm skal igennem OFFs udvælgelse for at komme i betragtning til en Robert. Ud af de danske, udvalgte bidrag på festivalen short-listes 10 kortfilm som medlemmer af Det Danske Filmakademi kan stemme på, for at finde de fem nominerede til årets Robert. De nominerede afsløres til OFF’s prisfest OFF awards og vinderen af årets Robert i kortfilm-kategorien findes herefter til Robert-prisfesten i februar året efter.

 

Sidste frist for tilmelding 1. april 2017. 

OFF modtager kortfilm på maks. 30 minutter i alle genre. Filmen skal være færdiggjort i 2016 eller 2017. Læs specifikationer og tilmeld din film her på hjemmesiden. Alle korrekt tilmeldte film vil få besked om udfaldet af udvælgelsen i slutningen af maj.