2001 – A Space Odyssey

Inst: Stanley Kubrick - 149 min - USA
Med sin storslåede billed- og lydside er Stanley Kubricks ‘Rumrejsen år 2001' en milepæl inden for science fiction-genren. Og ikke mindst er det en af de mest langtidsholdbare refleksioner over menneskets position på jorden og i universet. Kubrick skabte filmens banebrydende special effects i et samarbejde med effektpionéren Douglas Trumbull, og det samarbejde indbragte en Oscar. Og sjældent er Johann Strauss' perlende valsemusik blevet brugt mere effektivt.

3 Fractures

Inst: Toni Kamula - 15 min - Denmark
Her er tre liv styret af magt og tilfældighed. Hver menneskelig interaktion bestemmes af en magtbalance, der skifter sæde afhængig af tid og sted. Alle kan sidde med kontrollen; alle kan gøres magtesløse uden den. Verden står i skyggen af en krise, og det er svært at sige, om den i sin kerne er økonomisk eller moralsk.

8 bullets

Inst: Frank Ternier - 13 min - France
Stedet er Taipei, Taiwan. Hovedpersonen er en mand på 36 år. Han har en mission: Han skal finde en mand, som lugter af stegt fisk. Han går på bar og fortaber sig i minder. Tankerne kredser om et bestemt hændelsesforløb; et affyret skud og en dyb tomhed.

A Hole In My Heart

Inst: Mees Peijnenburg - 10 min - Netherlands
For Henry, en ung mand, er den lille landsby hele verden. Her bor familien og alle vennerne. Her har han rødder, og det er herfra, hans verden går. Men Henry har skabt en indre afstand til det hele, der skal være et værn mod verdens uforudsete hændelser.

A little bit more

Inst: Cathrine Dramdal Hasholt - 10 min - Denmark
Søskendeparret Maiken og Kasper vender hjem til deres barndomshjem for at hjælpe deres far Erik med at flytte. Men stemningen mellem far og søn er anspændt efter morens død, og storesøster Maiken prøver desperat at rede trådene ud mellem de to mænd. Tingene bliver ikke nemmere af, at Erik gemmer på en stor hemmelighed som ikke hjælper på problemerne.

A woman goes shopping

Inst: Sune Kofod Maglegaard - 11 min - Denmark
Rebekka har myrdet sin kæreste, og er ude i et byggemarked for at handle ind til at skaffe sig af med liget. Hun ønsker at vække så lidt opmærksomhed så muligt, men hun bliver forstyrret af den meget frembrusende ekspedient Søren, som tydeligvis er meget interesseret i at komme i kontakt med Rebekka. Hun prøver at undgå ham, men da det ikke lykkes, skifter hun taktik, og bruger i stedet Sørens ekspertise til at få de ting, hun skal bruge. Hun ved nemlig ikke rigtig noget om håndværksartikler.

Agri and the mountain

Inst: Hasan Serin - 14 min - Turkey
En lille, alsidig by et eller andet sted i Tyrkiets bjerge. Her bor pigen Rojda. Hver dag tager hun sit tøj på, går den lange kolde vej i skole, hjælper med pligter og passer sin bedstefar. Sådan er livet for en ung pige, et sted i verden hvor tiden står stille.

All Your Favorite Shows!

Inst: Danny Madden - 3 min - United States
Morgenmaden er serveret. Rutinerne inklusiv transport til skole er på plads. Men iPhonen lokker, og så er intet længere til at regne med. Det bliver en kamp at nå frem til skolen, og selv der er der ikke fred for eksplosive højdepunkter i en forrygende fiktiv verden.

Allan 3000

Inst: Frank Molino - 12 min - Denmark
Alt syner trygt og godt. Rutinerne er på plads og fungerer efter behov og ønske: Frederik og hans robot Allan 3000 (Far-udgaven) lever en rolig tilværelse. Livet er enkelt og tilfredsstillende. Men sådan er verden bare ikke skruet sammen, og da Frederik mister sit job skal han samtidig forholde sig til, at antallet af funktionsfejl hos den ellers trofaste Allan skyder i vejret. Pludselig skal Frederik forholde sig til de ændrede forhold og handle på dem, også selv om det slet ikke er let!

An afternoon

Inst: Søren Green - 8 min - Denmark
Mathias og Frederik er på vej hjem fra skole. De er gode venner, men for Mathias er der mere end venskab på spil. Han har besluttet, at det er dagen, hvor han fortæller Frederik, at han er forelsket i ham. Uanset hvad Frederiks reaktion vil være, er det et skridt, der vil påvirke deres forhold for altid. Er Mathias klar til at tage det første skridt?

An angry man

Inst: Jannik Dahl Pedersen - 20 min - Denmark
Et selvhjælpsbånd leder den vattede Lars ud på en køretur med sin far. Deres forhold har altid været anstrengt, og det bliver ikke bedre, da de undervejs bliver konfronteret med både stærke kvinder, en selvudråbt guru og deres fortrængte fortid. Båndet fører Lars på afveje, hvor han aldrig før har været, men hvordan bevarer man fatningen og retningen på livets uransaglige landevej, når man er vant til at være den, der bliver kørt over?

Analogue People in a Digital Age

Inst: Keith Walsh - 12 min - Ireland
På dagen, hvor det irske fjernsynssignal skifter fra analog til digital, træder vi ind på pubben og tager pulsen på den moderne tidsalder blandt lykkeriddere og menigmænd. Et stykke skøn ufiltreret, lattermild og ikke helt ædruelig dokumentar om tidsånd.

Antiman

Inst: Gavin Ramoutar - 19 min - Guyana
På denne caribiske ø er cricket målestok for maskulinitet. Anil skal bare ramme bolden rent, men at slå eller ikke at slå bliver pludselig et spørgsmål om selvforståelse og erkendelse. Og så sandelig også om faderopgør og løsrivelse. Anil står på en skillevej, og den ældre dreng Dano lokker på den anden side.


Ártún

Inst: Gudmundur A. Guðmundsson - 20 min - Iceland
Arnar og hans to venner bor i Ártún, en lille islandsk flække, hvor det er svært at få drømmen om det første kys opfyldt. Derfor planlægger drengene en tur til byen, hvor pigerne skulle være nemmere end i landsbyen, især hvis man har cigaretter med. Ártún er en kærlig og detaljeret ‘coming of age’-film bygget over Guðmundssons egne barndomserindringer.


Asger

Inst: Signe Markvad - 10 min - Denmark

Aubade

Inst: Mauro Carraro - 6 min - Switzerland
Man bukker og har fortjent det bifald, som mågernes vinger sender mod himlen i begejstring over en sjælden musikoplevelse. En cellist stiger op fra søens bund og giver et inciterende nummer, mens badegæster, fugle og en hval følger musikkens tonepragt.

Audio Dope’s Solar Soliloquy

Inst: Garrick J Lauterbach - 9 min - Switzerland
Kosmos og kød mødes i en fuldendt menneskekrop. Ingen spørgsmål stilles rent i en alternativ rumfilm, der alligevel undersøger grænserne for det menneskelige: Indefra, udefra og set gennem stjernetåger.

Back Home

Inst: Léo Schweitzer & Dorian Lee - 7 min - France
Junglekrig. Man er omgivet af fjender, som man ikke kan se. Det er stressende og giver tyndslidte nerver, også selvom man befinder sig tæt på egen base og sikkerheden dermed er inden for rækkevidde. For to brødre af kinesisk afstamning i Vietnamkrigens midte, bliver kampen for at nå tilbage til basens helle et sandhedens øjeblik.


Bear

Inst: Pascal Flörks - 9 min - Germany
Bedstefædre fylder ofte meget i familiens historie. Solide, konstante og knejsende som Gibraltarklipper; de er bærere af en fjern fortid og fortælle hvordan det var dengang i gamle dage. Og de kan noget med at gengive familiefortællinger. Det må et barnebarn sande - ikke mindst når bedstefar var en bjørn.

Beasts

Inst: Luis E. Pérez Cuevas - 14 min - Spain
Det gamle skrog knirker og knager, men ud af sengen og op at stå skal man altså. Hver eneste morgen. Maria slæber sig gennem morgenritualerne for at være klar, når det uundgåelige forfærdelige, og forfærdeligt dejlige sker, på fast klokkeslættet.

Before You Hit The Ground

Inst: Sophie van de Pol - 12 min - Netherlands
I splitsekundet før en skæbnesvanger begivenhed finder sted, står verden stille. Det er alt det, der kommer bagefter, der er svært. Babysitteren Steven og lille Levy er alene hjemme. Verden balancerer på en trappekant, og med ét må Steven forholde sig til en ubærlig situation, og handle.

Bendito Machine V – Pull the Trigger

Inst: Jossie Malis - 12 min - Spain
Hvad ville der ske, hvis et rumskib landede på vores planet og sendte et lille væsen ud for at udforske vores klode og dens historie? Rumvæsnet ville opleve en årtusindlang tilstand af aggression og krige med fatalt og forudsigeligt resultat. E.T – Gå hjem!

Bernard den store

Inst: Philipp Lupien, Marie-Hélène Viens - 9 min - Canada
Det er Bernards fødselsdag, men det er han ikke sønderligt begejstret for. Han nægter nemlig at blive voksen. Så han skaber en anti-vokse-dragt, der skal forhindre ham i at blive større.


Bird Dropping

Inst: Cilie Kragegaard - 6 min - Denmark
En underfundig lille kortfilm, hvor en ældre ensom mand endelig får noget at tage sig til, da hans liv bliver invaderet af en lorte fugl!

BIRDMAN

Inst: Alejandro González Iñárritu - 120 min - USA

Bottom Feeders

Inst: Matt Reynolds - 3 min - United States
De er flotte, de langbenede hunvæsner, som graciøst bevæger sig igennem et landskab, hvor helt anderledes jordnære skabninger er fastplantet. Som taget direkte ud af din underbevidstheds sump forener de to verdener sig i en symbiose, der er både makaber og livgivende.

Boy

Inst: Lucas Helth Postma - 16 min - Denmark
Den 16-årige Emil, der blev født som pige og fik navnet Emilie, har altid følt sig som dreng. Forholdet til moderen bliver dårligere. Moderen ved godt, at Emilie har problemer, men forstår ganske enkelt ikke sin datter.
Ting bliver sagt og kommer frem under, og især efter, en sammenkomst med gode venner.


