Kortfilm på Cafe biografen med OFF: Animerede afgangsfilm

Tegnefilm er ikke kun for børn. Slet ikke faktisk. På OFF har vi vidst det længe, for da festivalen blev afviklet for første gang i 1975, viste vi udelukkende animationsfilm, og den dag i dag står de animerede kortfilm vores hjerte nær. Vi glæder os derfor til at se, hvad der rører sig lige nu, når vi præsenterer spritnye animerede afgangsfilm fra Viborg og får besøg af nogle af skaberne bag.

Afgangsfilmene fra The Animation Workshop i Viborg har i en årrække markeret sig på de internationale film- og animationsfestivaler. Fra den seneste årgang kan nævnes afgangsfilmen ”Untamed”, instrueret af Juliette Viger, som i 2016 vandt Animation Talent Award til Odense International Film Festival. I 2015 blev ”Tsunami” af Sofie Nørgaard Kampmark udtaget til både OFF og Cannes Festivalen.

Nu står et nyt hold studerende klar til at dele frugterne af deres studier: seks film og et enkelt spil. Afgangsproduktionerne sætter punktum for 3½ års studier på The Animation Workshops bachelorlinjer i Karakteranimation og Computer Graphic Arts – og vil fra nu af fungere som visitkort for et kuld nye animatortalenter, der gerne vil vise, hvad de kan.

Arrangementet finder sted på Cafe biografen, hvor vi får besøg af Julie Herdichek Baltzer (instruktør af Nachthexen) og Emilie Bendix (concept artist, storyboard artist og animator på Whale Heart), der vil besvare spørgsmål fra salen.

Mere om The Animation Workshop
The Animation Workshop/VIA UC i Viborg er et af Europas førende uddannelses-, efteruddannelses- og udviklingsmiljøer for animation, tegneserier, interaktiv digital underholdning, pædagogisk anvendelse af animation mv.
The Animation Workshops uddannelsesafdeling udbyder to professionsbachelorer i animation: Karakteranimator og CG Arts, samt én i Grafisk fortælling. Det er studerende fra de to animationslinjer, der i samarbejde har lavet afgangsfilmene.

Billetter kan købes på www.cafebio.dk og koster 40 kr.