Se 5 fantastiske animerede afgangsfilm

OFF Special – Animerede afgangsfilm fra The Animation Workshop i Viborg

Mandag d. 26. februar kl. 19 på Cafe biografen

 

OFF – Odense International Film Festival byder velkommen til en aften med animerede kortfilm på programmet. Oplev fem finurlige afgangsfilm med hvert deres forførende og farverige univers fra The Animation Workshop, og mød nogle af filmskaberne bag.

 

Tegnefilm er ikke kun for børn. Slet ikke faktisk. På OFF har vi vidst det længe, for da festivalen blev afviklet for første gang i 1975, viste vi udelukkende animationsfilm og den dag i dag står de animerede kortfilm vores hjerte nær. Vi glæder os derfor til at se, hvad der rører sig lige nu, når vi præsenterer spritnye animerede afgangsfilm fra Viborg og får besøg af nogle af skaberne bag.

 

Afgangsfilmene fra The Animation Workshop i Viborg har i en årrække markeret sig på de internationale film- og animationsfestivaler. Nu står et nyt hold studerende klar til at dele frugterne af deres studier. Afgangsproduktionerne sætter punktum for 3½ års studier på The Animation Workshops bachelorlinjer i Karakteranimation og Computer Graphic Arts – og vil fra nu af fungere som visitkort for et kuld nye animatortalenter, der gerne vil vise hvad de kan.

 

Mandag d. 26. februar får vi besøg af Philip Piaget, instruktør af Reverie, og Rikke Planeta, instruktør af Bacchus, der vil være tilstede til at besvare spørgsmål fra publikum, modereret af Festivalleder Birgitte Weinberger.

 

Det er store emner, som animationsfilmene tager op. De bevæger sig imellem samfundets problematiske sider og over i sjælens indre kampe. Det sker i stemninger og scenarier, der har skyhøje ambitioner.

 

Denne årgang tæller 5 projekter, hver med deres helt unikke udtryk og stil. De fem film er:

 

Bacchus – instrueret af Rikke Alma Krogshave Planeta

City of Memories – instrueret af Signe Tveitan

Reverie – instrueret af Philip Piaget

Vermin – instrueret af Jeremie Becquer

WithinWithout – instrueret af Patrycja Cmak

 

The Animation Workshop/VIA UC i Viborg er en af Europas førende uddannelses-, efteruddannelses- og udviklingsmiljøer for animation, tegneserier, interaktiv digital underholdning, pædagogisk anvendelse af animation mv.

 

The Animation Workshops uddannelsesafdeling udbyder to professionsbachelorer i animation: Karakteranimator og CG Arts, samt én i Grafisk fortælling. Det er studerende fra de to animationslinjer, der i samarbejde har lavet afgangsfilmene.