Buddy

Inst: Jan & Raf Roosens - 15 min - Belgium
Sommer i Antwerpen. Rødderne driver omkring i varmen og fristes af et svømmebassin i den bedre del af byen. Men det er ikke et hvilket som helst hus, de er kommet til. Det bærer på en hemmelighed og en tragisk historie, som en af drengene har god grund til at skjule. Spørgsmålet er, hvor hans solidaritet ligger, når det virkelig gælder?

Café

Inst: Kasper Quintanilla - 3 min - Norway
En ung mand sidder og drikker kaffe på en café, da han får øjenkontakt med en spændende pige på den anden side af gaden.... eller gør han?

Carl – My Childhood Symphony

Inst: Erik Clausen - 125 min - Denmark
Filmen er baseret på 'Min fynske barndom' om komponisten Carl Nielsens liv fra gåsedreng og trommeslager med landsbyens spillemænd til regimentsmusiker og komponist på tærsklen til verdensberømmelse. Filmen fortæller også historien om en skuffet kærlighed, omsat til musikalsk inspiration.

Carl’N

Inst: Jonas Kyed - 4 min - Denmark
Rap musikvideo i forbindelse med Carl Nielsens 150 års fødselsdag med Johnas K.

Cats in Riga

Inst: Jon Bang Carlsen - 17 min - Latvia
Riga, Letland. En storby med knejsende bygninger og minder om fordums storhed og nutidig stræben. Men det er egentlig ikke det, det handler om. For byen bebos af de smukkeste elskere og de mest arrogante dræbere. Og deres liv er en fortælling værd.

Chance

Inst: Jake Graf - 17 min - United Kingdom
Efter at have mistet sin kone og livspartner er Trevors liv blevet som et tomt hul. Dage bliver til uger mens Trevor isolerer sig og bliver mere og mere ensom. I en park træffer han tilfældigt en mystisk fremmed med sin helt egen utrolige fortid, og begge mænd tvinges til atter at begynde at leve.


Circle

Inst: Ozgur Can Alkan - 5 min - Turkey
Først er man alene. Organismen i ursuppen deler sig og vokser vildt. Så multipliceres man i en evig livets runddans, der smukt afgrænses af den cirkel, som indeholder fødsel, reproduktion og død.

Circus Nowhere 

Inst: Lisa Svelmøe - 20 min - Denmark
Den største sorg i verden er at miste dem, som man har kær. Og det er ganske ubærligt for Jenny at miste sin elskede far. Hun løber væk hjemmefra for at undgå det øjeblik, hvor hun må se døden i øjnene, men støder undervejs på andre, der også har mistet en vigtig person. Sammen kigger de ind i mørket og bliver klar over at de må finde frem til selve livets grundvilkår.

Colorful Little Birds

Inst: Diana Tur - 10 min - Denmark
Caridad rejser fra Cuba for at besøge sin barndomsveninde, Ana María, som er flyttet til Danmark. Ana María er blevet gravid med sin cubanske elsker, Abel. Og han har ingen intentioner om at forlade sin danske kone. Tværtimod.

Cooking up a Tribute

Inst: Andrea Gómez, Luis González - 87 min - Spain
Kom med på en gastronomisk rejse, hvor vi følger verdens bedste restaurant El Celler de Can Roca, når de lukker dørene til deres eget køkken i fem uger, og rejser ud i verden for at hylde andre lande. Vi kommer med til Mexico, Peru og Columbia, hvor holdet fra El Celler de Can Roca kreerer retter med deres egen personlige nyfortolkning af lokale ingredienser og traditioner.

Crackhouse

Inst: Martinus Klemet - 4 min - Estonia
Vi ved alle, at en kat har ni liv, og der bliver brug for alle ni, da en uskyldig kat bliver forvandlet til et noget usædvanligt flyvende legedyr med propeller og fjernstyring. Men en kat er helt sin egen og får altid det sidste miav!

Daimi

Inst: Marie Grahtø Sørensen - 19 min - Denmark
Daimi er 12 år. Det er jul, og hun er på tragisk vis blevet forladt i et mørkt hjem med sin eneste ven, en kælegris. Hendes fantasi overskygger virkeligheden, der melder sig med et skrig. Daimi er ikke så alene, som hun bilder sig ind.

Darkest Moon

Inst: Kasper Skovsbøl - 29 min - Denmark
En klippeø i middelalderens mest forblæste afkrog. Øens bønder forenes mod den ondskab, der har taget bolig i Annas datter. Men dæmonen bor i fornuftens halvmørke, og hele øens begær og skyld samles i pigens dystre skønhed. Nu må Anna vælge mellem at beskytte sin datter og selv blive udstødt.

Denne film er shortlisted til Robert Prisen for Årets kortfilm: fiktion.


De Smet

Inst: Wim Geudens & Thomas Baerten - 15 min - The Netherlands
Tre brødre fordriver tiden med systematisk cigaretrulning og dagligdagsrutiner så ophidsende som en våd karklud på en grå og regnfuld mandag morgen. Et højdepunkt i denne livets ørkenvandring er sejren i det lokale værtshus’ kortturnering. Så alt i alt er livet sådan set ikke det værste, man har. Men så flytter der en ny beboer ind i kvarteret.

Den lille fugl og egernet

Inst: Lena von Döhren - 5 min - Schweiz
Det er efterår og den lille solsort passer godt på træets allersidste blad. Da fuglen skal til at vande bladet, snupper det frække egern vandkanden og begynder at hoppe fra træ til træ. Den lille solsort sætter efter den pelsede tyveknægt, men så kommer den sultne ræv forbi. Og han er ikke ude efter vandkanden.

Der var engang en dreng – som fik en lillesøster med vinger

Inst: Wikke & Rasmussen - 82 min - Denmark
Filmfesten forsætter for børn og unge når Odense Filmklub inviterer indenfor til sang med Wikke & Rasmussen
og viser deres film Der var engang en dreng – som fik en lillesøster med vinger.

Børn og barnlige sjæle kender Wikke & Rasmussens farverige og skæve universer, hvor politifolk, forældre,
arbejdsmænd og andet godtfolk pludselig bryder ud i sang.

Og mon ikke en og anden har haft lyst til at gøre det samme – at bryde ud i sang midt i biografen.
Nu får du chancen for at synge med sammen med Wikke & Rasmussen, når de som optakt til visningen af
deres film, Der var engang en dreng – som fik en lillesøster med vinger, inviterer os til at få et indblik i deres
filmiske univers og byder op til sang.

Wikke & Rasmussen var programprofiler på OFF14 og de glæder sig til at komme tilbage til Fyn!

Didn’t See, Didn’t Do

Inst: Rostislav Smirnyagin - 21 min - Russian Federation
Egentlig er det en såkaldt drengestreg. Man spænder et stykke plasticrulle over vejen, gemmer sig og ser og hører, hvor irriteret en billist bliver, da han kører ind i den gennemsigtige strimmel. Men son mange drengestreger er også denne uigennemtænkt og kan medføre utilsigtede hændelser med fatale følger…

Dinner For Few

Inst: Nassos Vakalis - 10 min - Greece, United States
Vi kender dem så udmærket. Madsvinet og ædedolken. Vi kender også sammenrendet af finansfyrster og gejstlighed i en uhellig alliance, hvor enhver rager til sig, og Fanden tager resten! Eller som Bertolt Brecht udtrykker det: ‘De, som spiser sig mætte, fortæller de sultne om de vidunderlige tider forude!

Discipline

Inst: Christophe M. Saber - 10 min - Switzerland
Det er lidt af et mareridt: Den uopdragne unge i supermarkedet vil have slik og starter således (ufrivilligt) et sammenstød, der involverer de andre handlende. De handlendes velmenende hjælp får hurtigt situationen til at eskalere, og før man får set sig om, er en storm i et glas vand blevet til en orkan i et supermarked!


Drop by sometimes

Inst: Kosara Mitikj - 15 min - The former Yugoslav Republic of Macedonia
Emmy har aftenvagt i en kiosk. Hun er en ung, ekstremt overvægtig og gammeldags pige. Mens hun, som enhver anden aften, venligt betjener kunderne i butikken i de sine nattetimer, opfanger hun slet ikke en lurende fare.

Dross

Inst: Johannes Guttorm Thomsen - 16 min - Denmark
En ung, århusiansk studine lever et dobbeltliv i prostitution, drevet af skam og nysgerrighed. I løbet af en enkelt dag oplever pigen at indlede et overraskende nært forhold til en taxachauffør, som hun hyrer i forbindelse med en 'forretningsrejse' til Vejle. Tingene udvikler sig imidlertid i den gale retning, da taxachaufføren opdager, hvordan den søde pige forsørger sig selv.Duo

Inst: Claudia Bottino - 22 min - France
Det antager mareridtets uendelige struktur: En mands mentalt skrøbelige søn kan ikke klare sig alene og skal anbringes på en institution. For faderen bliver det en veritabel odyssé gennem en uigennemsigtig jungle af regler og paragraffer, der beviser, at Kafka ikke har levet forgæves.

Dyret

Inst: Malene Choi Jensen - 12 min - Denmark
Yin Yin er en sort kat. Hans mor bliver ved en ulykke dræbt da hun og Yin Yin flygter fra en kollapsende storby. Yin Yin er nu helt alene og begiver sig ud på en rejse i en ukendt og farefuld verden. Han finder en forladt landsby, men hvad der virker som et trygt sted at hvile ud viser sig at være alt andet end fredeligt, da mørket falder på.


Eat, Drink, Man, Woman

Inst: Ang Lee - 124 min - Taiwan, USA
Mr. Chu er enkemand med tre voksne, ugifte døtre. Han er samtidig Taipeis bedste kok, men har det store problem, at han har mistet sine smagsløg. Han forstår ikke sine tre vidt forskellige døtre, men én ting kan han give dem: Mad. I timevis forbereder han søndagsmiddage, som hver gang ender i en flodbølge af glæder og sorger.

Efter vinter

Inst: Kasper Buur - 9 min - Denmark
En far må sande, at hans datter er ved at blive en selvstændig ung dame, der kan stå på egne ben.


Emergency Calls

Inst: Hannes Vartiainen & Pekka Veikkolainen - 15 min - Finland
At være menneske er en skrøbelig og flygtig mulighed for at opleve livet og universet omkring os. Alt hvad vi kan gøre i lyset af det overvældende mørke er at stole på, og finde trøst i hinanden. Denne film er baseret på autentiske nødopkald og radiotrafik.

