OFF – Odense International Film Festival

OFF er Danmarks internationale kortfilmfestival og med sin opstart i 1975 også landets ældste filmfestival. OFF er en anderledes filmfestival, der blev startet med lidenskab og hittepåsomhed, en sjæl som filmfestivalen har bevaret og dyrket siden. OFF støtter kortfilmkunsten kompromisløst, men er også en publikumsfest med massiv opbakning i lokalmiljøet. Hundrede melder sig som frivillige til festivalsugen, og endnu flere gæster festivalen for den høje kvalitet vi leverer. OFF arbejder året rundt på at støtte den danske filmkultur, og dyrke og udbrede mangfoldige filmtilbud til folket.

 

Hyldest til kortfilmkunsten

Expect the unexpected” – OFF er udsigt til verden og indsigt i sig selv. Et frikvarter fra den grå hverdag, hvor pligt erstattes med lyst. Lyst til mere. Lyst til nyt. År på år forvandles Brandts Klædefabrik i Odense centrum til en magisk oplevelse for byens borgere og alle andre interesserede. Store som små vil i en hel uge blive inviteret ind til oplevelser, som pirrer hele det følelsesmæssige spektrum.

OFF hylder kortfilmen som medie og kunst, og frem for alt, alle de kreative individer der ligger deres sjæl deri. Op til festivalen modtager vi mere end 3000 kortfilm fra både ind- og udland, som bliver set af vores nøje udvalgte jury, der med kyndig hånd udvælger de bedste. Under festivalugen vises disse udvalgte film i programmer á ca. fem til otte små film. Programmerne varer i alt op til to timer, og der er altid en filminstruktør eller en anden filmkyndig til stede under visningerne, som besvarer spørgsmål fra publikum. Sidst på festivalen afholder vi et storstilet show med fest og fornøjelse, hvor vi udpeger og fejrer vinderne af vores tre konkurrencer: Hovedkonkurrencen, Den Danske Konkurrence, og Animationskonkurrencen.

 

Konkurrenceprogram

I 2013 blev OFF tildelt en meget prestigefyldt titel inden for filmbranchen, da OFF blev anerkendt som Danmarks første Oscar-kvalificerende filmfestival og kunne sende vinderen af både Hovedkonkurrencen og Den Danske konkurrence videre til USA. Fra og med 2015 kan vi også sende vinderen af Animationskonkurrencen videre og dermed samtlige vindere fra vores kortfilmskonkurrencer videre til den prestigefyldte Oscar-komité.

Men OFF har plads til alle slags filmelskere, og derfor uddeler vi også i samarbejde med TV2/FYN vores egen Publikumspris, som uddeles til den film, der får flest sms-stemmer af publikum. Der er også en pris til den bedste ungdomsfilm i konkurrenceprogrammet. De udvalgte ungdomsfilm bedømmes af en jury bestående af en lokal skoleklasse, der på forhånd har modtaget undervisning i alle facetter af filmens verden.

 

Fokusprogrammer

Ud over vores konkurrenceprogram består Odense Internationale Film Festival af en række fokusprogrammer, hvis overordnede tema hvert år bestemmes af en ny kunstnerisk profil. Fokusprogrammerne kan indeholde film, debatter og foredrag, der inviterer publikum til deltagelse og fordybelse. OFF viser gamle filmklassikere under åben himmel, afholder talentsymposium for eleverne fra de danske filmskoler og så har OFF et omfattende børne-unge program, der strækker sig fra de helt små til ”up-coming” unge mennesker der går rundt med en filminstruktør i maven.

 

Området omkring Brandts

Alt dette foregår rundt om i hele Brandts-området; i Cafe biografen, i Kulturmaskinen, i Magasinet og på Amfipladsen og alle -lav som høj- er inviteret til at deltage. De fleste arrangementer og filmfremvisninger er helt gratis, så man skal bare dukke op og tage plads. Vi anbefaler dog, at man reserverer billetter via vores hjemmeside.

Odense International Film Festival er altså ikke bare filmkunst i mørket og sæder af rødt velour. Det er en begivenhed, som åbner dørene til en verden fyldt med inspiration, overraskelser og følelser. Og i tiden op til og hele ugen igennem er byen gennemsyret af events, workshops, musik, fester, foredrag, spændende gæster og indtryk fra hele verden. Og de er her allesammen; filmelskere, branchefolk, upcomings, drømmere og eventyrere og forhåbentlig DIG!

Gør dig derfor klar på at opleve det søde, sjove, sørgelige, sensuelle, og det som er så OFF, at det er svært at beskrive.

Vi ses i uge 35.