OFF16

OFF16 er lige om hjørnet og trods den helt store fødselsdagsfejring under OFF15 har vi på ingen måde mistet pusten, tværtimod har vi i år noget helt nyt og spændende på programmet, som vi glæder os til at dele med jer!

 

I år har vores skarpe juryer haft mere end 2000 indsendte film mellem hænderne og formået at skære dem ned til 103 værker af komprimeret format, som alle kan opleves i årets konkurrencer – 103 kortfilm, der hver og én har det dér lille, udefinérbare ekstra, glimtet i øjet, prikken over i’et. Og hver og én giver de jer, kære publikum, mulighed for at kigge ind i verdener og menneskesind, der måske ligger fjernt fra egne vidder, måske står jeres hjerte nær.

 

OFF ønsker i den forbindelse at invitere til en begivenhedsrig uge fra d. 29. august til d. 4. september, hvor der ud over vores sædvanlige overflødighedshorn af film, debatter, seminarer og aktiviteter for store og små filmelskere ydermere vil præsentere et nyt, vildt tiltag, PLAYOFF.

 

PÅ VEJ IND I FREMTIDEN MED  PLAYOFF

Den helt store overraskelse på årets festival er PLAYOFF. Over tre hele dage kan du fordybe dig i krydsfeltet mellem spil, animation og film, mellem virtuelt og virkeligt. Spilbranchen vokser lige nu med næsten astronomisk fart, og det samme gør markedet for virtual reality-oplevelser. Film benytter sig af spiluniversets virkemidler – og omvendt. Vi har inviteret nogle af de mest kompetente spilfanatikere, kendte YouTubere og filmdesignere på besøg for at fortælle om interaktive fortællinger og nye medieformer i mødet mellem spil og film. Du kan lære om, hvordan filmsekvenser i spil bliver til, opleve film, der handler om spil, og høre om både filmatiseringer af spil og spilmatiseringer af film – og alt dette er blot et udsnit.

Denne smeltedigel af alt det bedste fra fremtiden kan du opleve på mange måder under OFF16. Så grib chancen for at kigge ind i fremtiden, måske gennem et sæt futuristiske briller, til OFFs allerførste PLAYOFF!

 

ÅRETS KUNSTNERISKE PROFIL

I år vil vi bevise, at vi, på trods af festivalens 41 år, slet ikke er fyrre, fed og færdig! Tværtimod, har vi i år vasket tavlen ren og gransket festivalen for at finde tilbage til kortfilmens rødder. Derfor har vi allieret os med en af filmbranchens mest erfarne skikkelser, tidligere rektor for Den Danske Filmskole Poul Nesgaard, som vi er stolte af at byde velkommen i rollen som Kunstnerisk profil. Med temaet, Kunstens Kritiske Stemme, bringer han sit varme, nysgerrige og motiverende væsen med til odenseansk filmfest, og derved sætter et inspirerende fingeraftryk på årets program.

Læs hele nyheden om ham her.