Et børnehjem

Inst: Ditte Kaehne Gade - 5 min - Denmark
I 1950 sendte Danmarks Radio en journalist til et børnehjem ved Vesterhavet. Her interviewede han Palle på ti år, som fortæller om et familieliv, der var så belastet af vold, svigt og ensomhed, at han ikke kunne blive boende derhjemme. Instruktøren bag denne dokumentarfilm har gravet lydoptagelsen op fra DR’s arkiv, og ved hjælp af animation har hun givet sit eget bud på, hvordan det rørende interview kunne have set ud i billeder.

Euroman

Inst: Gabriel Tzafka - 22 min - Denmark
Euroman er en glad mand. Hans rige forældre er stolte af ham. Banken elsker ham. Hans liv er fuld af god mad og netdates. Han har sin egen innovative start-up virksomhed. Og nu skal han til genforening med sine venner, Euromændene. Boblen er fyldt til bristepunktet med luft.

Falling Angels

Inst: Maria Winther Olsen - 28 min - Denmark
Præstedatteren Julia forelsker sig i den smukke Barbara, der netop er flyttet til byen. I et lille færøsk bysamfund som deres, er den kærlighed, de deler, ikke bare sjælden; den er forbudt. Og særligt når man er præstens datter, kan man ikke undslippe ansvaret for at opføre sig eksemplarisk.

Family Portraits

Inst: Henning Carlsen - 29 min - Denmark
Hvordan lever familien Danmark i 1964? Filmen fremlægger en række samtaler med familiefædre, husmødre og unge med forskellig social baggrund. Mosaikken illustrerer typiske sider af familielivet.

Farvel Far

Inst: Hendrik Maximilian Schmitt - 28 min - Tyskland
Da Benedicts far dør, forsøger han at være modig som en ridder. Han iklæder sig faderens middelalderrustning og drager i skole. Men han ender i slagsmål med skolens bølle, og Benedicts mor er derfor tvunget til at sælge rustningen. Benedict begiver sig ud på en farefuld færd for at skaffe sit elskede minde om faderen tilbage.

Fassbinder – To Love Without Demands

Inst: Christian Braad Thomsen - 106 min - Denmark
"Fassbinder – at elske uden at kræve" er baseret på ikke tidligere offentliggjorte filmoptagelser, som Braad Thomsen lavede med Fassbinder op gennem 1970'erne. Her fortæller Fassbinder om sin kærlighed til barndommens Hollywood, om 70'er-oprøret, om kvindefrigørelsen, om terrorismen i Vesttyskland, om kærlighed, ægteskab og børn – og om den personligt valgte galskab som det måske eneste alternativ til det herskende systems sindssyge. Han suppleres af sin mor og af skuespillervennerne Irm Hermann og Harry Bär.

"Det tog mig 32 år at finde ud af, hvordan jeg skulle anvende optagelserne," siger Braad Thomsen. Her deler den danske instruktør billeder fra filmen og tanker og minder om Fassbinder.

Fast Film

Inst: Virgil Widrich - 14 min - Austria
Martin Strange Hansen præsentere hans favorit kortfilm

Fibers

Inst: Nynne Steen Mors - 5 min - Denmark
Når det handler om at kontrollere et indre kaos kan truslen pludselig udstrække sig til hele det rum, man befinder sig i. Omgivelserne bliver fjendtlige. Skal manden kæmpe imod med alle kræfter eller lade sig opsluge af det indre kaos? Vil han nogensinde få fred i sjælen?

Foodies – The Culinary Jetset

Inst: Thomas Jackson, Charlotte Landelius og Henrik Stockare - 95 min - Sweden
Kom med når vi i denne indlevende dokumentar følger en gruppe foodies. Foodies er nogle af de mest indflydelsesrige personer fra den gastronomiske verden. De er kritiske madbloggere, som har gjort det til deres mission at spise på de restauranter, der udvider grænserne for smag, duft og konsistens. Ved at følge en række foodies får vi et indblik i nogle af verdens mest eksklusive restauranter, mens vi samtidig kommer tæt på en gruppe excentriske, men også charmerende madentusiaster.

Før gæsterne kommer

Inst: Jon Bang Carlsen - 20 min - Denmark
To damer på et badehotel på Fanø forbereder sig til sæsonen. Det gamle badehotel er fuld af stemning fra før verden gik af lave, og dets ejer og ansatte en guldgrube af historier fra dengang.


FREE MY HANDS

Inst: Ala’a Mohsen - 30 min - Denmark
Med sorg i stemmen og et mørkt udtryk i ansigtet fortæller 42-årige Haider om sit liv i fangenskab under oprøret i Irak i 1991. Saddam Hussein havde netop opgivet krigen og forladt et krigsramt land i knæ.

Freja and Sofie

Inst: Søren Lundvall Danielsen - 16 min - Denmark
Freja er iskold og ligeglad med dem, hun går i klasse med. Undtagen Sofie. Hende er Freja forelsket i. Klassen skal på lejrtur, og Sofie og vennerne har planlagt at holde fest i smug, når lærerinden er gået i seng. Om natten på lejrturen dukker drengene op på pigernes værelse med favnen fuld af sprut. Mens Freja sidder for sig selv ude på toilettet og fikser en joint, tager festen inde på værelset en uventet drejning, da Sofie finder et billede af sig selv i Frejas taske.

Front View Of My Father

Inst: Nicoline Skotte Jacobsen - 29 min - Danmark
Skilsmisse binder knuder på folk, som er svære at løsne igen. Kan man sætte sin far stævne i et tomt rum og tage det hele forfra? Far og datter leger sig frem til hinanden med ømhed og humor i et dokumentarisk eksperimentarium, der tør finde nye vinkler på skilsmissedanmark.

Frys

Inst: Maria Peters - 16 min - Holland
Da Anna opdager en magisk flaske, der giver hende evnen til at få folk til at stivne i et minut, tror hun, at hun endelig har fundet en måde at forsvare sig mod de tre bøller, der driller hende. Men hvad gør hun, når flasken falder i de forkerte hænder?

Genforeningen

Inst: Iddo Soskolne, Janne Reinikaine - 15 min - Finland
På mange måder er Anja en helt normal pige. Der er kun én lille detalje: hun er et spøgelse. Dagene tilbringer hun med at tage imod afdøde sjæle og hjælpe dem videre på den anden side. Men mest af alt venter Anja på den dag, hvor hendes bror dør, så de endelig kan mødes igen.

Giovanni og vandballetten

Inst: Astrid Bussink - 18 min - Holland
10-årige Giovanni drømmer om at blive den første dreng, som deltager i Hollands-mesterskabet i synkronsvømning. Men det er ikke helt nemt, når man har et par ekstra kilo at bære rundt på og en kæreste at holde styr på.

Giraffada

Inst: Rani Massalha - 85 min - Palæstina/Italien/Tyskland/Frankrig
Ziad elsker giraffer, og heldigvis arbejder hans far, Yacine, som dyrlæge i den palæstinensiske Zoologiske Have. Desværre synes drengene fra skolen ikke, at det er sejt, og de mobber Ziad. Under et bombeangreb dør den ene af girafferne, og derfor vil den anden giraf, Rita, ikke spise. Ziad og Yacine sætter alt ind for at få en ny mage til Rita, men det er en vanskelig mission for de må tage til Israel og bryde loven for at finde en ny giraf. ”Giraffada” er en varm fortælling om en drengs kærlighed til dyr og hans opvækst med en alenefar i skyggen af den konstante konflikt imellem Palæstina og Israel.

Golden

Inst: Kai Stänicke - 3 min - Germany
En gylden dreng fødes, vokser, træder sine første barneskridt, vokser, kommer i skole, vokser, bliver teenager, vokser, studerer, vokser, bliver ung mand. Han gør alle de almindelige ting, men hans hud er gylden og han mærker forskellen. Men mon ikke der findes andre gyldne mennesker i verden?


Good Feelings

Inst: Benoit Rambourg - 22 min - France
En mand spænder pilen op på flitsbuens streng med munden. En anden gør det med en avanceret teknisk arm. Og holdets måske mest talentfulde bueskytte sidder i kørestol. Han har potentialet til at deltage i De Paralympiske Lege. Men hvordan sætter han sig op til at kunne klare presset og nå det store mål?

Good luck

Inst: Katrina Sauskina - 9 min - Denmark
Alex isolerer sig fra omverdenen med junk food og computerspil. En dag møder han Marie, som på mærkelig vis kommer ind under huden på ham.

Goodnight Birdy

Inst: Zara Zerny - 22 min - Denmark
Da Greta mister sin mand efter et langt ægteskab er hun overbevist om, at hun vil dø af sorg. Det sker bare ikke. Frustreret over ikke at kunne få det, som hun vil, isolerer Greta sig mere og mere overfor sin uforstående familie. Men hjertet har det med at holde ud, og et pludseligt møde med et par livskloge damer ændrer Gretas perspektiv.

Habana

Inst: Edouard Salier - 22 min - France
Martin Strange Hansen viser kortfilm

Hannibal & Jerry

Inst: Michael Wikke & Steen Rasmussen - 75 min - Danmark
Hannibals hverdag er kedelig, og han hænger en del foran fjernsynet. Det synes hans forældre er for galt, da raske drenge efter deres mening skal ud at spille fodbold, klæde sig ud som superhelte eller fiske. Alle disse ting, er dog ikke noget for Hannibal, så til sidst beslutter Mor og Far at købe en hund til ham. De finder hunden Jerry, der viser sig ikke at være nogen helt almindelig hund.

Hans Christian Andersen at the Photograper’s

Inst: Jørgen Roos - 13 min - Denmark
Roos har med denne kortfilm lavet et muntert portræt af digteren H.C. Andersen, der bygger på ca. 160 forskellige billeder. Billederne er taget af digteren fra han var 45 år og frem til hans død. Filmen er et studie i attituder og ansigtsudtryk af en folkekær forfatter.

Have Sweet Dreams

Inst: Ciprian Suhar - 20 min - Romania
Det er pinsomt for børn at se far stangdrukken og ondskabsfuld. Det er yderligere pinsomt at stå og vente uden for det lokale værtshus og vente på, at far falder omkuld, så han kan transporteres hjem. Det er ikke desto mindre dagligdagen for to brødre, der på et eller andet tidspunkt bliver nødt til at sige fra.

