Dansk film har en lang tradition for at excellere i det korte format – fra Dreyers sublime novellefilm til slutningen af 1990erne, hvor duoen Anders Thomas Jensen og Thomas Villum Jensen red på en guldbølge i Hollywood. Danske kortfilm er faktisk blevet belønnet med Oscarstatuetter langt flere gange end danske spillefilm. Men der er ingen grund til at nøjes med at tage Oscarakademiets ord for det: på OFF viser vi et udvalg af de bedste danske kortfilm fra det sidste år, og programmet rummer både animations-, fiktions- og dokumentarfilm. Fælles for dem alle er, at de har en spilletid på under 30 minutter. I programmet kan man opleve erfarne instruktører såvel som morgendagens talenter, genkende etablerede skuespillere og komme tæt på råt menneskeliv i dokumentarfilm med eller uden iscenesættelse.

Det er en svær opgave juryen kommer på, når de skal vælge de bedste kortfilm fra Danmark. Nogle af dem er udvalgt til at dyste mod de internationale film i hovedkonkurrencen, men der uddeles desuden to eksklusive danske priser: Bedste Danske Kortfilm og Talentprisen. Tak til vores jury – og god arbejdslyst.

Programmer markeret med U er særligt egnede for unge over 14.

Bedste Danske Kortfilm

Går til årets danske kortfilm i konkurrencen. Præmien er et OFF diplom, og en check på 25.000 DKK.

FilmFyns Talentpris

Uddeles til den danske kortfilm, der har den stærkeste vision. Prisen kan uddeles til både nye og veletablerede filmskabere. Præmien er et OFF diplom og en check på 15.000 DKK.

Prisen er sponsoreret af FilmFyn.

 

Se juryen i Den Danske Konkurrence her.