Ud over vores konkurrenceprogram består Odense Internationale Film Festival af en række fokusprogrammer, hvis overordnede tema hvert år bestemmes af en ny kunstnerisk profil. Fokusprogrammerne kan indeholde film, debatter og foredrag, der inviterer publikum til deltagelse og fordybelse. Dette års fokusprogrammer er:

 

Animation Fix

OFF markerer et årtis makkerskab med Den Danske Animationssammenslutning ANIS.
Animationsfilmen og dens særlige, dristige evne til at fortælle historier har altid stået festivalens hjerte nær. Hvert eneste år er vi privilegerede over at kunne præsentere visionære animationsfilm, der dels forfærder, dels henrykker publikum, og ikke mindst åbner op for universer, som aldrig havde eksisteret uden animatorernes fantasi.
I fællesskab fejrer OFF og ANIS både ANIS’ 20-års fødselsdag, samt The Danish Animation Awards’ 10 års jubilæum under årets festival. Fejringen markeres med et særligt program – Best OFF Børge Ring Awards – og med en særskilt sektion i kataloget.

 

Artistic Profile

Skuespillerne Lisbeth Wulff og Rasmus Botoft deler rollen som kunstnerisk profil på OFF17, og de har valgt at fremvise den uimodståelige kraft der ligger i low-budget kunst og undersøge, hvordan kreativitet altid finder vej. I deres program præsenterer de film, tv-serier, uddrag fra deres eget arbejde samt visninger og specielle gæster, der har inspireret og oplyst med deres kreative bestræbelser. I selskab med publikum vil der blive zoomet ind på ufiltrerede skabelsesprocesser og produktioner med små budgetter for at indkredse den frie films dna, og lægge øre til de skabende menneskers egne fortællinger om vilje, der fører til vej.

 

Junior

Her er verden i børnehøjde. Hos OFF er det en selvfølge at dedikere en sektion af festivalen til familiens yngste medlemmer, så også de kan opleve kortfilmen og dens mange facetter gennem visninger og (inter)aktive workshops, der bringer kreativitet og tid til grublerier med sig. Dette sker i samarbejde med Danmarks bedste filminitiativer for børn og unge. Vi ved nemlig, at nutidens unge publikum er fremtidens voksne filmfans.

 

Open Air

Pak termokanden og fold tæppet ud foran Amfiscenen – vi blænder op for det store lærred og garanterer fem fantastiske filmoplevelser under åben himmel.

Tirsdag – Onsdag – Torsdag – Fredag – Lørdag kl. 21.00

Torsdag er der endda kræset ekstra for vores publikum, da TipToe Bigband kommer og spiller den rette stemning frem til vores stilede Bond-aften!

 

PlayOFF

Spillet og Den Moderne Historiefortælling

Film- og spilinstruktør David Adler kurerer dette års PLAYOFF; et specielt program dedikeret til den voksende krydsning af spil, animation og film. Med tre hele dages snak, debat og visninger sætter PLAYOFF spotlight på narrativ i spil og tværmedier og stiller nogle af de vanskelige spørgsmål om gaming, interaktive kortfilm og virtual reality. Er det kunst? Bør det være det?

 

Special

”Special” er den blandede pose med bolsjer: Her dykker vi ned i interessante emner og medier og viser alt fra nordatlantiske kortfilm, anderledes koncertoplevelser og film, der bruger byens husfacader som lærreder.

 

Talent! Talent! Talent!

Mød unge talenter fra flere af landets filmskoler og -uddannelser og se deres friske pust udtrykt i et væld af forskellige kortfilm og animationer. Festivalen i festivalen – TheNextFilmFestival – viser også ung filmkunst, når det er bedst!

Og endelig er det også under dette særprogram, at du kan opleve den intense idékonkurrence ”Pitch me baby”, hvor deltagerne har fem minutter til at pitche deres kortfilmsidé til en veloplagt jury, i håbet om at vinde en af årets to pitch-priser.