Heaven

Inst: Josefine Kirkeskov - 29 min - Denmark
Victoria tager til Mallorca, for at introducere sin kæreste Oscar for sine forældre. Forældrenes forhold er Victorias bevis på den store kærlighed. Men idealet slår revner kort efter ankomsten: Forældrene har nemlig åbnet deres hjem og ægteskab for en ung spansk kunstner og udlever nye sider af sig selv og deres forhold. Victorias billede på den store kærlighed må stå sin prøve, når begær og parforhold vendes på hovedet i de eksotiske omgivelser.

Heavens

Inst: Jelena Maksimovic & Ivan Salatic - 20 min - Serbia, Montenegro
Denne film beskriver det skrøbelig forhold mellem barn og voksen set gennem en labyrint af forskelligt filmmateriale, med pigen Sashka fra Beograd. Filmen giver en indsigt i nu dagens Beograd og fortæller om hvordan den tidligere generation nedbryder og forlader ideen om Jugoslavien. Portarteringen af Sashka er et billede af en generation der lever i et hul mellem deres forældres generation og stadig venter på selv at finde sig til rette.

Helium

Inst: Anders Walter - 23 min - Denmark
Drengen Alfred dødeligt syg på hospitalet. Han bliver gode venner med den excentriske rengøringsmand Enzo, og sammen udvikler de en magisk fantasiverden, Helium, som Alfred drømmer sig ind i. Enzos historier bliver et tilflugtssted fra dagene på hospitalet, og det får Alfred til at genfinde glæden ved livet

Here are the Railways

Inst: Theodor Christensen - 25 min - Denmark
Dokumentarfilmklassiker om aktiviteter døgnet rundt på Fredericia Banegård anno 1948, som også i dag er et vigtigt trafikknudepunkt. Her skildres fælleskabet, og her hyldes hverdagens anonyme helte.

Hide Your Eyes

Inst: Mads Erichsen - 12 min - Denmark
Med et håb om at få hende tilbage inviterer Anabel sin ekskæreste Hanna hjem og se sin nye lejlighed. Hanna har takket ja til invitationen for at konfrontere Anabel en sidste gang med rygter om utroskab. Finder de hinanden, eller må de går hver til sit?

Himba Red

Inst: Apaar Tuli & Larisa Pelle - 10 min -
Der er steder i Afrika, hvor de gamle traditioner stadig holdes i hævd. Himba-stammens kvinder klæder sig i traditionelle farver og smykker sig efter gammel skik og brug. Men ingen kan i dag være uberørte af det moderne byliv, og for nogle kan netop bylivet virke tillokkende.

Højt Skum – A film about Storm P.

Inst: Jørgen Vestergaard - 55 min - Denmark
Tegneseriefigurerne Peter og Ping, der har boet på Storms skrivebord fra 1922 til 1949, bliver levende, hopper ud af skitseblokken og fortæller om deres liv med kunstneren og manden. Med sine daglige avistegninger fik han os til at grine, men han var også samfundskritiker, filosof, forfatter og seriøs maler. En morsom og elskelig alvorsmand med skærpet sans for livets absurditeter.

I Am Yours

Inst: Claudia Bille Stræde - 16 min - Denmark
Vilhelm, en svensk officer og en gift mand, får øjnene op for kærlighedens bittersøde smag, da han bliver forelsket i den unge smukke linedanserinde Cornelia. Han beslutter sig for at forlade titel og kone og kaste sig ud i eventyret med den unge cirkusprinsesse. Men kan kærligheden blomstre på fordærvede vilkår?

If I forget, you remember

Inst: Abbi Moreno - 14 min - Denmark
Johanne og Hans følges på livets sidste vej, men alderdommen er hård, når man frygter det værste - en dag at skulle skilles. En ung, lokal instruktører fra Odense Filmværksted står bag denne varme og hjerteskærende kortfilm.

If You Leave Me Now

Inst: Maria Eriksson - 18 min - Sweden
Forholdet mellem moder og datter består af stærk samhørighed, men har også mange indbyggede modsætninger. Sidstnævnte kan få frit spil, når en datter har besluttet sig for at flytte hjemmefra. I hvert fald når mor synes, at det er verdens dårligste idé og spiller sit stærke medlidenhedskort som trumf!

IN A LANDSCAPE

Inst: Bernard De Rycke - 19 min - Belgium
Det er som et landskabsmaleri. Åbne marker under en grå himmel. Det er stillestående og smukt, men så snart personer træder ind i landskabet tager de en uro med sig, og stemningen trækker sig sammen. To drenge. En pige. Kedsomhed og vold.

In Darkness

Inst: Gustav Möller - 29 min - Denmark
En ung kvinde, der er indespærret på en lukket afdeling, bliver mere og mere desperat og magtesløs. Hendes vrede og afmagt vokser. I denne grå verden udkæmpes kampen mod både indre dæmoner og en overmagt så anonym som intetheden.

In the Corner

Inst: Maciej Bartosz KRUK - 21 min - Poland
Doping, penge og aftalt spil har som en gift sneget sig ind i sportsverdenen. Iza er en lovende ung bokser, der må erfare sportens mørke side, da hendes træner foreslår den korteste vej til sejren. Dilemmaet er særligt svært, når det er ens far, der er ens træner, og opfordrer til at agere modsat ens vilje og moral.

In The Distance

Inst: Florian Grolig - 8 min - Germany
Manden strækker sig. Keder sig måske en smule. Hænger vasketøj til tørre. Kaster en fiskesnøre ud i tomrummet. Alt sammen med sindsro og fra toppen af et højhus, hvor han lever en symbiotisk tilværelse i sin penthouse-lejlighed med sin trofaste høne. Men i det fjerne lurer kaos og en anden virkelighed, som nat efter nat rykker tættere på.

Inside/Outside

Inst: Andreas Rosforth-Johnsen, Nis Boye Rasmussen - 57 min - Denmark
'Inside outside' er en film om street kunstnere fra New York, Stockholm, København og São Paulo. De lever alle af deres kunst, men har også trang til at udstille deres arbejde illegalt på gaden. Det er en film om den energi kunstnere får når de arbejder på gaden. En energi, de ikke får, når de udstiller i gallerier og på museer, en energi, der bringer liv til deres kunst og deres eget liv.
En af kunstnerne udtaler: ”Alt, hvad der giver dig sikkerhed er i sidste ende også med til at begrænset dig på et tidspunkt”.

Iris

Inst: Albert Maysles - 83 min - usa

JACKIE

Inst: Giedrius Tamosevicius - 22 min - Lithuania
Tom har et temperament, som er svært at styre. Især når han er total magtesløs og ude af stand til at forstå, endsige følge, spillereglerne for overvåget samvær med sin datter. Af magtesløshed følger vrede, men også en determineret plan om selv at sætte dagsordenen.

Jeanne d’Arc

Inst: Kristian Sejrbo Lidegaard - 34 min - Denmark
Jeanne er en ung fransk kvinde, der bor sammen med sin danske kæreste Werner i en besat bygning på Amager. En nat efter en fest hører hun et uforklarligt signal på deres politiradio. Hun vågner desorienteret på taget af bygningen og fortæller Werner, at hun har brændt sig på en lysende stjerneportal og følt en fremmedartet tilstedeværelse i et ukendt mørke. Han nikker først forstående, men efterhånden som hun radikaliseres i sin tro på at have kontakt til det ydre rum, bliver det svært for det unge par at holde sammen.

Jiro Dreams of Sushi

Inst: David Gelb - 81 min - USA
Professor, Ole G Mouritsen viser film om sushi og fortæller om lidenskab og videnskab omkring sushi

Julie & Julia

Inst: Nora Ephron - 123 min - USA
I 1948 forandrede Julia Child amerikanernes syn på mad for altid. 50 år senere er Julie Powells liv gået i stå, så hun påtager sig en vanvittig opgave, nemlig at lave alle 524 opskrifter i Julia Childs Mastering The Art of French Cooking på et år! Filmen sammenfletter de sande historier om to kvinders liv, der i hver deres tid, begge har nogle løse ender i livet indtil de opdager, at med den rette kombination af passion, mod og smør er alting muligt.

Kaori

Inst: Eyup Kus - 3 min - Austria
I vores digitale tidsalder er det kun naturligt, at menneskekroppens organiske bevægelser suppleres af teknologiske vrid og ryk. Japanske Kaori Ito danser som stod livet på spil. Omkring hende er 3D-vægge i opløsning, mens lydkunstner Matthew Dear leverer et lydbillede, der vokser og pulserer.

Karla og Jonas

Inst: Charlotte Sachs Bostrup - 85 min - Danmark
Karla har ikke glemt Jonas, der stadig bor på børnehjem. Og slet ikke det kys de udvekslede i sommerferien sidste år. Men hun har ikke haft modet til at ringe til ham og følge op på følelserne. Presset af sin bedste veninde Katrine tager hun sig sammen. Og naturligvis er Jonas klar til et møde. Sammen udvikler de et projekt, som går ud på at finde Jonas’ mor, som sandsynligvis bor i Århus. I ægte "Sporløs"-stil tager Karla og Jonas til Jylland for at finde en kvinde.

Karla og Katrine

Inst: Charlotte Sachs Bostrup - 87 min - Danmark
Den 12 år gamle Karla inviterer Katrine med på sommerferie i håb om, at de kan blive "bedste veninder". Heldigvis siger Katrine ja, og med Karlas stedfar og mor plus hendes mindre brødre samt moderens veninde, Dolly, drager hele holdet ud på landet - i sommerhus. Dér møder pigerne den jævnaldrende Jonas, som Karla hurtigt får sympati for. Så meget at hun næsten glemmer Katrine. Det er dog ikke det eneste problem, pigerne får i ferien. Sammen med Jonas kommer de på sporet af et par lokale tyveknægte, som naturligvis skal indfanges.

Karlas Kabale

Inst: Charlotte Sachs Bostrup - 92 min - Danmark
Den 10-årige Karla har en kabale, hun skal have til at gå op: Hun vil allerhelst samle sin familie, så alle kan holde jul sammen. Men det er ikke helt nemt, især når far og mor er skilt, og man desuden er udstyret med to MEGET irriterende og opfindsomme mindre brødre, der hele tiden laver ballade.

