CHICKY RED GRILL

Inst: Sofie Siboni - 19 min - Denmark
Lukketid på restauranten. Servitricen Mille og kokken Morten stjæler et kys i køkkenet efter den sidste gæst er gået, men bliver afbrudt da en mand alligevel kommer og sætter sig ved et bord for at bestille. Mille vil tage hans bestilling, men bliver hurtigt klar over at hun ikke alene kender manden, men at han har spillet en afgørende rolle i et dybt traume i hendes fortid. Nu må Mille og Morten handle hurtigt.


NOTHING HAPPENS

Inst: Michelle Kranot, Uri Kranot - 12 min - Denmark
Det er iskold dag i udkanten af byen. Og alligevel samler der sig langsomt en menneskemængde. De danner en række langs horisonten. De venter på, at noget skal ske. Men ingenting sker… De er samlet her for at bevidne noget ubestemmeligt; for at være vidner til at se og blive set.


PENELOPE

Inst: Heta Jäälinoja - 5 min - Finland
Dørklokken kimer. Der er nogen udenfor. Men alt er et stort rod i lejligheden. Er det muligt at få orden på det hele inden døren går op? Hvis nogen kan, så er det Penelope.


VÄSTERBRO

Inst: Stroud Rohde - 7 min - Denmark
Tre knægte balancerer på undersiden af en bro i Stockholm. Der er langt ned. Virkelig langt. Og der er ikke plads til at træde forkert. De udfordrer hinanden til at springe, og legen truer med at slå om fra drengestreg til alvor.

3.33 MINS BEFORE THE END

Inst: Chenghua Yang  - 5 min - France
Et mayabarn rejser gennem tid og rum for at redde fremtiden efter en drøm med kinesiske katastrofescener har varslet verdens undergang. Psykedelisk åndemaneri fastsætter stedet for ødelæggelsen; tre magiske genstande skal hjælpe med at forhindre den. Mayabarnet har 3.33 minutter til at ordne det hele.

A DROWNING MAN

Inst: Mahdi Fleifel - 16 min - Denmark, UK, Greece
Grækenland. En ung flygtning er alene og langt hjemmefra. Han har ingenting med sig, og må hver dag låne sig til de mest basale nødvendigheder. Omgivet af svindlere og småforbrydere, der forsøger at udnytte ham, bliver han nødt til at gå på kompromis med sig selv bare for at overleve. Hans liv i eksilet er blevet en dag længere.


ABRAHAM

Inst: Ali Kareem Obaid - 8 min - Iraq, Italy, United Arab Emirates
Da Islamisk Stat indfører "jizya", en beskatning af ikke-muslimer i alle deres besatte territorier, må en kristen familie finde en måde at bryde reglerne på for at beskytte deres eneste datter. Deres perfekte plan viser sig dog at have uventede konsekvenser for dem alle.

Abu Adnan

Inst: Sylvia Le Fanu - 26 min - Denmark
Lægen Sayid er flygtet fra Syrien sammen med sin søn Adnan, og de har netop fået opholdstilladelse. Sammen skal de to til at starte et nyt liv på landet i Danmark, men far og søn står ikke kun overfor udfordringen med at lære et fremmed sprog, de oplever også nye uligheder vokse frem i mellem sig: Adnans assimilering i det nye samfund går en hel del hurtigere end Sayids. Aeon

Inst: Derek O’Dell - 4 min -


AFTER

Inst: Hanna Jalali - 20 min - Ukraine
Livet er noget rod. Og når vi endelig forlader det, får vores efterladte lov til at overtage det rod, vi ikke selv fik løst. Bohdans far er død, og Vera har mistet sin ægtefælle. De to overlevende møder hinanden i sorgens fællesskab. Men er det nok til at forbinde dem?

AFTER LIFE

Inst: Prisca Bouchet, Nick Mayow - 16 min - New Zealand
Alle veje fører til bedemanden. En gådefuld institution, som vi alle gør vores bedste for at glemme overhovedet findes, lige indtil vi en dag har brug for den. I en begravelsesforretning på New Zealand åbnes dørene til det skjulte arbejde med de døde. De ansatte udfører hver dag omhyggelige ritualer for at klargøre kroppen til dens sidste rejse. De er både skraldemænd, skønhedsplejere og sjælesørgere.

AFTER THE ASHES

Inst: Eduardo Sosa Soria - 28 min - France
Ansigt til ansigt med døden kan man vågne op og mærke kroppen på ny. Lara og Camille deler stue på hospitalet. De får besøg - Laras mand, Camilles kæreste. Ikke alle klarer den. De overlevende vender tilbage til livet i hinandens arme med en ny sult efter alting.

Against The World

Inst: Simon Lykke - 26 min - Denmark
Søskendeparret Tilde og Ruud har lært på den hårde måde, at det gælder om at slå igen, når verden gør ondt. Deres samling af ar, blå mærker og knuste knogler sidder både på deres egne kroppe og på alle, der krydser dem. Men hvor længe kan de blive ved med at slås?

Albatross

Inst: Snævar Sölvason - 89 min -
Albatross er et islandsk komediedrama om livet i den lille fiskerby Bolungarvík på Islands uberørte Vestfjorde. Filmen er instrueret af to islandske studerende ved Den Islandske Filmskole og handler om en ung mand, der følger sin kæreste fra Reykjavik til hendes hjemby - et valg, der tvinger ham til at træde ud af sin komfortzone.

ALIVE

Inst: Sung Hwan Kim - 16 min - Republic of Korea
En 100-meter løber står overfor sit livs og sin karrieres største udfordringer. Der er ikke andet at gøre end at løbe. Fingrene i startposition. Knæene let bøjet og klar til at sætte af. Foran ham strækker banens blå kunststof sig uendeligt.


ANIME

Inst: Arnaud Brisebois - 12 min - Canada
Efter katastrofen. To forældreløse har overlevet i den tomme by, og holder fast i hinanden og livet. Skyskraberne kaster skygger, hvor blege væsener kryber sammen. Vilde hunde hærger i gaderne. Hvor er verden blevet af? Der er ingen at spørge til råds.
BEAUTIFUL FIGURE

Inst: Hajni Kis - 17 min - Hungary
Elsie er rengøringsdame på et gymnasium, og bor hjemme hos sin strenge mor. Da hun forelsker sig i en af de kvindelige elever på skolen, ved hun godt, at hun ikke har en chance, men hun griber alligevel muligheden for at erklære sine følelser for pigen, da den byder sig. De står på hver sin side af en usynlig grænse, der ikke kan overskrides.

Behold, such clown

Inst: Line Kunø, Jacob Pilgaard - 25 min - Denmark
På sin allersidste arbejdsdag som hospitalsklovn møder gamle Elias en helt usædvanlig pige, der kun har kort tid tilbage at leve i. Dette møde skal vise sig både at skabe problemer for den ellers vellidte Elias, men også åbne en ellers usynlig dør til tilgivelse for fortidens fejltagelser.

