Odense-samarbejde rejser filmakademi for unge

I foråret 2017 går Odense Studentereksamen, Odense International Film Festival og Odense Filmværksted i luften med nyt akademi, hvor elever fra Odenses fire almene gymnasier sammen skal lære om “den gode fortælling” gennem kortfilm.

Farvergården i centrum danner rammerne, og ‘den gode fortælling’ bliver omdrejningspunktet, når OS Kortfilmsakademiet foldes ud.

I går eftermiddag introducerede Birgitte Weinberger, leder af Odense Internationale Filmfestival, og Mette Bihl, daglig leder og filmkonsulent ved Odense Filmværksted, akademiet, som består af i alt fem mødegange for eleverne fra Tornbjerg Gymnasium, Mulernes Legatskole, Odense Katedralskole og Sct. Knuds Gymnasium.

Festivalleder Birgitte Weinberger valgte at engagere sig i samarbejdet med gymnasieskolerne:

Jeg håber at kunne afmystificere kortfilmgenren for de unge. Mange tror, at kortfilm er en særlig højkulturel genre. Men en kortfilm er i virkeligheden bare en film, som er kort, og som vi i øvrigt ser overalt i mediebilledet. Dét vil jeg gerne åbne elevernes øjne for.

Kortfilmsakademiet kommer til at foregå skiftevis i Odense Filmværksted og i OFFs egen biograf. Som afrunding på akademiet vil elevernes egne kortfilmsproduktioner blive vist på det store lærred til et gallaarrangement på Magasinet i forbindelse med Odense Internationale Film Festival 2017.

 

16010060_10154303615260765_446264605_o