Katusha

Inst: Anders Walter - 23 min - Denmark
Katusha er en ung, talentfuld violinist, som netop er blevet optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Dagen inden hun flytter til København, skal hun spille en koncert i den landsby, hvor hun er født og opvokset. Musikstykket er en komposition, hun selv har skrevet og dedikeret til sin far. Men som så mange gange før dukker faren ikke op.

Keeping Balance

Inst: Bernhard Wenger - 6 min - Austria
Rundt og rundt det går, hurtigere og hurtigere. Forlystelseshjulet drejer, karussellen snurrer: det gælder om at finde og holde balancen. I hvert fald for en kvinde, for hvem den tilbagevendende karusseltur er en helle i en hverdag af minder fra en barndom med mørke stier.

Kill

Inst: Ingvar Cronhammar, Christoffer Boe - 8 min - Denmark
Kill er resultatet af et parløb, hvor en billedkunstner og en instruktør sammen har udforsket ukendt territorium og udfordret hinandens sædvanlige arbejdsmetoder. Et eksperiment hvor to kunstnere sammen skal definere et kunstnerisk udtryk gennem alle faser af projektet.

Kinderspiel

Inst: Sune Kofod Maglegaard - 4 min - Denmark
Drengen Malte står og ser på sin mor og far der skændes. Han har en voldelig fantasi, hvor han kan gøre sine forældre ondt med tankens kraft, og dermed få dem til at holde op med at skændes, og lægge mærke til ham.

King

Inst: Frederik Louis Hviid - 30 min - Denmark
Ung mand i frit fald på den kriminelle løbebane er ofte en brutal affære, som omfatter vold og bristede illusioner. Gældsatte David trækkes dybere og dybere ind i den kriminelle verden af sin ven Philip, der har store – ulovlige – ambitioner. Og det er svært at være moralsk overlegen, når gælden trykker.

Kiosk

Inst: Natalja Hammerich Binzer - 7 min - Denmark
Den unge pige Adina står i sin fars kiosk i København, da hun pludselig får besøg af en bevæbnet pige. Men pigen er ikke den eneste, Adina får besøg af. Et kultursammenstød mellem tre af Københavns største stereotyper.

Kisses

Inst: Kaspar Munk - 10 min - Denmark

Klementhro

Inst: Sue Dunham - 4 min - United Kingdom, Canada
Helt alene på en tømmerflåde glider en mand gennem vandet med en trøstende pagaj i sine hænder. Han præsenterer sig høfligt som Klementhro og nærmest besværger, at uden sin pagaj har han ingen steder at tage hen. Men det er ikke uden risici at være afhængig af en eneste genstand, for hvad nu hvis den forsvinder?

La Fleche Delta

Inst: francesco Vecchi - 9 min - France, Italy
En gondol bevæger sig gennem landskabet og standser foran et hus. Et fantasivæsen blæser til samling i sin konkylie. En pige forlader huset for at tage med til et syret karneval, der foregår på øverste etage af et middelalderligt kapel. Kirke-bingo og neon i natten - det her er papirklip, som du aldrig har set det før.

Last lunch

Inst: Miha Subic - 4 min - Slovenien
En mand går på restaurant og kommer til at vente lige lovlig længe på sin mad, hvilket kan få fatale følger.


Leidi

Inst: Simon Mesa Soto - 17 min - Colombia
En ung mor drager ud på en rejse sammen med sit barn for at finde barnets far, som i ordets bogstaveligste forstand er fraværende. Han er ikke rigtig sit ansvar bevidst. Muligvis utro. Men han er altså far. Men vil han nogensinde tage faderforpligtelsen på sine spinkle skuldre?

Life is Sacred

Inst: Andreas Dalsgaard - 103 min - Denmark, Colombia
Blyanter og blomster, flashmobs og mimere! Med de våben kæmper den karismatiske og stærkt utraditionelle professor og politiker Antanas Mockus både for grundlæggende forandringer og for fred i sit evigt blodige Colombia.

Vi følger ham og én af hans idealistiske ungdomsledere, 22-årige Katherine Miranda. Sammen med deres farverige skare af tilhængere kæmper de mod både mægtige og korrupte modstandere, men må indse, at vejen til forandring i et samfund, så gennemført korrupt, er vanskeligere, end man kunne forestille sig.

Kampen for fred og demokrati kræver kloge vindere og gode tabere, især i ét af verdens mest voldelige lande. Men sejre kan komme i de mest uventede former. Filmen er resultat af, at den danske, prisbelønnede instruktør Andreas Dalsgaard stædigt gennem fem år har fulgt Antanas Mockus, Katherine Miranda og deres unikke tilgang til politik.

Light Motif

Inst: frederic.bonpapa@gmail.com - 5 min - France, United Kingdom
Kan man se lyd og høre billeder? Lyset skifter farve, og geometriske former udforskes mens en abe bringer kødlighed til en stoflig verden. En verden, der også tilhører Wassily Kandinsky, Oskar Fischinger, Norman McLaren og John Whitney.

Listen

Inst: Hamy Ramezan & Rungano Nyoni - 13 min - Denmark, Finland
I et forhørslokale på en politistation i København sidder en burkaklædt kvinde med sin 10-årige søn. Hun vil anmelde sin mand for vold. To politibetjente og en kvindelige tolk tager imod anmeldelsen, men tolkens gengivelse af kvindens fortælling er ukorrekt, og situationen tilspidses.

Lukas & the Aspies

Inst: Anders Gustafsson - 26 min - Denmark
12-årige Lukas er en typisk tween. Som så mange andre drenge er han meget optaget af musik og har sine små skærmydsler med lillebror. Men Lukas har også Aspergers syndrom. Det hele går op i en forunderlig helhed, da lillebror har fødselsdag.

Luna

Inst: Sofie Bergstein - 10 min - Denmark
Straks efter at Luna bliver født har hendes mor Maria svært ved at knytte bånd til hende og tage sig ordentligt af hende.

Marie’s Dictionary

Inst: Emmanuel Vaughan-Lee - 10 min - USA
Mød Marie Wilcox og sin ordbog. Værende den sidste nulevende taler af indinanersproget Wukchumni, kæmper hun med stædig tastaturtasten for at give sproget en fremtid imod alle odds.

Matrix

Inst: Slawomir Shuty - 6 min - Poland
I en slavisk skabelsesmyte opstår guderne og påbegynder skabelsen af et symbolladet univers, hvor alting kan ske, og hvor form og farver opløses. Form og farve genskaber nye væsner og landskaber, hvor urgudinden er den samlende kraft og livets udgangspunkt.

Miami

Inst: Simão Cayatte - 15 min - Portugal
Berømmelse er et ord skrevet i sand, men ikke desto mindre drømmer mange om at stå i sceneprojektørens skarpe lys. Vejen går gennem X-Factor, Melodi Grand Prix og alskens talentkonkurrencer og optagelsesprøver. Men kun for de færreste lykkes det. Med mindre man skyder en frygtelig genvej.

Mommy

Inst: Milad Alami - 13 min - Denmark, Sweden
En ung kvinde holder fest hjemme hos sig selv, mens hendes lille datter er til stede. Da folk begynder at tage i byen, kæmper den unge mor med at få lagt sin datter i seng så hun kan tage med de andre. At balancere forældrerollen med teenageliv er ikke så lige til.

Morning prayers

Inst: Konstantina Kotzamani, Katarina Stankovic - 18 min - Bosnia and Herzegovina, Greece, Serbia
To teenagere mødes på et diskoteks toilet. Langt væk på stoffer, bruger de natten på at vandre Sarajevos gader tynde. De ender i en lejlighed hvor de kommer meget tættere på hinanden indtil den intime atmosfære pludselig bliver afbrudt.


My Gal, Rosemarie

Inst: Jason Tippet - 16 min - USA
I udkanten af Los Angeles lever det aldrende ægtepar Ray og Rosemarie et stille liv i årtiers rod og med hele pensionen spist op af huslejen. Ray samler tomme dåser for at spare op til Rosemaries eneste 90-års fødselsdagsønske: En burger fra In’N’Out.

Naked

Inst: Sarah Neumann - 8 min - Germany
En ung dame sidder og hører musik i sit badekar, da hun pludselig kan høre, at der er en anden til stede i lejligheden.

Nini

Inst: Christian Haahr - 19 min - Denmark
Nini Theilade er en verdenskendt balletdanser og koreograf. Hun har undervist og danset i hele verden. I en alder af 97 år underviser hun stadig. Dette er filmen om hendes sidste koreografi, anitras dans, og den evigt passionerede sjæl, Nini Theilade.

No Man’s Land

Inst: David Adler - 20 min - Denmark
Vestfronten, sommeren 1916. To sønderjyder i tysk tjeneste strander i et bombekrater midt i ingenmandsland. Fanget mellem to hære i en ulidelig hede, afventer de enten redning eller et fransk angreb. Dødsangst og kedsomhed smelter sammen, men så får de besøg af noget ingen af dem havde forudset: Kærligheden.

Noise

Inst: Oscar Anker Wiedemann - 6 min - Denmark
Jesper ønsker at fri til Sofie, men har svært ved at trænge igennem de vigtige billeder, updates og kommentarer Sofie modtager på sin telefon. Jesper befinder sig, trods sit nærvær, bagerst i køen af nyheder og venner

Of Silt and Sludge

Inst: Clara Hartmann Henningsen - 9 min - Denmark
En ung pige og en ældre kvinde mødes i en situation, der burde gøre dem til fjender. Men i stedet falder de i snak.

Off the highway

Inst: Rhona Mühlebach - 22 min - Switzerland
Det syner såre romantisk: Et ældre ægtepar på cykeltur i naturskønne omgivelser. Men det er som om, cyklerne trækker hver sin vej, og parret har mistet retningssansen i deres forhold. De og cyklerne er kommet til en skillevej. Det er tid til at vælge en ny rute.

Once There Was A Hunter

Inst: Mathias Elmose - 9 min - Denmark
Langt ude i skoven bor der en sød gammel dame. Men måske er hun faktisk slet ikke så sød. I hvert fald har hun en yngre mand som sin underdanige tjener, en skygge af en mand, som adlyder hendes mindste vink. En dag sender hun ham ud i skoven, hvor han gør et meget vigtigt fund, der vil ændre alt.