BENIDORM

Inst: Raphaelle Tinland - 15 min - France
I en ferieby udenfor sæsonen bor en mor og datter. Den ene lever sit liv efter solnedgang med natarbejde på et hotel, den anden står tidligt op om morgenen og går i skole. Deres veje krydser aldrig hinanden, og det eneste, der forbinder deres adskilte liv er en walkie-talkie.

CALL OF CUTENESS

Inst: Brenda Lien - 4 min - Germany
Katten går sine egne veje. Lige bortset fra når vi tager den i nakken for at bruge den som uendelig kilde til kælne grineflip. Der er altid mere sjov at få ud af katten; altid mere råmateriale til memes. Indtil vi pludselig når ind til knoglen. Et horrorshow med kattecuteness vendt på vrangen - bogstavelig talt.

Call Of the Ice

Inst: Mike Madgison, Xavier Liberman - 99 min -
Call of the Ice er en selvironisk dokumentar om et storbymenneskes overlevelse alene i den grønlandske natur. Det kræver mod, måske en smule sindssyge, og mest af alt passioneret respekt for Inuitternes traditionsrige fangerkultur.


CLOUDSTRUCK DRIVE

Inst: Milad Avaz, Michel Copeland Toft - 19 min - Denmark
En fraværende far giver en ung pige et lift fra Jylland til København. Han er på vej for at mødes med sin datter, som han ikke har set i mange år. Længe mærker de to fremmede i bilen en afstand, som virker umulig at overkomme. Men der er mange timers motorvej forude endnu, og langsomt tager en samtale form.

COLD AT THE SUMMIT

Inst: Christoffer Bakholdt Dibbern, Mikkel Hjort-Pedersen - 22 min - Denmark

En mockumentary om en ung dansk skuespiller, der for nylig har fået sit internationale gennembrud med en hovedrolle i HBOs successerie Vikings. Det hele kører for Alex Høgh Andersen i Dublin, men som David Brent kunne have sagt: Showbusiness er en nådesløs herskerinde, og Alex må kæmpe for at holde balancen mellem sit gamle liv og de nye fristelser.CREAM

Inst: Lena Ólafsdóttir - 5 min - Denmark
Her er hele menneskehedens hæslighed mellem fire vægge i lægens venteværelse. Pis, fostervand, bræk og jordbæris er komponenter i et spektakel, der udspiller sig mens to vordende forældre venter på en konsultation.

Cream

Inst: Lena Ólafsdóttir - 4.75 min -

CYKLUS

Inst: Cecilie Evert Kjær - 15 min - Denmark
Liv er bedste venner med Daniel, men noget er ved at ændre sig i deres venskab. Samtidig opdager Liv et mystisk udslet på sine ben, men hendes mor affejer det, skønt det lader til, at der er noget hun ikke fortæller sin datter. En stemningsfuld historie om at stå på tærsklen mellem barndom og voksenlivet.

DE VOKSNES RÆKKER

Inst: Maj-Britt La Cour - 24 min - Denmark
Rosa skal konfirmeres, og far og mor holder en stor fest for hele familien. Men snart får hun færten af, at der under de festlige skåltaler og glade miner gemmer sig en hemmelighed, som hendes forældre gør alt hvad de kan for ikke at få frem i lyset. Spørgsmålet er: Er det altid bedre at fortælle sandheden?

DEATH IN A DAY

Inst: Lin Wang - 15 min - United States
Evan vil allerhelst bare lege. Han er syv år gammel og bor sammen med sin mor. Hans far findes, og findes alligevel ikke: kroppen findes endnu i en hospitalsseng, men det, Evan husker som far, er for længst forsvundet. Snart må Evan og hans mor finde en måde at leve videre på sammen.DILIMAN

Inst: TJ Collanto - 14 min - United Kingdom
En filippinsk familie leverer catering til deres nieces bryllup i London, men synes aldrig at nærme sig selve receptionen. Uanset, hvor mange biler de tømmer og fylder med bakker med mad, forskyder forberedelserne sig. På tagalog-sproget betyder Diliman 'plumret' eller 'uklar', og ordet har særlig betydning for førstegenerationsimmigranter, der oplever den diffuse tilstand mellem to steder, hvor både begyndelse og endemål fortaber sig i tågen.


DINNER WITH A

Inst: Julie Budtz Sørensen - 15 min - Denmark
Ahmed er en fransk-tunesisk arbejdsløs advokat. Alex er en amerikaner, der arbejder med sociale medier i New Yorks kunstverden. De har umiddelbart ingenting til fælles udover at de begge er kærester med danske kvinder, og de begge er inviteret til familiefødselsdag i et sommerhus ved Vesterhavet. Men de er også begge fremmede i et fremmed land.

DISCO OBU

Inst: Anand Kishore - 20 min - India/Singapore/USA
En journalist har kig på en god historie: En tidligere barnestjerne, der er endt som rickshaw-chauffør i Bangalores gader. Han øjner en klassisk deroute-fortælling til sit tv-indslag. Nu er det bare at finde fyren, tænde for kameraet og se tårerne trille. Men virkeligheden er ikke helt så let at presse ned i en skabelon.

DOMESTICATED WOLF

Inst: Elad Primo - 23 min - Israel
Hønsefarmeren Jacob er alenefar og gør alt, hvad han kan for at undgå, at hans høns bliver taget af rovdyr. Hans teenagedatter kan han til gengæld ikke låse inde, men han ville lige så gerne beskytte hende mod sultne blikke som sine høns. En fars omsorg skal ikke være et låst bur.


Dyrevennerne – En Fugledag

Inst: Eva Lindström - 12 min - Sweden
En Fugledag følger to fugleungers eventyrlige dag fra solopgang til solnedgang. Dagen byder på ukendte overraskelser, fremmede insekter og nye venner for den viljestærke fuglestoresøster og den godmodige lillebror.

ELEGY

Inst: Alba Tejero - 16 min - Spain
Efter to af hendes klassekammerater dør i en ulykke, er Julia ude af stand til at føle sorg. Blanca og Marina er væk for altid, men Julia er følelsesløs og kan ikke holde den kvælende sorg på skolen ud. Der vokser en dyb foragt inde i hende, men kan man sige det højt?


EN MOI

Inst: Laetitia Casta - 29 min - France
En filminstruktør er i den parisiske opera for at skyde sin kommende film. Han mangler desperat inspiration, og vil gøre alt for at undvige arbejdet. Frygten for at fejle har låst ham fast, og han leder efter flugtveje ud af ensomheden. Et par skridt i en ny retning, og han træder ind en ukendt egn af sin egen fantasi.


ETAGE X

Inst: Francy Fabritz - 14 min - Germany
To pæne, modne kvinder træder ind i en elevator i et stormagasin. De trykker på knapperne, og venter i tavshed på at nå hver deres etage. Da elevatoren går i stå, og hjælpen ikke ligefrem er på trapperne, tvinges de til at tænke kreativt - sammen. Det skubber dem ud af deres tryghedszone... og så et stykke længere ud.

