Odense International Film Festival og FilmFyn præsenterer, i samarbejde med Kulturregion Fyn og Kulturministeriet: FILM FOR ALLE – film, foredrag og debat med kendte filmpersonligheder

Med start i februar 2015 besøger Film For Alle øens biografer, biblioteker og kulturhuse med filmvisninger og foredrag. Denne gang spænder indholdet fra muntre møder med filmmakkerparret bag bl.a. Brødrene Bisp, Wikke & Rasmussen, og Jakob Stegelmann fra Troldspejlet på DR1 til mere alvorlige emner som Danmark i krig i animationsfilmen Våbenbrødre, om danske soldater udstationeret i Afghanistan og ikke mindst i et møde med instruktør Ole Bornedal, der sidste efterår satte sindene i kog i Danmark med serien 1864.

Ole Bornedal vil på underholdende vis fortælle om idéerne bag 1864 – danmarkshistoriens hidtil største filmprojekt, hvor en stor del er optaget her på Fyn – og om rejsen fra idé til manuskript og fra manuskript til film.

Hør Jakob Stegelmann fortælle om animationsfilmens udvikling gennem tiden, og hvorfor man altid skal gå ind og se animationsfilm, hvis muligheden byder sig!

I forbindelse med visningen af Våbenbrødre vil filmens instruktør Cav Bøgelund være klar til spørgsmål og debat ledsaget af overkonstabel Martin Tamm Andersen, der har leveret råmaterialet til filmen.

Den dynamiske duo Wikke & Rasmussen er et af dansk films særeste, sjoveste og længst varende kreative kammeratskaber, og med serier som Sonny Soufflé Chok Show og Tonny Toupe show, film som Hannibal og Jerry og Flyvende Farmor og hits som Voldsom Volvo og Ridder Lykke er der lagt op til fest og ballade.

Film For Alle er for tredje år i træk arrangeret af Odense International Filmfestival og tilbyder alle fynske kommuner stærke og utraditionelle filmoplevelser. Fra begyndelsen har kombinationen af filmvisning og muligheden for at møde og diskutere med instruktører og filmeksperter været en succes, og med endnu et stærkt program er der store forventninger til de kommende arrangementer.

Læs mere her om de enkelte arrangementer herunder:

 

FILMEN TAGER ORDET: BAG OM 1864 med Ole Bornedal

 

FILMEN TAGER ORDET: Wikke & Rasmussen

 

OFF PÅ TUR: Så er der animation! – foredrag med Troldspejlets Jakob Stegelmann

 

OFF PÅ TUR: Best OFF – Danmark i krig – mød instruktør Cav Bøgelund & overkonstabel Martin Tamm Andersen

 

 


FilmFyn_nyKulturregion-FynKulturministeriet-logo