Der bliver sagt meget om kortfilmen i disse dage – både at den trives som aldrig før i den digitale tidsalder, hvor det korte format har fundet nye platforme, og at den har mistet noget af sin tidligere betydning som filmskaberes visitkort i konkurrence med webisodes og andre hybridformater på sociale medier. Men det er kun et tegn på genrens alsidighed og slagkraft, at den bliver ved med at inspirere til diskussion. OFFs hovedkonkurrence byder på mangfoldige filmoplevelser i alle genrer fra mange forskellige lande: se dem og bedøm selv, hvordan det står til lige nu med den internationale kortfilm! Vi er ikke tvivl: på programmet er sanselig poesi med menneskekroppen i centrum, spændstige hormonbomber, grusom humor og adskillige kig direkte ned i det menneskelige sinds dybeste mørke. OFF skærer ind til benet – varer filmen under 30 minutter, er det en kortfilm. Men selvom spilletiden er kort, kan oplevelsen være uforglemmelig…

Hovedkonkurrencens program består af mellem 60-75 film, som efter grundigt gennemsyn af både præjury og udvælgelsesjury, er kommet gennem nåleøjet. De udvalgte film vises festivalprogrammer, og nu er det tid til den endelige udvælgelse, når årets konkurrencejury skal uddele OFFs officielle priser og kåre vinderne af OFF Grand Prix The HCA Award, OFF Storyteller Award and OFF Artist Award.

Programmer markeret med U er særligt egnede for unge (14 år+).

HCA Award (Sponsoreret af HCA Festivals)

Festivalens Grand Prix går til den bedste film i hovedkonkurrencen. Vinderen modtager et OFF diplom og en check på 75.000 DKK, som er sponsoreret af HCA Festivals.

The Storyteller Award

Prisen går til den film i konkurrencen, der har den stærkeste fortælling. Præmien er et OFF diplom og en check på 15.000 DKK.

The Artist Award

Uddeles til den film i konkurrencen, der har det bedste kunstneriske udtryk. Præmien er et OFF diplom og en check på 15.000 DKK.

 

Se juryen i Hovedkonkurrencen her