FALLING PREY

Inst: David Guiraud - 28 min - France
Thomas kan hverken acceptere hvem han er, eller forandre sig. Da hans datter fylder år og holder fest for sine venner, møder han hendes nyeste veninde, Mathilde, og den glade begivenhed forvandler sig til en sjælekamp for ham.

FANTASY

Inst: Teemu Nikki - 10 min - Finland
En bondedreng drømmer om at få noget andet end kartofler at spise; noget mere eksotisk. Men når ens forældre er kartoffelbønder, så står menuen på kogte kartofler hver dag. Og man spiser, hvad der bliver serveret. Alligevel fantaserer han om en kulinarisk revolution og hænger den lokale pizzamands annoncer op som idolplakater på sit værelse. Og han har en plan.
Fix

Inst: Sara Koppel - 1 min -


FRY DAY

Inst: Laura Moss - 16 min - United States
Massemorderen Ted Bundy skal henrettes i 1989. Og det skal fejres. Folk samles til picnic og barbecue udenfor fængslet i Florida under slogans som 'Den elektriske stol er for god til ham' og 'Brænd Bundy'. Den charmerende dræber har et stærkt greb i den kollektive fantasi. Lauryn tjener lommepenge ved at tage billeder af folk med en Bundy-maske i elastik om halsen. Det er en sær tid at blive voksen i.

FUCKING BUNNIES

Inst: Teemu Niukkanen - 17 min - Finland
Raimo er en komfortabel middelklassemand, der gerne vil have lov til at leve et komfortabelt middelklasseliv. Derfor passer det ham ualmindeligt dårligt, at hans nye naboer er en satanisk sexkult, der dyrker flerkoneri og uhæmmet ansigtsmaling. Og han er slet ikke interesseret i at få kultens leder som squashpartner. Men han er tilsyneladende den eneste, der kan modstå mandens charme.

Fucking killas on speed dial

Inst: August Aabo - 17 min - Denmark
Jakob er tæt på at eksplodere. Han tænker på Rakel, som er bedre end det slæng, hun hænger ud med. Særligt Thomas. Fuck det hele. Fuck at være teenager, at være lille, grim, bo i provinsen og ikke have en eneste lejemorder i telefonbogen, når det gælder. Men han må være tålmodig. Hævnen er sødest, når tilfredsstillelsen udskydes så lang tid om muligt.


Gaven

Inst: Niels Gråbøl - 90 min -


GET UP KINSHASA!

Inst: Sébastien Maitre - 21 min - France
Kinshasa, Congo. 10-årige Samuel mangler noget vigtigt for at gøre sin skoleuniform komplet. Ingen blanke sko; ingen adgang til skolegården. Hver dag forhandler han med vagten om at få lov til at komme ind selvom hans sko er for slidte, og da porten lukker sig for næsen af ham, må han tænke kreativt for at tjene penge nok til at købe et nyt par.

GILLES

Inst: Jordi Wijnalda - 7 min - Netherlands
Det er lørdag aften i Paris, kærlighedens by. Der er fest i gaden og øretæver i luften. To ærkefjender støder sammen. Men de kan forenes i deres fælles had til en, de foragter mere end de gør hinanden: en homoseksuel mand.


HALVMAND

Inst: Frederik Louis Hviid - 30 min - Denmark
Jens og Marinas parforhold er i en alvorlig krise. Tiden er ved at løbe ud for Marina, der ønsker sig et barn, mens Jens kun har tanke for sin visne karriere. Da han endelig får chancen for at genetablere sin fordums storhed som tv-ikon, afbryder han familieforøgelsen i hemmelighed. Så udbryder der åben krig mellem halvmanden uden rygrad og den sårede hustru, og i 24 timer er deres fælles fremtid på spil, mens de manipulerer hinanden for at finde svar.

HEADS TOGETHER

Inst: Job Roggeveen, Joris Oprins, Marieke Blaauw - 21 min - Netherlands
En underholdende og surrealistisk film om tre venner, der ved et uheld kommer til at bytte hoveder, og pludselig skal prøve at leve hinandens liv, da de ikke vil have at nogen skal opdage det. Det kommer der en masse skæve situationer ud af, samtidig med at de får en større forståelse for hinanden. Men får de mon deres egne hoveder tilbage igen?

Hen

Inst: Ken Wardrop - 5 min - Irland

HOLD ME DOWN

Inst: Niclas Gillis - 28 min - United States, Sweden
En 19-årig alenemor i Bronx-bydelen i New York arbejder som stripper på en ulovlig natklub for at forsørge sig selv og sit barn. Fortællingen er en doku-fiktion baseret på Unique Adams' liv, der bruger hendes steder, mennesker og miljøer som sit råmateriale. Et halvåbent vindue ind til en hverdag, som er lammende virkelig for millioner af kvinder i USA i dag.

Home Swim Home

Inst: Valérie Leroy - 17 min - France
En tidligere præmiesvømmer sidder pludselig alene, skilt og deprimeret i en ny lejlighed. Livet er gået i nul. Det eneste, hun ved, hun kan, er at svømme. Der er godt nok langt til vandet i et lejlighedskompleks midt i byen, men rygtet spreder sig, og før hun får set sig om, står eleverne i kø udenfor hendes dør.


Hvad fuck gør vi nu?

Inst: Lukas Andersen, Ida Bruun, Simon Jürgensen, Emma Cherono, Freja Hansen, Thea Møller - 10 min -

Hvem bløder?

Inst: Jessica Laurén - 4 min - Sweden
Alle dyrene bygger sammen, men de kommer til skade på skift: Den gule kat saver sig selv i benet og må have plaster på, Kanin banker Fugl over næbet, og alle bliver sure på Kanin. Pludselig får Kanin ondt over det hele og må hjælpes.

Hypertrain

Inst: Etienne Kompis, Fela Bellotto - 4 min - Switzerland
Et ormehul i en togvogn og en krumning af rumtiden. Noget af en relativitetssvimmel pendlerrejse for en kat og dens ejer. Rejsen accelerer gennem rumtidens geometri, og den rejsende står pludselig ansigt til ansigt med sig selv i folderne af en parallel dimension.

I LOVE ANNA

Inst: Joonas Rutanen - 11 min - Finland
Santeri er tretten år og kigger længselsfuldt på, mens de ældre drenge kører motorcykel på den støvede plads. Han ønsker sig kun at blive en del af deres verden, og han reder sit hår tilbage for at ligne dem. Hjemme hos veninden Anna bliver barndommens anarki konfronteret med pubertetens følsomhed.
IMPORT

Inst: Ena Sendijarevic - 17 min - Netherlands
En bosnisk familie bosætter sig en lille hollandsk landsby, da de får opholdstilladelse i 1994.
Integration er ikke bare svært, det er også virkelig akavet. Det oplever de hver dag på morens arbejde på plejehjemmet, i pigernes skole, og i den arbejdsløse fars møder med naboerne. Der løber en strøm af det absurde i deres forsøg på at gøre denne nye verden til et hjem.