Our Fathers’ Sons

Inst: Ulaa Salim - 8 min - Denmark
Den har altid været der. Generationskløften. Men den er næsten ikke til at skræve over, når far har sin opvækst i et andet land, og man selv er født i Danmark. Ægte kultursammenstød i familiens skød. Men der kan bygges bro mellem generationerne. Værktøjerne hedder kærlighed og respekt!

Out of Love

Inst: Birgitte Stærmose - 29 min - Denmark
Martin Strange Hansen viser kortfilm

over

Inst: Jorn Threlfall - 14 min - United Kingdom
Alt ånder fred og idyl i et stille villakvarter, der synes uberørt af verdens gang. Men noget foruroligende lurer under overfladen. Alt er ikke, som det ser ud. Er der sket en forbrydelse? Selv i idyllen kan verden ikke lukkes ude. Den store verden er vores allesammens ansvar.

Ødeland

Inst: Jesper Quistgaard - 29 min - Denmark
‘Ingen mand er en ø’, skrev John Donne. Alle er en del af fastlandet. Vores skæbner er forbundet. Men ikke desto mindre forsøger en far desperat at isolere sig selv og sin datter fra denne verdens ondskab i en fremtid, hvor alle kæmper mod alle om de få ressourcer, der er tilbage i et nedbrudt samfund. Men kan man isolere sig totalt?


Paris On The Water

Inst: Hadas Ayalon - 29 min - Israel
Stjernedrysset er falmet, og en gammel skuespillerinde befinder sig i sit livs efterår, eller rettere, nært forestående vinter. Både karrieren og livet er sygnet hen i den glemsel, som er den rene gift for en fordums filmstjerne. Men så kommer chancen for en ny rolle, og med stor energi gør skuespillerinden sig klar til prøveoptagelse!

Pawo

Inst: Antje Heyn - 8 min - Tyskland
PAWO betyder ”at være modig” på tibetansk. Og i dette magiske eventyr skal en lille legetøjsfigur være modig, da hun pludselig står i en besynderlig verden. Takket være de mærkværdige skabninger hun møder, lærer hun hvilke styrker hun besidder.

Pippi får besøg af tyveknægte

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Da Pippi har fødselsdag, holder hun en stor fest. Tommy og Annika får selvfølgelig også gaver. Bagefter vil Pippi ud at jage spøgelser...

Pippi finder en spunk

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Pippi er kommet på et nyt ord, men hun aner ikke, hvad det betyder. "Jeg skal nok finde ud af, hvad det betyder. Måske er "spunk" en sygdom... jeg tror, jeg har fået "spunk" - jeg må hellere gå til doktoren", siger Pippi. "Det klør over hele kroppen og mine øjenlåg falder i, når jeg sover. Og i søndags fik jeg det skidt eftger at have spist en stor portion skocreme med mælk..."

Pippi flytter ind i villaen

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
En dag opdager Tommy og Annika, at nogen flytter ind i det store gamle hus. De får en ny ven - og så begynder eventyret...

Pippi går i tivoli

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Et omrejsende tivoli kommer til byen, og Pippi, Tommy og Annika går derhen med lommerne fulde af guldpenge. "Stærke Adolf er verdens stærkeste mand!", råber tivolidirektøren. "Den, der kan banke ham får 100 kroner!". "Det kan jeg", siger Pippi, "for jeg er verdens stærkeste pige - men jeg synes det er synd at gi' ham bank for han ser så rar ud..."

Pippi i den første sne

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Julen nærmer sig, og Pippi julepynter Villa Villekulla og pakker gaver ind. Tommy og Annika får snart juleferie, men det gør Pippi ikke, for hun går jo ikke i skole...

Pippi leder efter ting og kommer til kaffeselskab

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Pippi er god til mange ting - fx til at finde ting der er blevet væk. Men der er andre ting som hun er knap så god til - som fx at gå til kaffeselskab og opføre sig pænt samtidig.

Pippi på indkøb

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Det er sjovt at gå i butikker. Men det er endnu sjovere hvis man har en sæk fyldt med penge. Og det har Pippi...

Pippi tager på udflugt

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Når Pippi tager på udflugt, sker der altid noget sjovt og spændende. "Mon det er svært at flyve?", spørger Pippi, og kigger drømmende ud over skrænten. "Her skulle man nok kunne lære det. Jeg tror, jeg vil prøve!" "Nej, Pippi!!!", råber både Tommy og Annika. "Åhhh, søde Pippi, du må ikke gøre det!"

Pippis ballontur

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Højt over Villa Villekulla svæver Pippi, Tommy og Annika i en luftballon. Imens gør tyveknægtene Dunderkarlsson og Blom et nyt forsøg på at stjæle Pippi's guldpenge...

Pippis jul

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Pippi bager masser af peberkager, men juleaften sidder hun mutters alene i Villa Villekulla, selvom Tommy og Annika selvfølgelig gerne vil komme og hilse på hende...

Planes in the night

Inst: Tobias Gundorff Boesen - 38 min - Danmark
Valdemar bor alene med sin fordrukne far på en forsømt gård. Far og søn har et ubrydeligt bånd, hvor leg og røverhistorier fylder hverdagen. Men de sociale myndigheder er bekymrede. Så da Ulla fra kommunen kommer på besøg, må far og søn træde i karakter, hvis de skal forblive sammen.

Planet ∑

Inst: Momoko Seto - 12 min - France
I verdensrummets dybder findes en kold planet, hvor isen gemmer på levende væsner. De er fanget i en knugende dybfrysning. Men da isen smelter efter gigantiske undervandseksplosioner, vågner alt til live igen, og den nye begyndelse kribler, krabler, drypper, og summer af urkraft.

Polaroid People

Inst: Jonathan Gelvan, Alex Lussenburg - 9 min - Denmark
Hvis du ender på et polaroid foto i dette miljø, betyder det som regel, at du skal dø. Steve og Jake er ansvarlige for at sørge for, at det sker. Men denne gang får de en opgave, som de ikke begge kan gå levende fra.

Puff puff pas

Inst: Thomas Daneskov - 27 min - Denmark
Da Rasmus besøger sin far efter mange måneder uden kontakt, møder han sin værste frygt. Hans far har momentalt mistet forstanden under en campingtur alene i familiens sommerhus, hvor han har drukket tæt, mens han har forsøgt at færdiggøre en sci-fi roman. Men weekenden viser sig at være en nødvendig mand-til-mand flugt fra hverdagen for far og søn.

PUSH ME

Inst: Tove Pils - 25 min -
Det er ikke let at være ung. Der er så meget, der klør, kribler og kradser både på og under huden. På vejen til at finde ud af, hvem man er, kan man pludselig stå med en støvsuger på brystvorten eller en pisk i hånden. Unge Siri er ved at opdage, at mulighederne er uendelige, og der er ingen facitliste.

Reality +

Inst: Coralie Fargeat - 22 min - France
I fagre nye verden behøver ingen at være utilfredse med deres udseende. En chip kan forvandle en hvilken som helst hr. og fru Kedelig til en drømmeprins eller topmodel. Det lyder for godt til at være sandt. Og det er det også: Det varer kun tolv timer, og så skal Askepot og hendes prins så at sige genaktiveres.

Rearranged

Inst: Ewa Górzna - 10 min - Finland
Det pænt pyntede bord med den hvide dug er arrangeret efter alle kunstens regler. Her hersker orden i tråd med etikette, smag og funktionalitet. Det er et statisk fænomen, som ikke tåler forandring og da slet ikke en kaotisk og surreel omplacering.

Red Dogz

Inst: Anne Chlosta - 24 min - Germany
Hooligans hærger med en kultur af lige dele sprut, skrål og slagsmål. Det giver identitet og stammesammenhold, især når fjenden er identificerbar. Volden er altid nærværende og eksploderer ved mindste anledning. Men kan stammekulturen tolerere en forelskelse, der favner et medlem fra en anden klan, der minder om Romeo og Julie?

Reflection

Inst: Osi Wald - 5 min -
Der er mange grunde til at få sved på panden i en lufthavn: Almindelig rejsefeber, flyskræk, klaustrofobi eller blot ubehaget ved at skulle præstere noget i det fremmede. For en israelsk skuespiller, der er på vej til Hollywood og måske berømmelse, omdannes lufthavnen til en mareridtskulisse for en indre frygt.

Restaurant Kong Hans – Drømmen om stjernerne

Inst: Christina Moltke - 60 min - Denmark
Restaurant Kong Hans Kælder i København er Danmarks ældste Michelin-restaurant, men i 2014 mister restauranten for første gang i 30 år sin Michelin-stjerne. I 2014 erstatter den 29-årige Mark Lundgaard Thomas Rode som ny køkkenchef. Succeskriteriet på kort sigt er topanmeldelser i de danske aviser og gastronomiske magasiner. På længere sigt skal Michelin-stjernen genvindes. Dokumentaren om Restaurant Kong Hans følger den unge køkkenchefs indædte arbejde før, under og efter genåbningen af Kong Hans Kælder. Der er nyt personale og menuen er skabt fra bunden med Marks stilpræg. Forventningerne er tårnhøje.

Rocky Horror Picture Show

Inst: Jim Sharman - 120 min - United Kingdom/USA
Richard O'Briens ultimative kultklassiker er en parodi på og hyldest til B-gyser- og science fiction-genren. Vi følger det nygifte par, Brad og Janet, som en mørk og stormfuld nat søger ly i det dunkle Frankenstein-slot. De møder slottets beboere, den stepdansende groupie Columbia, de incestuøst tjenende ånder Riff Raff og Magenta samt, ikke mindst, filmens omdrejningspunkt, den excentriske transvestit, Frank-N-Furter.

Schoolyard

Inst: Irene Dragasaki - 10 min - Greece
Athen, i den varme sommer. En flok skolebørn hænger ud i gården. Klasseværelserne er tomme. Solen er brændende varm. En vandbombe falder fra himlen og udløser en vandkamp. Game on: In this game, you play till you drop.

Selfdestructive Robot

Inst: Trygve Nielsen - 3 min - Norway
Robotter er sat i verden som menneskets tjenere. De skal gøre livet lettere for os og udføre alt det kedelige, forefaldende arbejde. Det giver mening, men det er ønsketænkning. Robotter kan have deres helt egen meningsløse dagsorden, der sætter Freuds dødsdrift i et nyt lys.

