OFF – Odense Internationale Film Festival – er stolte over, at der fra i år vil være mulighed for at opleve kortfilm fra festivalen for børn og unge, når vi tager Med Skolen i Biografen i samarbejde med DFI og Kulturregion Fyn.

Siden år 2000 har Det Danske Filminstitut inviteret børn og unge til initiativet Med Skolen i Biografen (MSIB). MSIB er en skolebio-ordning, der bygger bro mellem skole- og kulturliv. Ambitionen er at kvalificere filmundervisningen ved at give skolen langt bedre vilkår for at anvende biografen som klasselokale. Indtil nu har ordningen kun involveret spillefilm, men vil i år blive udvidet med nøje udvalgte film fra OFF’s bagkatalog.

Film i det korte format er som skabt til undervisning. På kort tid kommer vi vidt omkring, både geografisk og tematisk. OFF ønsker at supplere det eksisterende, ambitiøse tilbud til børn og unge, ved at tilføje to kortfilmpakker til projektet, med tilhørende undervisningsmateriale.

Festivalleder Birgitte Weinberger udtaler:

Hvert år har OFF en helt unik selektion af kortfilm, som opleves af over 10.000 børn og unge under festivalen i uge 35. Vi ønsker nu, at endnu flere børn og unge, skal have glæde af de film, vi har på programmet. Hvert år, efter endt festival, opstår en massiv efterspørgsel fra lærere, der ønsker at arbejde videre med vores film i deres undervisning, derfor er vi super glade for dette nye samarbejde.”

OFF har sammensat to filmpakker; én med prisvindende ungdomsegnede kortfilm, som kan opleves i efterårssemestret; og én med det overordnede tema radikalisering, der vil kunne opleves fra januar i det nye år. Disse første filmpakker vil altså kunne opleves skoleåret 17/18, og første visning finder sted allerede 19. september i OFF’s egen hjemby, Odense.

Det er stadig muligt at bestille billetter til visningerne Fyn rundt. Du kan læse mere om MISB og OFF’s kortfilmspakker  http://filmcentralen.dk/files/msib_2017-2018_fyn.pdf

 

Beskrivelse af de to filmpakker:

PRISVINDENDE KORTFILM FOR DE UNGE FRA OFF
7.-10. KLASSE, GYMNASIET OG UNGDOMSUDDANNELSER

Odense International Film Festival – OFF –  har sammensat en kortfilmspakke fuld af følelser, forvirring og forandring. Filmene er med stor succes blevet vist for det unge publikum under festivalen, og har desuden vundet adskillige priser. Disse særligt ungdomsegnede kortfilm bevæger sig ind bag teenagelivet og går på opdagelse i identitetsskabelsen og det kaos det medføre at finde os selv. For hvem er vi egentligt og hvordan finder vi vores plads? Vi møder kærlighed og kriser, moralske kvababbelser og komplicerede relationer. Alle fem film har ungdomslivet på sigtekornet og igennem sjove, følsomme og hudløs ærlige skildringer bliver det skrøbelige ungdomsliv vist frem fra forskellig og tankevækkende perspektiver.

Bestil dine billetter her.

OS OG DEM – Fem tankevækkende kortfilm fra OFF
7.-10. KLASSE, GYMNASIET OG UNGDOMSUDDANNELSER

Odense International Film Festival – OFF – har sammensat fem hårdtslående kortfilm i verdensklasse i dette program. Vi kommer vidt omkring såvel geografisk som tematisk. Fælles for filmene er et stærkt fokus på det til tider anspændte forhold mellem os og dem. Problematikken bliver anskuet fra forskellige vikler på en fordomsfri og tækkevækkende facon. Filmene omhandler emner som terrorisme, integration, krig, etnicitet og minoriteter. Formatet er kort men effekten lang, og der er helt sikkert meget at diskutere både i og uden for klasseværelset efterfølgende.

Bestil dine billetter her.