In a month

Inst: Jonas Kærup Hjort - 30 min - Denmark
En begsort, eksistentiel fortælling om en gruppe arbejdere, der holdes fanget i mørket på ubestemt tid. Formanden opretholder rutinerne, indtil telefonen ringer endnu en gang ved fuldmåne og stadig kun har de samme vage nyheder om deres redning. Han skyder sig selv. Herfra er arbejderne overladt til sig selv uden en leder og de påbegynder en stadig mørkere rejse ind i meningstomheden.

IN PARADISUM LE VÉRITABLE DRAGON ROUGE

Inst: Ricardo Bross - 14 min - Mexico
Fra fødsel til død er vi mennesker, med alt hvad det indebærer af ødelæggelse og smerte. Det løber i blodbanerne, det pulserer i mavesækkens sammentrækning, i knoglerne selv. Er denne verden vores hjem? Her er mennesket, der sikrer sin egen undergang; en parasit, der æder sin værtsorganisme op.


INTO THE BLUE

Inst: Antoneta Alamat Kusijanovic - 20 min - Croatia, Slovenian, Sweden
Trettenårige Julija og hendes mor flygter fra et voldeligt hjem og finder tilbage til den ø ud for Dubrovniks kyst, hvor Julija voksede op. Her håber de at undslippe fortidens mønstre, og den følelsesmæssigt nedbrudte Julija retter sin kærlighed mod sin barndomsveninde Ana. Men hendes dybe behov for omsorg gør hende jaloux og usikker, og fra usikkerheden vokser volden frem…

Junction 48

Inst: Udi Aloni - 95 min - Israel
I en by i Israel, som palæstinenserne kalder Lyd, og jøderne kalder Lod, bor Kareem. Han har konflikter med sin far og er vild med sin kæreste Manar, og så drømmer han om at blive en berømt rapper. Hans band synger mest om narko og pushere, og det synes Manar, som kæmper for palæstinensernes rettigheder, er for slapt. Men da vennen Talals hjem bliver revet ned af den israelske stat, som vil bygge et museum for sameksistens, ændrer Kareems verden sig. Sammen med Manar synger han om kærlighed og uretfærdighed, men traditionerne kiler sig ned mellem dem.

KALB

Inst: Franz Maria Quitt - 8 min - Austria
En tyrolsk bondedreng hjælper sin bedstefar på gården. Kører over sneen om morgenen på sin lille cykeltraktor, samler flasker, koger æg, fodrer køerne i stalden, muger ud. Hver dag gentager den forrige dags ritual sig. Indtil det pludselig ikke gør længere.

KEIN PROBLEM

Inst: Magnus Millang - 20 min - Denmark
København sidst i halvfemserne. Da forsangeren i Danmarks næstbedste coverband melder sig syg med kort varsel, sender det de to backupsangere ud i en duel på stemmer og viljen til at give hinanden en kniv i ryggen. Pladsen i spotlyset er pludselig tom. Må den bedste mand i vest og cowboyshorts vinde.

KIWI & STRIT

Inst: Esben Toft Jacobsen - 40 min - Denmark
De to finurlige fyre Kiwi og Strit bor i en lille lysning i skoven ved foden af en stor bakke. Kiwis hus er pænt og rent, Strits hus er væltet. Kiwi elsker at gøre tingene som planlagt, Stit kan bedre lide at improvisere. De er meget forskellige, men de gør alting sammen, fordi de er bedste venner, og små hverdagseventyr er bare sjovere, når man er to!KUKUSCHKA

Inst: Dina Velikovskaya - 9 min - Russia
Fuglen Kukuschka er forelsket i solen. Hun rækker ud for at røre den, men kan aldrig nå. Hun driver gennem et vindblæst landskab, uden sans for andet end solens magt over hende, og selv da hun pludselig ikke er alene mere, kan hun ikke opgive sit umulige mål. Men om natten viser hendes nye ledsager sig at have sine egne besættelser.

LAND OF OUR FATHERS

Inst: Ulaa Salim - 30 min - Denmark
Efter et fejlslagent forsøg på at starte et liv i Danmark, der endte med en skilsmisse og et forlist forhold til sin søn, er Hassan flyttet tilbage til sit hjemland Jordan. Her får han besøg af sønnen under påskud af, at han har brug for hjælp til forandre sig og vende tilbage til Danmark nu hvor han skal være bedstefar. Det er Hassans sidste håb om forsoning.LES MISERABLES

Inst: Ladj Ly - 15 min - France
En ny betjent i gadepatruljen i Seine-Saint-Denis har svært ved at vænne sig til sine kollegaers hårde metoder, og da deres voldelige overgreb på en mistænkt bliver filmet af en lokal dreng, bryder kvarterets had til ordensmagten i brand. Og bydelen, hvor Victor Hugo lod sin fortælling om De Elendige foregå, viser sit sande ansigt.Lilac

Inst: Carlín Díaz - 4 min - frankring
Hund og and mødes; sød musik opstår. I en rus af bløde former og brunlødede tapetmønstre udspiller en forelskelse sig i en musikvideo for det norske band Kakkmaddafakka. På en enkelt dag og nat i Bergen kan to fremmede nå en lille lykke sammen, som dagen efter kun lever videre i et hemmeligt smil.

LITTLE DANCER

Inst: Nils Holst-Jensen - 30 min - Denmark
I 1901 bliver unge Martha vidne til en dødsulykke på sin private balletskole. Da efterforskningen begynder, holder Martha fast i, at hun ikke ved noget. Her stræber man opad, fletter fletningerne stramt, og træder ikke et skridt ved siden af på de blanke, bonede gulve. Men under den kølige og disciplinerede overflade skjuler der sig lidenskaber, der ikke tåler dagens lys.

Livsmod

Inst: Natalie Bernberg Christensen og Asta Marie Harpelunde Roland - 10 min -

LOG IN DINNER

Inst: Hugo Cheong - 28 min - Taiwan
Wei er ved at miste forbindelsen. Verden bevæger sig så hurtigt forbi. Men han holder fast: laver mad i sin restaurant på den gammeldags måde, tager den samme bus hver dag. Da hans barnebarn knap nok ser op fra sin tablet for at få sin fødselsdagsgave, er tiden inden til at købe en computer. Det er åbenbart der, folk mødes. Måske kan han finde nogen at dele sine måltider med på internettet?Lowmax

Inst: David Adler & William Reynish - 5 min -

LUCIA

Inst: Emil Kahr - 4 min - Denmark
I en landsby i de galiciske bjerge i Spanien er en tradition blevet praktiseret i ubrudt linje siden 1600-tallet. Den foreskriver, at landsbyens mænd brydes med vilde heste for at tæmme dem og klippe halerne korte som symbol på menneskets magt over naturen. En ung kvinde beslutter sig for, at denne kamp mellem mand og dyr ikke længere kun skal være for mænd. Lucia har mod.