Sergio Herman, Fucking Perfect

Inst: Willemiek Kluijfhout - 90 min - Netherlands
Den ultra-ambitiøse hollænder Sergio Herman er køkkenchef på familierestauranten Oud Sluis. Kort tid efter Sergio overtager restauranten fra sin far, tildeles den tre Michelin-stjerner. Men det kræver sit når man rangerer i toppen af Michelin-listen og de lange arbejdsdage, høje konkurrenceniveau og det konstante forventningspres om at levere fejlfrie kulinariske kunstværker er slidsomt. Sergio lukker familierestauranten for at tilbringe mere tid sammen med familien, men der går ikke lang tid før rastløsheden melder sig, og Sergio igen står klar i køkkenet i sin nye restaurant. Sergio Herman, Fucking Perfect er en intens fortælling om ambition og perfektion, og de ofringer det fører med sig, når kun fucking perfect er godt nok.

Seriously Deadly Silence

Inst: Sara Koppel - 2 min - Denmark
Portrætterne er smukke. Dyrene er smukke. Tres meget forskellige dyreportrætter præsenteres på ét minut. Fælles er, at alle dyrene tilhører truede arter, og uden dem vil verden være så meget fattigere. Der vil opstå en rungende stilhed.

Seven Boats

Inst: Hlynur Pálmason - 10 min - Denmark
En mand i havet kæmper for sit liv. Han er omringet af syv både.

Seven Minutes in the Warsaw Ghetto

Inst: Johan Oettinger - 8 min - Denmark
Warszawa, 1942. Den otteårige dreng, Samek bor med sin mor og sin bedstemor i en lejlighed i ghettoen. Han leger i gården og gennem et hul i muren ind til ghettoen får han øje på en gulerod, der ligger på fortovet lige på den anden side. Han forsøger at trække guleroden igennem hullet med et stykke ståltråd, men han er ikke klar over, at to SS soldater på vagt meget nøje iagttager, hvad han har gang i.

seven times a day we bemoan our lot and at night we get up to avoid dreaming

Inst: Susann Maria Hempel - 18 min - Germany
En østtysk mand mister hukommelsen, og forsvinder ind i en drømmeverden uden ende. Han hjemsøges af mareridt så frygtelige, at ingen burde udsættes for dem. Men de eksisterer, og hjemsøger ham som en absurd virkelighed dannet af den vågne verdens mindste bestanddele.

Shiva

Inst: Christian Bengtson - 23 min - Denmark
Mors store pige er ved at være flyveklar, men mor prøver med hele moderdyrets værktøjskasse at stække datterens vinger. Nytårsaften er på spil. Et kompliceret spil igangsættes for at datteren forbliver i reden, som nok er lun, men også har tremmer!

Shok

Inst: Jamie Donoughue - 22 min - Kosovo / United Kingdom
To drenge prøver at få det bedste ud af en tilspidset situation, hvor serbiske militser står parate i kulissen til at eskalere konflikten i Kosova. Kosova er en tikkende bombe, men drengene forsøger sig med lidt tuskhandel. Indtil de indser, at der ingen regler er. Eller snarere at alle regler er til for at brydes.

Shower

Inst: Christian K. Norvalls - 7 min - Norges
En mand tager bad i et offentligt baderum, da han pludselig hører underlige lyde komme fra en af de andre gæster.

SIA

Inst: Annika Berg - 29 min - Denmark
”Jeg kan ikke påstå, at jeg synes tanken om at dø er dejlig – for jeg ved jo ikke, hvad det er”. 93-årige Sia bor i en jungle af orkideer og minder sammen med papegøjen og katten. Her tager hun ranke skridt mod sit livs afslutning. I dette hybridportræt midt imellem dokumentar og fiktion kan man møde døden i silkekåbe og med neglelak på tæerne.

Denne film er shortlisted til Robert Prisen for Årets kortfilm: fiktion.


Skin

Inst: Marine Koenig - 12 min - Belgium
Huden er menneskets beskyttelse mod verden, og for en tatoveret kvinde er hendes hud ikke alene overlevelse, men også en fortløbende fortælling. En fortælling og en refleksion, der bærer et liv at tanker og billeder til at forså verden og sig selv.


Skoleudflugt

Inst: Jonatan Etzler - 15 min - Sverige
Elin forsøger så godt hun kan at passe ind på sin nye skole. Klassekammeraterne er midt i forberedelserne til skoleudflugten, hvor de skal stå på ski. Snart opdager Elin, at børn er opdelt i rige og fattige, og hun ved ikke, hvor hun hører til.

Sky

Inst: Mikkel Sørensen - 25 min - Denmark
Står minder og mareridt i vejen for fred og forsoning for et menneske, som har mistet alt? Man skal drage dybt ind i mørket, før man finder ud - og op. Den ældre mand, Joakim, vil have fred i sjælen. Han vil slette sin fortid, som rummer et stort tab. Men Joakim bliver ufrivilligt nødt til at konfrontere sin fortid og gennemleve sit livs mareridt én sidste gang.

Slipset

Inst: An Vrombaut - 9 min - Belgien
På en øde orange planet vrimler det med langbenede giraffer. For den lille babygiraf er det noget af en udfordring. Den er kun ude på at lege, men det er lidt svært, når de andre giraffer har hovederne helt oppe i skyerne. Lige indtil den får fat i én af giraffernes lange slips, som den kan kravle op af.

Solo

Inst: Kasper Torsting - 77 min - Denmark

Solo Rex

Inst: François Bierry - 23 min - Belgium, France
Der er skæve eksistenser med stille liv og larmende kommunikationsbesvær i en lille landsby så søvnig som selve Tornerose. Ingredienserne i deres opvågnen er en motorsav og en hest, en cykel og en klarinet. Dreng og pige spiller et ældgammelt spil med lidt anderledes regler.

SongBird’s Shop

Inst: Anatoliy Lavrenishyn - 18 min - Ukraine
Det er en fantastisk historie, fra de tusind og én nats mørke. Et foruroligende eventyr om fugle med menneskeansigter, der sidder i bure og sælges for deres stemmers skønhed. Disse skræmte væsner lever i en uigennemskuelig og dyster verden uden plads til vingesus, men selv i den mindste krop gemmer sig en stemme, der kan få hjerter til at smelte, og bure til at åbne sig.

Splintertime

Inst: Rosto - 11 min - Belgium, France, Netherlands
"Zip up and let's dance to the sound of breaking glass”. A band of sleepy spirits in an ambulance runs out of road. In the third installment in a series of surreal musical films featuring Thee Wreckers, the grim last stop is at hand.

Sthorzina

Inst: Dan Radu Mihai - 24 min - Serbia, Romania
Viorel er en dreng på 12 år der bor nær byen Danube sammen med sin bedstefar. Mirko er søn af en lokal politimand på den Serbiske side af byen Danube. De to drenge har en fjernstyret båd som de bruger til at sende alle mulige små ting til hinanden, men da Viorel finder en pistol på sin bedstefars loft, ændres deres liv pludseligt.

Storm Hits Jacket

Inst: Paul Cabon - 13 min - France
Da det blæser op til storm udenfor bliver to forskere, som er på randen af en større opdagelse, involveret i en aftale om industrispionage og en uventet ménage à trois.

Storm P. Inventions

Inst: Jørgen Vestergaard - 15 min - Denmark
Humoren i Storm P.s tegninger ’Opfindelserne’ bygger ofte på misforholdet mellem det lille problem, der skal løses, og den helt uoverskuelige problemløsning. De sort/hvide tegninger blev skabt fra 1910 og til sidst i 40’erne. Dukkefilmen genskaber dem i farver og forsøger at holde fast i den oprindelige satire over et samfund, der hovedløst dyrker effektivitet og teknik.

Stray Dogs

Inst: Minka Farthing-Kohl - 8 min - USA
Solen bager ned. Frank venter på bussen. Hans is smelter. En fremmed beder om at låne hans telefon. Herreløse hunde strejfer rundt i gaderne.

Sumsing

Inst: martin rahmlow - 4 min - Germany
Det er en evig kamp. Den formløse, hede vildskab mod geometriske formers tempererede ordensregler. Der er ikke vindere og tabere. Kampen fortsætter. Modsætningerne mødes og frastødes, filtres ind og redes ud. Musik og bevægelse går i ét.

Swinger

Inst: Mikkel Munch-Fals - 100 min - Denmark
SWINGER er en romantisk, kulsort komedie i bedste Woody Allen stil om Adam (Martin Buch), der befinder sig midt i det forkælede, lette liv, han ønskede sig. Han har en dejlig kone (Mille Dinesen), en selvstændig søn, et godt job og gode venner, men alligevel er det ikke rigtig godt nok. Naboens græs er bare grønnere og lykken altid et andet sted. Selv de swinger-weekendture, som hans kone og han gennem årene er taget på for at give det hele et ekstra lille pift, er blevet en kedelig og triviel gentagelse. Men en weekend sker der det, at Adam gør det mest ’ulovlige’, man kan gøre i en swingerklub; han forelsker sig… Ærø danner ramme om filmens centrale locations med bl.a Badehotellet i Ærøskøbing og øens legendariske strandhuse ved Marstal. - See more at: http://www.filmfyn.dk/film/swinger/#sthash.uquXWlT6.dpuf

Switch

Inst: Martin Vinther Bavngaard - 8 min - Denmark
Steen er en ensom mand der en dag kommer ud for en hændelse, der gør, at han føder en mørbrad der bliver hans gode ven.


Take me

Inst: Anaïs Barbeau-Lavalette - 10 min - Canada
En sygeplejerske kommer ud for meget i sit arbejde med patienter. Patienter har som alle mennesker særlige behov, ønsker og krav. Men kan og skal man opfylde dem alle? Det er et spørgsmål om princip, men hvad er den største magt? Principper eller kærlig empati?

Teenland

Inst: Marie Grahtø - 30 min - Denmark
Teenland! Det lyder som noget rart. Måske endda noget sjovt. En forlystelsespark for teenagere med fuld fart frem og mod på livet! Men Teenland er alt andet end det. Det er en lukket anstalt for unge. Disse unge har mildest talt store problemer, og et af dem er institutionen selv – et sted, der er lige så mystisk, som det er uhyggeligt.

The Canvas

Inst: Soma Biro - 8 min - Denmark
En film om en kunstner der taber forbindelsen med ubetinget kærlighed, kunsten, sin barndom og kun har håbets illusion tilbage.

