Årets kunstneriske profil er en af filmbranchens mest erfarne skikkelser, tidligere rektor for Den Danske Filmskole Poul Nesgaard, der bringer sit varme, nysgerrige og motiverende væsen med til odenseansk filmfest og derved sætter et inspirerende fingeraftryk på årets program.

Dette års tema er Kunstens Kritiske Stemme, og i den forbindelse vil Poul Nesgaard gennem en række saloner og filmvisninger sætte fokus på filmens evne til at kommentere det samfund, der omgiver os alle: Hvordan kan det skandaløse, det grænseoverskridende, bruges til at spidde en samtid, hvor virkeligheden ofte overgår fantasien?

Ydermere, vil han tage os med ind bag gardinet, der hvor magien sker, for at finde ind til filmkunstens kerne qua sine mange år i tæt forbindelse med spirende filmtalenter. Han tager et kig på det sted, hvor det hele starter; inde bag pandelappen på de kreative mennesker, der skaber morgendagens film. Men kan talent skoles? Kan kreativitet sættes på formel? Med stort mod sætter Poul Nesgaard desuden filmkunstens fremtid i fokus: Hvordan kan en lille filmnation som Danmark manifestere sig fremadrettet i spændingsfeltet mellem professionalisme og ensrettethed på den ene side og kreativitet og vildskab på den anden? Og har fremtidens filmkunst i virkeligheden dét, det kræver at spidde den samtid, vi lever i?

Se alle Poul Nesgaards programmer i programoversigten (filtrer på ‘kunstnerisk profil’ i bunden af oversigten)