MARE NOSTRUM

Inst: Rana Kazkaz, Anas Khalaf - 14 min - France
På en middelhavskyst træffer en syrisk far et valg, der sætter hans lille datters liv på spil. Bølgerne slår ind på kysten. Far og datter leger på stranden. Desperationen er så stor, at han har ofret alt andet end sit håb om et nyt liv.

Mask

Inst: Anne Prip - 0.7 min -

Max & Lenny

Inst: Frédéric Nicolas - 86 min - France
Max og Lenny bor i et fattigt kvarter i havnebyen Marseilles. Max skriver digte og rapper. Efter hendes forældre er døde, bor hun sammen med sin bror og nogle andre rødder, og de lever af at sælge hash. Lenny er illegal indvandrer fra Afrika. Hendes mor er blevet deporteret ud af landet, og Lenny står tilbage med ansvaret for sine meget yngre søskende og en syg bedstemor. I modsætning til Max forsøger Lenny at passe sin skole, men hendes ophold i Frankrig er i fare. Da de to piger mødes, opstår et intenst venskab der forandrer deres liv.

Mægtige Maskiner – Giraflift

Inst: Henrik Selin Lorentzen - 6 min - Denmark
Girafliften kan i sin kurv løfte en mand højt op i luften, så han kan arbejde på meget høje huse.


MERRY CHRISTMAS

Inst: Héctor Rull Bel - 8 min - Spain
Antonio har præcis fem minutter før Luciá kommer tilbage fra toilettet. Og han har noget meget vigtigt, han skal have sagt inden da. Hele familien er samlet, og julemiddagen står på bordet. Han slår på sit glas, rømmer sig. Det her har været længe undervejs. Alles øjne hviler på ham.Mr. Madila

Inst: Rory Waudby-Tolley - 9 min - United Kingdom
“Alting består hovedsageligt af ingenting. Se nøje efter, og du får øje på alle de små enkeltdele, og alle hullerne imellem dem”. En filmskaber opsøger en spirituel healer, der reklamerer med at kunne løse alle problemer, uanset hvor svære: voodooforbandelser, økonomiske kvaler og impotens. Og hvad er universets grundstof? Mr. Madila har svaret.

mr. sand

Inst: Soetkin Verstegen - 9 min - Denmark
I filmens tidlige barndom strakte gyset fra lærredet dybt ind i det fælles ubevidste. Det var en farlig ny opfindelse: Kombinationen af stærkt brandbar nitrocelluloid og overfyldte rum gjorde biograferne til bogstavelige dødsfælder, og ophidsende billedverdener gav rigeligt stof til mareridt for børn. En gysende godnathistorie, der låner fra E.T.A. Hoffmanns sorte eventyr Sandmanden.

MY CHILD

Inst: Lavern Rutivi - 17 min - United Kingdom, Kenya
Ogembo er en vildfaren guds tjener, der kræver at få det, som Herren har lovet ham for tro tjeneste. Hverken løgne eller at plyndre sin næste står i vejen for hans hellige raseri. Og så løfter han fingeren i sin tordenprædiken.NATHAN LOVES RICKY MARTIN

Inst: Steven Arrigada - 7 min - Australia
Pauline er fuldtidsplejer for sin voksne, udviklingshæmmede søn Nathan. Hun har teknologiske hjælpemidler nok. Det, hun virkelig savner, er en mands berøring. Derfor sætter hun en plan i værks, der skal lokke naboen til og måske skabe en meningsfuld forbindelse mellem ham og hende.


NIGHT WITCHES

Inst: Julie Herdichek Baltzer - 9 min - Denmark
Sovjetunionen, 1941. Krigen udkæmpes fra luften om natten. Katja er en blandt mange unge kvinder, der hører moderlandets kald og slutter sig til det første kvindelige natbomberregiment. De er stålsatte, og deres missioner går gennem uvejr og kugleregn: de er natteheksene.

ODD IS AN EGG

Inst: Kristin Ulseth - 12 min - Norway
Ib kan ikke lege ligesom andre børn. Hans hoved er nemlig et æg, og han er dødsens angst for at det skal gå i stykker. Hver morgen må han pakke det ind i en tehætte, og i skoven går han med paraply for ikke at få grankogler i hovedet. Men så møder han den seje pige Sif, og hun lærer ham at ikke være så bange.

Over stregen

Inst: Jakob Mørk - 12 min -
Filmen har ændret titel til What We Lose
PENALTY

Inst: Aldo Iuliano - 14 min - Italy
En fodboldkamp på en mark under en mørk himmel. Her står ti mænd ansigt til ansigt. Kun fem kan gå derfra med sejren. Enhver fejl kan afgøre udfaldet og alting er på spil. Dommeren udmåler straffen; man kan bøde med sit liv. En fabel om nutidens største blødende sår.

Pistol

Inst: Andreas Thaulow - 5 min - Denmark
Syvårige Bilal sigter og skyder. Fjenden falder død om med en kugle i hjertet. Så afbrydes legen; hans far, som kører taxa, samler ham op. De er i en københavnsk skolegård, ikke i en krigszone, og pistolen skyder ikke med skarpt. Snart sidder Bilal og hans far dog i en nervepirrende klemme, da en junkie prajer taxaen. Han er på flugt, og han har et våben.

Polly

Inst: Sarina Nihei - 3.5 min -

Porcelain

Inst: Milan Gessner - CitéNOIR - 3.5 min -

Power of Glove

Inst: Andrew Austin, Adam Ward - 65 min -
Tilbage i 1989 udkom kontrolleren, der skulle revolutionere måden, hvorpå vi spiller videospil: The Power Glove, en interaktiv handske og den første bevægelsesbaserede kontroller, blev masseproduceret og sendt ud til de ekstremt forventningsfulde forbrugere.

”It’s so bad!” Hurtigt efter The Power Glove ramte hylderne, blev den stemplet som et kæmpe flop, trods den store teknologiske innovation, der lå til grund for handsken. Nu, snart tre årtier senere, har kreative sjæle endelig taget handsken til sig, og The Power Glove bliver nu brugt til alt fra VR og kunstinstallationer til musik og mode.

Prik og Plet med tryk på

Inst: Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad - 7 min - Sweden
Prik og Plet skal lave mad. Der skal skrælles masser af kartofler. Men intet ligner sig selv. Prik er ikke prikket. Plet er ikke plettet. Mens de laver kartoffeltryk på en avis, finder de en måde at ordne det hele igen.

PUSSY

Inst: Renata Gasiorowska - 8 min - Poland
En ung kvinde tilbringer sin aleneaften på jagt efter sin orgasme. Kroppen vil ikke som hun vil. Planen er at lokke nydelsen frem med vin, karbad og ro, men det er lettere sagt end gjort. Der skal kildes og kæles langt mere før hun kan lukke verden ude og finde frem til sit bløde punkt.

