Oscar Night med OFF og Cafe Biografen

Søndag d. 4. marts fra kl. 21.00 i Cafe Biografen

 

Odense International Film Festival holder igen en festlig Oscar aften i samarbejde med Cafe Biografen. Den røde løber rulles ud, der er bobler i glasset og masser af hyggeligt selskab. Vi har valgt at vise vores bud på noget af det mest mind-blowing og overrumplende indenfor kortfilm og spillefilm de sidste 20 år. Derfor viser vi tidligere Oscar-vindende spillefilm Birdman, samt tidligere Oscar-nominerede kortfilm Ernst og Lyset, som optakt til det store show, live transmitteret fra The Dolby Theatre i Hollywood.

 

OFF er den eneste filmfestival i Danmark, som er Oscar-kvalificerende, og derfor er det oplagt at lave et Oscar arrangement i samarbejde med Cafe Biografen. Cafe Biografen er en Art Cinema med særligt fokus på danske og internationale kvalitetsfilm. Årets tema er ”Kom som du er”, hvad enten det er i knivskarp galla eller i afslappet pyjamas-stil med dynen under armen.

 

Hele 4 nomineringer har i år et dansk islæt. Den svenske film The Square, som allerede har høstet store priser og er nomineret i kategorien ”Best Foreign Language Film”, har danske Claes Bang i hovedrollen, samt Christopher Læssø i en birolle. Danske Dan Laustsen er nomineret for bedste fotografering for The Shape of Water, og i kategorien ”Best Documentary Feature” har vi Last Men in Aleppo, som er dansk-syrisk produceret med bl.a. danske Steen Johannessen som co-instruktør og Søren Steen Jespersen som producer. Til slut har vi Netflix-dokumentaren Strong Island, hvor Janus Billeskov Jansen er klipper.

 

Hele fem af de nominerende film i kategorien ”Best Picture” vil være på plakaten i Cafe Biografen inden Oscar Night, herunder The Shape of Water der får premiere på torsdag d. 22. februar. Så der er rig mulighed for at forberede og gøre sig klar til et brag af en Oscar aften.

 

Arrangementet løber af stablen søndag d. 4. marts fra kl. 21.00 i Cafe Biografen, og forventes færdigt omkring kl. 06.00 næste morgen. Inkluderet i billetprisen på 95 kr. er kortfilm, spillefilm, bobler og så selvfølgelig hyggeligt samvær hele natten. Hvis sulten skulle melde sig, vil det være muligt at købe retter fra en Oscar menu, udviklet særligt til denne aften. Ja, det er sent og det er søndag, men det bliver så hyggeligt at tilbringe natten sammen med at se showet, og alle er hjertens velkomne – hvad enten det er iført gallatøj eller pyjamas.