Animation Animation Animation

Da festivalen blev afviklet for første gang i 1975, var det kun animationsfilm – eller tegnefilm, som de hed i folkemunde – der blev vist på festivalen, og dengang skulle filmene være baseret på eventyr af H.C. Andersen for at kvalificere sig. I 1983 åbnede festivalen op for kortfilm i alle genrer og uden tilknytning til manden i den høje hat, og begyndte rejsen mod at blive den festival, vi har i dag. Men animationsfilmen og dens særlige, eventyrlige evne til at fortælle historier og skabe stemninger har altid stået OFFs hjerte nær.
Animationskonkurrencen fik i slutningen af sidste år den ultimative anerkendelse, da Oscar Akademiet tildelte animationskonkurrencen Oscar-kvalificerende status, hvilket betyder, at vinderen af konkurrencen sendes direkte til præ-screening hos Oscar Akademiet. Hvad enten det gælder stop-motion-fortællinger, dukkefilm, håndtegnede universer, nuttede computeranimerede dyr eller storladne 3D-produktioner, har kreativiteten og fantasien frit spil hos animatoren, og det nyder OFFs publikum godt af på det store lærred! Vi glæder os til (igen i år), at kunne vise jer fantastiske animationsfilm, der har stærke historier, er visionære, har humor, er skæve og absurde, forfærder og bevæger.

Priserne uddeles i samarbejde med Animationssammenslutningen ANIS, som også har udpeget animationsjuryen. Sammen skal de uddele to priser: Børge Ring Award og Talentprisen.

Børge Ring Award

Prisen uddeles til bedste animationsfilm i konkurrencen. Såvel nationale som internationale film kan modtage prisen. Præmien er et OFF diplom og en check på 15.000 DKK.
Læs mere on Børge Ring her

Animation Talentprisen

Talentprisen til skaberen af en ekstraordinær kortfilm inden for animationsgenren. Prisen er udelukkende forbeholdt de danske animatorer og kan uddeles til både nye og allerede etablerede talenter. Vinderen får et OFF diplom og en check på 10.000 DKK.