Ragnarok

Inst: Johan Oettinger, Urte Oettinger - 8 min - Denmark, Lithuania
En stolt gammel ørn leder efter føde i en øde egn. Bjergsiderne er stejle og luften tyk af tåge. Intet byttedyr i syne. Og dog - noget bevæger sig i det fjerne. Et fatamorgana leder ørnen på afveje, og i et svagt øjeblik frister det at blive ådselæder hellere end at omkomme af sult. Men det kan vise sig lige så dødeligt at gå imod sin egen natur.

RAINBOW GIRLS

Inst: Zinnini Elkington - 19 min - Denmark
Bloome, Kara og Mynte er de farvestrålende outsidere i en ellers monokrom niendeklasse. De har stil og attitude – det synes de i hvert fald selv. Bloome drømmer om at de tre regnbuepiger skal vinde den årlige lipsync-battle på skolen og på den måde få respekt fra de populære piger. Men da trioen begynder at forandre sig, falder Bloomes plan på gulvet.


RED APPLES

Inst: George Sikharulidze - 15 min - Armenia
Et nygift armensk ægtepars lykke sættes på en alvorlig prøve allerede på den første dag efter brylluppet. Da bruden og gommen ligger i sengen efter bryllupsnatten, dukker svigermoder op og blander sig. Der mangler noget; en vigtig plet på lagenet.

RELATED

Inst: Ida Andreasen - 15 min - Denmark
Silje og hendes far kæmper med et ustyrligt temperament. Hver gang de bliver vrede, vokser deres hoveder sig store og røde. Hidsige Silje drømmer kun om at få sin fars anerkendelse og opmærksomhed, men han lever i selvhad på grund af sin egen vrede og kan ikke holde ud at Silje ligner ham så meget. Sammen må far og datter se deres fejl i øjnene.

RETALIATION

Inst: Ange-Régis Hounkpatin - 26 min - France/Benin
Awa går på militærskolen i Natitingou. En dag får hun besked om, at hendes far er blevet myrdet hjemme i Cotonou. Da hun vender hjem, opdager hun, at sagen er gået i stå, og at en civilmilits er ved at formes for at hævne drabet. Konfronteret med politiets uformåen beslutter Awa sig for selv at tage affære.


REVELATION – THE CITY OF HAZE

Inst: Mao Qichao - 14 min - China
I en dystopisk fremtid er en mørkealder indtruffet. I byen hersker ulighed og elendighed, og oprørere slås ned med stormtropper i middelalderlige pestdragter. Midt i elendigheden står et barn, der må kæmpe for sit liv og yde mange ofre, før håbet kan spire. Episk sci-fi steampunk i mikroformat.


Rita og Krokodille – Fisketuren

Inst: Siri Melchior - 5 min - Denmark
Rita og Krokodille skal ud at fiske. Rita belærer Krokodille om, hvordan man fisker. Men ved søen er det Krokodille, der fanger alle fisk, selv om han har det gamle fiskenet. Rita bytter med ham, men det hjælper ikke. Men Rita SKAL fange en fisk.

September

Inst: Lisa Jespersen - 28 min - Denmark
Else bliver brændt af af sin datter, og finder i stedet sig selv i selskab med to andre midaldrende kvinder på et badehotel, hvor en helt anderledes dag tager form. Alle i den umage trio har deres egne problemer, der gør svært at se klart og træffe de rigtige beslutninger, og særligt Else skal beslutte, om hun vil stå i livets solside. Måske behøver livet ikke at være så kedeligt, selvom man er fyldt 60.

Shadow Boxer

Inst: Andreas Bøggild Monies - 20 min - Denmark
Otteårige Luna bor alene sammen med sin mor Isabella, som er professionel bokser. Under en vigtig kamp bliver Isabella alvorligt skadet og ender på hospitalet i koma. Ingen tør tro på at Isabella kommer til at gå igen - undtagen Luna. Hun gør alt, hvad hun kan, for at opmuntre sin mor og få hende til at tage kampen op for at komme tilbage i ringen.

SHIFT!

Inst: Alexander Sagmo - 28 min -

Shok

Inst: Jamie Donoughue - 22 min -

Silent Nights

Inst: Aske Bang - 30 min -
Inger møder Kwame på det herberg, hvor hun er frivillig og han tilbringer nætterne, mens han leder efter arbejde uden opholdstilladelse. Hun er dansker, han ghaneser, og de lever begge et hårdt liv, men finder trøst i hinanden. Trods forskellene er de lykkelige sammen, indtil den dag Kwames mobiltelefon afslører en afgørende hemmelighed om hans liv.


SKATEKEET

Inst: Edward Cook - 15 min - Netherlands
Keet er en 10-årig pige, der elsker at skate. De andre piger i hendes klasse har svært ved at forstå, hvorfor hun går så meget op i det - de vil hellere tale om drenge og tøj. Men Keet er fast besluttet på, at hendes køn ikke skal definere hendes interesser. Hun kæmper en brav kamp for at vise, at piger kan være lige så gode til at skate som drenge.STELLAR

Inst: Laura Hoejberg Kunov - 5 min - Denmark
Et energifelt samler sig over byen, hvor mennesker hver dag myldrer mellem hinanden uden glæde eller fællesskab i gaderne, i undergrunden, i højhusenes labyrint. Men nu stiger farvestrålende organismer op gennem byens lag, og løfter byboerne op i en bevidsthedsudvidende rejse med retning mod en pulserende kerne.

STEPS

Inst: Noemie Brassard - 8 min - Canada
10-årige Josephine befinder sig i grænselandet mellem barn og voksen. Hun er et vakst og charmerende bekendtskab, der gør sig mange tanker om alle de forandringer, hun gennemgår i denne turbulente tid, både de indre og de ydre.


Storvask – Pjaltetøj

Inst: Kassandra Wellendorf - 4 min - Denmark
Storvask tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Vaskemaskinens rum forvandler sig til et ishav, en garnjungle, en pjaltetøjsverden, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.


STRANGERS ON THE ROAD

Inst: Carlos Solano - 20 min - Spain
Mikel tror, at han er helt alene på landevejene udenfor Madrid. Indtil han ser en sort bil i bakspejlet. Han sætter farten op. Den sætter farten op. I et forsøg på at undslippe sin forfølger stopper han ved en motorvejsbar. For Sara bag disken er den nervøse fremmede en velkommen gæst på en stille aften. Men han har brug for hendes hjælp.

Superbia

Inst: Etienne Kompis, Fela Bellotto - 18 min - Hungary
Kæmpekvinder med svingende junglebryster og drømmende, syngende miniaturemænd lever i to adskilte klaner i landet Superbia, hvor pardannelse på tværs ikke bare er forbudt, men helt overflødigt. På hver sin side af en flod har de fundet veje til at leve uden hinanden. Lige indtil en af klanernes medlemmer går på lystfuldt rov over floden.

