HVERT ÅR TILBYDER OFF EN RÆKKE SPÆNDENDE OG UDFORDRENDE WORKSHOPS TIL SKOLEKLASSER SAMT GYMNASIEKLASSER.

Pladsreservation på forhånd er nødvendig til alle workshops. For at reservere plads; ring på telefon 6551 2837 eller skriv til filmfestival@odense.dk. VIGTIGT! Vi oplever hvert år stor interesse for vores workshops, og vi har desværre ikke har mulighed for at tilgodese alle forespørgsler. For at nå så bredt ud som muligt, modtager vi reservationer fra to (forskellige) klasser per skole til to forskellige workshops. Disse to pladser uddeles efter først-til-mølle-princippet. Vi skriver alle forespørgsler på workshops, vi ikke kan imødekomme, op på en venteliste og eventuelle restpladser uddeles 20. juli til dem på ventelisten.

Se alle vores Workshops nedenfor

_DSC2899

WORKSHOPS

Pladsreservation er påkrævet. Bestil på telefon 65512837

AT REJSE ER AT MØDES: Lav film på Danmarks Jernbanemuseum. 4. – 9. klasse

Mandag den 29. august til fredag den 2. september på Danmarks Jernbanemuseum

Formiddag (8.30-11.30) 4. – 6. klassetrin.

Eftermiddag (12-15) 7. – 9. klassetrin

Eleverne udarbejder i mindre grupper manuskript til ’mødet i kupéen’, inden de filmer og optager de udarbejdede scener. Her efter redigeres råmateriale til kortfilm. Eleverne anvender smartphones eller iPads til deres optagelser og benytter værktøjer fra Skoletube til redigering. Undervisnings- og udviklingsansvarlig på Danmarks Jernbanemuseum, Lise Stadelund og konsulent fra LærIt, Peter Leth guider og vejleder eleverne i processen fra manuskript til det færdige produkt.

NYE MEDIER PÅ KRYDS & TVÆRS. 8. klasse og opefter

Tirsdag den 30. august til fredag den 2. september på Mediemuseet

Hver dag kl. 10.00-11.30, torsdag dog kl.12.00-13.30.

Mediemuseets undervisningsforløb sætter fokus på tværmedialitet og engagerer eleverne i et sjovt og anderledes forløb, der også forholder sig til spil og interaktive fortællinger. Forløbet kan kombineres med et besøg i MedieMixeren, hvor eleverne kan lave chroma-key optagelser, blive interviewet af kendte tv-værter og arbejde med lydeffekter og -optagelse i lydstudiet.

Varighed: 90 min. Besøg i MedieMixeren ligger ud over forløbets varighed og bedes oplyses ved booking.

SKRIV EN FILM: En introduktion til arbejdet med idé og manuskript. 8.-9. klasse. Sted: Kulturmaskinen, mødelokale Andersen

Mandag den 29. august til fredag den 2. september

Hver dag kl. 10.00-14.00

Hvad er en idé? Hvordan bliver en idé til et manuskript? Hvordan foregår samarbejdet mellem manuskriptforfatter og instruktør? Hvad er dramaturgi, og hvordan skal man bruge den? Hvad er plot, og hvad er det, der ikke er plot? Er film altid en historie? Med eksempler fra egne og andres film vil Eini Carina, manuskriptforfatter og vinder af Danske Dramatikeres Talentpris 2014, give en personlig indføring i, hvordan man kan gå til manuskriptskrivning og idéudvikling.