Svans

Inst: Martin Reinhard - 19 min - Denmark
Aksel har hele sit liv frygtet den dag, hvor hans omgivelser får øje på, at han er homoseksuel. Han skjuler sit sande jeg for ikke at miste sin plads i den vennegruppe, som han sætter over alt andet. Hans kæreste Aleksander er bevis nok på at åbenhed betyder ensomhed. Aksel er så styret af sin frygt, at da han bliver opdaget midt i et farvelkys med Aleksander, vender han sin vrede mod ham, han ellers kun føler ømhed for.

Svartzul

Inst: Jeanette Nørgaard - 4 min - Denmark
Året er ∆63 på den glemte ø Kurotopia. Den mørke kraft Svartzul bryder igennem bjerget Scheadu og ud af mørket opstår en ung kvinde i et lyn af kosmisk glimmer, pulserende lys og neongeometri. Et samarbejde mellem instruktør Jeanette Nørgaard og komponist Jenny Rosander aka Lydmor, der indvarsler en ny webserie med animation og musik under navnet Equinox Noir.THE ABSENCE OF EDDY TABLE

Inst: Rune Spaans - 12 min - Norway
I en saftig paradishave udvikler sig Eddys picnictur i helt uventede retninger, da han bliver jaget af en mystisk pige, der får ham til at glemme alt om sandwicher og sodavand. Hun har noget helt andet på menuen, nemlig Eddy selv, og truer med at opsluge ham med sin kærlighed. Baseret på Dave Coopers tegnede universer.
the burden

Inst: Niki Lindroth von Bahr - 13 min - sweden
Et hotel, et supermarked, et call-center og en burgerrestaurant. Alle frakørsler fra den store motorvej, der langsomt drejer på sin klippestump gennem et tomt univers. Her synges sange. Her danses step i formation. Her svinges op til patetiske højder. En animeret musical med apokalyptiske undertoner.THE DRESS ON HER

Inst: Chih Yi Wen - 23 min - Taiwan
Miss Hui har fine kjoler på hver dag. Den fattige Hsiao-Jing er betaget af sin lærerinde, og ønsker at kende alle hendes hemmeligheder. Det kan hendes klassekammerat Zhi-Ya hjælpe med, til gengæld skal de være bedste venner. Som to detektiver efter skoletid kommer de på sporet af Miss Huis tidligere liv, men kan deres venskab holde til at nå til bunds i mysteriet?

THE ELUSIVE

Inst: Ely Chevillot - 18 min - Belgium
Da Catherine kommer for at hente sin søn Clément fra svømning, får hun at vide, at han har begået et overgreb på en jævnaldrende pige. Det gør hende stærkt oprevet, og hun kæmper med at forstå: kan det virkelig være sandt. Har hun nogensinde set ham – rigtigt set ham før nu?

THE END OF TIME

Inst: Milcho Manchevski - 6 min - Cuba/USA
Hvis bare man kunne fastfryse synet sådan en eftermiddag på en cubansk gade i byen: Drenge spiller bold; to skolepiger er på vej hjem; en gammel mand krydser gaden; kvinder standser og hilser på hinanden. Dette er det øjeblik på en helt almindelig tirsdag, hvor det står klart, at tiden er gået i stå, og universet er fanget i et enkelt riskorn.

THE FOURTH KINGDOM

Inst: Alex Lora , Adan Aliaga - 14 min - Spain
Det Fjerde Kongerige er plastiktidsalderens endestation; et pantcenter i New York, hvor immigranter og andre i samfundets nederste lag kan opretholde livet ved at sortere plastik fra byens bjerge af affald. Klodens fremtid er måske usikker, men her lever den amerikanske drøm i bedste velgående.

The full story

Inst: Daisy Jacobs, Chris Wilder - 8 min - United Kingdom
Mellem husets fire vægge bor kernefamilien trygt. Og når familien går i stykker, splitter chokket værelserne ad indtil tapeter og traumer hænger i strimler og blafrer. Som femårig opdager Toby, at man ikke altid kan regne med at forældre bliver, hvor de er. Som femogfyrreårig forsøger han at samle brudstykkerne til en fortælling.


THE GLASS WALL


Inst: Marc Schmidt - 24 min - Netherlands
Lydia er så syg, at hun må ligge alene bag glas, adskilt fra verden. Hendes sygdom skildres i en usædvanlig dokumentar, hvor skiftende synsvinkler inde bag glasset og udefra viser ikke bare de medicinske forløb, men de mentale effekter af en livstruende sygdom. Her er ensomheden, og erkendelsen af at være grundlæggende fremmed for andre, mens man befinder sig i fasen mellem liv og død.The Islands and the Whales

Inst: Mike Day - 82 min -
I Islands and the Whales sættes hvalfangstens fortid og fremtid i fokus. Færingerne mærker følgerne af de forurenede have: Det, der engang sikrede deres overlevelse, bringer nu deres børn i fare, og færingerne må vælge mellem sundhed og traditionTHE PAINTED CALF

Inst: David Pantaleón - 10 min - Spain
I det Gamle Testamente stiger Moses ned fra bjerget, og ser at folket synger og danser rundt om guldkalven; et afgudsbillede, de har skabt i hans fravær. I vrede kaster han sine stentavler med lovene fra sig, så de går itu. Så tager han guldkalven, smelter den, og maler guldet til støv.

The servant

Inst: Farnoosh Abedi - 9 min - Iran
En forfatter på randen af selvmord fanger et insekt i et glas, og i stedet for at følge sin første impuls og slå det ihjel, lader han kræet vokse sig stort i hans tjeneste. Med tiden tjener dyret dog en anden og mere dyster funktion, og snart udkæmper de to en kamp for at rollerne byttes om imellem dem: Tjeneren vil være mester.

THE TRANSFER

Inst: Michael Grudsky - 23 min - Germany, Israel
En arabisk fange skal flyttes og tre unge israelske soldater ledsager ham gennem Negevørkenen. Da deres bil bryder sammen, er de strandet midt i ingenting. Erez, der er øverstkommanderende, må både overvinde den fjendtlige ørken og sine egne overbevisninger, for at de kan komme videre. Men på den anden side af ørkenen venter virkeligheden på dem.THICK SKIN

Inst: Erlendur Sveinsson - 12 min - Iceland
Reykjaviks forstæder. Jævnaldrende Jónas og Hannah er til fest. Først udveksler de blikke, så kys, så mere. Men næste morgen vågner de op til to forskellige virkeligheder. I den enes er der begået en forbrydelse. I den anden er alting vendt på hovedet, og det er knap nok muligt at genkende sig selv.TIMECODE

Inst: Juanjo Giménez - 15 min - Spain
Luna og Diego er sikkerhedsvagter i parkeringshuset. Diego har nattevagten, Luna arbejder om dagen. Det er skrivebordsarbejde i uniformeret rutine, og deres liv krydser hinanden kort hver morgen, når hun afløser ham. I den lille bås flimrer skærmene, hvor overvågningskameraer viser alt, hvad der foregår i bygningen.


TOTEMS

Inst: Paul Jadoul - 8 min - France
En skovhugger, der arbejder sig langsomt gennem skovens træer med sin sav og økse, bliver fanget under en faldende stamme og hans indre dyr kommer frem i forsøget på at slippe fri. Langt nede under ham summer motorvejen. Over ham blinker stjernerne.


trigger

Inst: Julie R. Ølgaard - 5 min - Denmark
Da en ung håndlanger får besked på at køre ind i skoven uden nogen grund, ved hun at der kun kan vente dårligt nyt forude. Mafiabossen er altid nådesløs, ombestemmer sig aldrig, og er kendt for at nyde et velordnet drab efter maden. Da de endelig når frem, ved den underordnede, at der kun er en ting at gøre.
ÜBERMENSCH

Inst: Jesper Dalgaard - 23 min - Denmark
”Kære Satan. Vi skriver dette brev til dig, fordi vi behøver din hjælp. Vores band Screaming Naked behøver en synthesizer”. To unge mænd bryder ind i en kirke ved havet for at slutte en blodpagt: de skal frigøre sig fra indre dæmoner og autoriteternes pres. Kiti og Damien drømmer om at slå igennem som goth-rockstjerner, og for at nå deres mål må de give slip på al angst og tvivl og spille deres første livekoncert nogensinde.

Ugly

Inst: Nikita Diakur - 12 min - germany
Verdens grimmeste kat har også brug for en ven. Måske nok inspireret af en af internettets faste tårepersere, historien om Ugly the Cat, der bare længes efter lidt kærlighed trods sit elendige ydre, men i denne version skrider virkeligheden hurtigt helt ud og går i smadder. En indianerhøvding og en grim kat finder hinanden i et ødelagt kvarter. Og så…VAMPIRE

Inst: Alex Montoya - 19 min - Spain
En manuskriptforfatter samler en prostitueret op for at researche en rolle til sit nye projekt. Langs motorvejen i Valencia står kvinderne på række under broerne og råber efter bilisterne. Men han leder efter mere end en krop. Han leder efter en historie.walk with me

Inst: Anita Beikpour - 29 min - Denmark
Anita Beikpour rejser tilbage i tiden i denne usædvanlige doku-fiktion for at finde et Iran, hun aldrig har kendt, og opklare hvorfor hendes bedstefar begik selvmord, da han kom til Danmark i begyndelsen 2000-tallet. Hun tager hans ansigt på – helt bogstaveligt – for at tage på en rejse, hvor hun opsøger sorgens forskellige skikkelser og på den måde lære både sin bedstefar og sin egen historie at kende.

Walter & Alma

Inst: Thomas Levin - 30 min - Denmark
Efter at have mistet både førligheden og sin kone i en tragisk bilulykke har Walter forskanset sig bag en mur af bitterhed. En dag dukker 13-årige Alma op i opgangen, og hun har desperat brug for penge til at tage sin hamster til dyrlægen. Da hun møder den hjælpeløse Walter i kørestol, øjner hun en mulighed for at tjene nogle hurtige penge

WANNABE

Inst: Jannis Lenz - 30 min - Austria and Germany
En ung youtuber forsøger at etablere sig som skuespiller, danser, sanger – eller i hvert fald gerne mindst en af delene. Hun jager likes under navnet Coco Channel og forsømmer skolen for at gå til auditions. Berømtheden må være lige om hjørnet. En doku-fiktion, der går på tværs af medier, og har et tæt net af virkelighedens næsten-stjerner i biroller.

Whaleheart

Inst: Robert Allen - 8 min - Denmark
I et isoleret hvalfangersamfund gives det ældgamle hverv videre fra far til søn. Kampen på liv og død mellem hval og mand kræver mere end mod; hvalfangeren ser hver gang sin egen undergang i dyrets øje. Sådan har de levet i generationer. Fangstlykken kræver sit eget blodige, ugudelige offer.


Wild Tales

Inst: Damián Szifron - 122 min -
Den argentinske instruktør Damian Szifrons oscarnominerede film Wild Tales fortæller seks VILDE historier, alle med hævn som tema. Historierne hænger ikke sammen, men handler om mennesker, som har fået nok, mennesker, som alt for længe har levet under et massivt pres underlagt samfundets strenge krav og normer. Nu slipper karaktererne kontrollen og går bersærkergang. De tager hævn i groteske og humoristiske frontalangreb.
Det er kulsort satire, det er spænding, det er drama fortalt med så sprudlende fortællelyst og energi, at alle ens negle bliver bidt i bund - og ens kæbemuskler bliver ekstremt ømme af de pludselige latterudbrud, kroppen sætter i gang, inden hjernen er klar.
Dette er en sjældent revolutionær kult-underholdningsfilm, man ikke bør snyde sig selv for!


Written / Unwritten

Inst: Adrian Silisteanu - 20 min - Romania
Uden for en fødselsklinik får en Romafamilie besked om, at deres mindreårige datter netop har født en lille pige. Særligt hendes far er ikke glad for denne nyhed, og giver sin kone skylden for den alt for tidlige graviditet. Men situationen strammer til, da hospitalet afkræver dem en signatur, der bekræfter, at de er pigens forældre. Nu risikerer de at myndighederne vil gribe ind og skille familien ad.

XOXO – hugs and kisses

Inst: Wiola Sowa - 14 min - Poland
Tre mennesker; et erotisk spil. Den ene skubber, den anden trækker, den tredje læner sig. Hvert forhold er en sensuel kispusleg, hvor den gensidige tiltrækning både pirrer og slider. Grænsen mellem kroppen opløses. Man risikerer at forsvinde i den anden.

YOU ARE STILL SOMEBODYS SOMEONE

Inst: Esther Wellejus - 25 min - Denmark
Erindringen om en far, der forlod hende, får filmskaberen til at følge utydelige stier gennem fortiden. 8 mm filmspoler og gamle lydoptagelser udgør både lys og skygge i det drømmende portræt af fravær, og som halv dokumentar, halvt visuelt digt udfolder historien sig om en religiøs far og de gradvist forværrede mentale lidelser, der trækker ham ind i mørket.

YOUNG

Inst: Nehemias Colindres - 24 min - Germany
To tyrkiske teenagebrødre i det indre Berlin udforsker deres venskab og foranderlige forhold. Da de finder ud af, at deres far har mistet sit arbejde, reagerer de helt forskelligt: Berkant, den yngste, søger anerkendelse og accept, mens storebror Ilkan har svært ved at klare presset.

Yùl and the Snake

Inst: Gabriel Harel - 13 min - France
Yùl er tretten år, siddende bag på storebrors scooter. De skal ud på sletten og mødes med en stor fyr, som bror Dino gerne vil imponere. Der er mere ærekærhed og testosteron i luften, end Yùl kan rumme, og der dukker en slange op på det helt rigtige tidspunkt. Yúl følger efter slangen.