The Chicken

Inst: Una Gunjak - 15 min - Germany, Croatia
Sarajevo, 1993: Selmas seks års fødselsdagsfest tager en dramatisk vending, da husfreden krigerisk overdøves af snigskytters kugler. Snigskytternes opgave er at stresse indbyggerne og tager ikke hensyn til, hvem der rammes. Her er kun skydeskiver, og ikke mennesker – eller høns.

The facts of life

Inst: Jonas Kyed - 4 min - Denmark
En pige og en dreng møder hinanden til en fest, og de ender i seng sammen. Efter det, ser vi historien fra deres kønsdeles perspektiv.

The Field

Inst: Asier Altuna - 14 min - Spain
En højtidelig procession krydser et tørt landskab. Processionens symboler markerer en stærk tro på Guds vilje og nåde. Håb gennemsyrer de vejrbidte ansigter og slidte kroppe. Det er nemlig deres liv og lemmer, som er i spil hvis der skal kunne høstes i landskabet igen.

The Fish and I

Inst: Babak Habibifar - 6 min - Iran
En blind mand bevæger sig forsigtigt rundt i sit køkken. Famlende berører han ting og genstande, men der skal ikke meget til at forstyrre de indgroede vaner og rutiner. Ved et uheld kommer han til at puffe til bowlen med en enlig fisk i. Fisken spræller hjælpeløst på gulvet, men den blinde mand kan ikke se den. Hvad skal han gøre?

The flesh

Inst: Louise Lemoine Torrès & William Henne - 15 min - France/Belgium
I fremtidens samfund eksisterer drømmen om den søde elskov og flammende kærlighed muligvis stadig, som fragmenter fra en svunden tid. Men glem alt om den! Der hersker nu funktionel orden, hvor kun forplantning tæller og følelser er bandlyst. Kvinden er reduceret til en fødemaskine, hvis værdi regnes i antal fødte børn. Velkommen til den fagre nye verden!

The Fly

Inst: Olly Williams - 6 min - United Kingdom
Nerverne er på højkant. Det gælder om at bevare roen, når man er chauffør for en bande, som er ved at røve en bank. Men selv den mest iskolde kriminelle kan bringes i ubalance, når en irriterende flue er på spil og ikke sådan lader sig vifte væk. Kampen mellem mand og bæst kan begynde!

The French Revolution

Inst: Hai Afik - 21 min - Israel
Alle frygter med rette at få ukontrollable fremmede ind i ens hjem. Noni og Tamar, der lever et stille liv med deres lille datter, oplever at grænsen overskrides. Hjemmet er et helle, der ikke må invaderes af ukendte med skjulte motiver. Men hvis det sker, er det et spørgsmål om integritet og værdighed, mod og taktik. Ellers kan det gå grueligt galt!

The House Inside Her

Inst: Pernille Rose Grønkjær, Astrid Kruse Jensen - 8 min - Denmark
The House Inside Her er resultatet af et parløb, hvor en billedkunstner og en instruktør sammen har udforsket ukendt territorium og udfordret hinandens sædvanlige arbejdsmetoder. Et eksperiment hvor to kunstnere sammen skal definere et kunstnerisk udtryk gennem alle faser af projektet.


The Jacket

Inst: Patrick Vollrath - 10 min - Germany
De er unge og de er glade for hinanden. Der er kærlighed og magi i luften. De havner på et værtshus. Det skulle de ikke have gjort, for her udspiller der sig en hanekamp, som kun kan gå galt. I hvert fald for den ene part. Pludselig er magien forsvundet.

The Joy of Everyday Life

Inst: Sanna Liljander - 7 min - Fonland
Findes der noget mere opslidende end et barns langstrakte grådanfald? Og vil det ikke få ethvert moderhjerte til at briste? Sikkert, men ikke stensikkert for man kan reagere på mange måder. En mor synes at have fundet sin egen opskrift. Måske den kan anbefales.

THE KEEPER OF LOST CAUSES

Inst: Mikkel Nørgaard - 97 min - Denmark
Vicekriminalkommissær Carl Mørk flyttes til afdeling Q for uopklarede sager. Her opdager Carl mysteriet om den sporløst forsvundne politiker Merete Lynggaard. Trods chefernes protester graver Carl og hans assistent, Assad, dybere i sagen, der viser sig at rumme mange dunkle hemmeligheder.

The Noisemaker

Inst: Karolis Kaupinis - 15 min - Lithuania
En provinsskole venter på at få besøg af den officielle delegation fra ministeriet. Delegationens opgave er at overbringe en ny skoleklokke. Dette er dog ikke, hvad skolen står og mangler. Det faktum at skolen er to elever fra at ramme det tilladte minimum er et meget større problem. Mens de venter på delegationen gør rektoren sit bedste for at maskere manglen og undgå den uundgåelige lukning af skolen.

The Other Side

Inst: Guðmundur Einar - 9 min - Denmark
En ung mand er konstant fanget mellem sine venner, der hiver ham ud i kriminalitet, og presset fra kæreste og familie som ønsker ham væk fra det miljø, der kun ødelægger ham selv og andre.

The Owl

Inst: Andrias Høgenni - 15 min - Denmark, Faroe Islands
Det er lumpent at være utro. Det medfører løgne og er ikke alene et tillidsbrud, men direkte forræderi. Malan kan ikke dy sig for at kigge i sin kæreste telefon, og forbløffes først over hvad hun finder. Så følger vrede og handling, og ikke mindst den smertefulde konfrontation.

The painter

Inst: Hlynur Pàlmason - 30 min - Denmark
Vi følger en succesfuld kunstner, som lever alene og isoleret.
Her koncentrerer han sig udelukkende om sit arbejde. Men han tvinges til at tage stilling, da verden udenfor banker på, og han søn kommer på uanmeldt besøg. Pludselig finder han sig selv i et kaos der bringer både ham og hans arbejde ud af balance.

The private detectives

Inst: Kasper Buur - 11 min - Denmark
Carsten drømmer om at blive politibetjent. Han har søgt ind på politiskolen utallige gange, men det er aldrig lykkedes. For at vise, at politiskolen tager fejl ved ikke at vælge ham, har han startet sit eget detektivbureau.


The Story of a Mother

Inst: Jørgen Vestergaard - 21 min - Denmark
Der sad en mor hos sit barn. Hun var så bedrøvet og så bange for, at det skulle dø. Et tidløst eventyr af H.C. Andersen om menneskelig fortvivlelse og endelig accept af Guds vilje. Dukkefilmen har valgt sin stil. Den foregår i Ballerup eller Brabrand eller en anden anonym forstad af beton.

The Taste of Fences

Inst: Sinung Winahyoko - 15 min - Indonesia
Livet forekommer bizart hos en familie med en meget speciel form for serviceydelse. Men et arbejde er et arbejde, og anstrengelserne bringer tilsyneladende glæde. Husets søn kan sit kram, men bliver alligevel overrasket, da en ny gæsts ankomst bebudes.

The tree

Inst: Sare Shafipour - 5 min - Iran
Et træ, en kvinde og et land: Denne film viser en historie om en kvinde og et træ, begge med dybe rødder i et land.

The Wanderer

Inst: Simon Ternowitz - 6 min - Denmark
Skovbunden antager de mærkeligste former for et søgende væsen, der vandrer i et forsøg på at finde en mening og et mål. Urskovens grønne mørke gemmer mange hemmeligheder, men solens stråler lokker med løsningen på alle gåder; op, op, op!

The Wanderer

Inst: Peter Dourountzis - 20 min - France
Et hvileløst rovdyr? En rastløs baggårdspuma? En tikkende bombe? En ung mand vandrer gennem Paris’ gader. Tilsyneladende uden mål. Han søger selskab i metroen eller på en café, men uden egentlig at opnå kontakt eller blive accepteret. Han er en enspænder.

The way of tea

Inst: Marc Fouchard - 21 min - France
En skinhead går ind i en arabisk butik. Det lyder som en vittighed, men der lægges ikke fingrene imellem, når den grimme og afstumpede racistiske hov stamper løs i en lille fransk landsby. Her rimer araber på øretæver, og en forretningsindehaver må lægge øre til ikke så lidt. Men måske er der et universalmiddel til at dulme hadets voldsomme rus.

The wild hearts

Inst: Michael noer - 82 min - denmark
De Vilde hjerter er en roadmovie om en gruppe unge og deres søgen efter identitet, anerkendelse og kærlighed. Deres fællesskab og individuelle drømme bliver testet, når de begiver sig ud på en rejse i Europa på knallert.

The Winner

Inst: Dávid Géczy - 20 min - Hungary
Han har været olympisk mester i svømning og lever stadig i fortiden, mens nutiden er nærværende i form af drenge, som ikke rigtig har den rette motivation i bassinet. Kroppen er ved at være slidt op, men der er stadig kampe at vinde mod stopuret. Det bliver i mere end én forstand en kamp mod tiden.Towards the peak of the mountain

Inst: Jacob Pilgaard - 23 min - Denmark
En soldat vender hjem fra krigen for at begrave sin far, men rejsen bliver også et personligt opgør med soldatens egen fortid.

Tranquility of blood

Inst: Senad Sahmanovic - 22 min - Montenegro (Republic of)
Øje for øje og tand for tand. En mand sværger blodhævn over sin døde søn. Men han kan ikke fuldføre sin grusomme dåd, da målet for hans had er flygtet. Hvordan lokker man sin fjende hjem igen, så hævnen kan fuldbyrdes? Med en blanding af tålmodighed og list.

Transit

Inst: Lauri Astala - 10 min - Finland
New York er et drømmesyn i denne dokumentar. Skyskrabere, lys, bevægelse, trafik; en fællesmængde af ideer og fantasier. Byen og dens billeder vendes og drejes i bogstavelig forstand til en visuelt orkestreret storbysymfoni.

Tsunami

Inst: Sofie Kampmark - 8 min - Denmark
En mand befinder sig på et absolut nulpunkt i livet. En frygtelig tsunami har frarøvet ham alt, også livslysten. Men livet må gå videre, og da han finder en af havets skabninger overladt til sin nåde, er det tid til at genoprette naturens orden.

Turtle

Inst: Jordan Schiele - 15 min - United States, China, Singapore
En ung mand forsøger at sælge en skildpadde på gaden i Beijing. Han bliver samlet op af en kvinde i bil. De forhandler om prisen på padden, men pludselig er der andre ting, som skal prissættes. Den unge mand når knap at tænke sig om. Kvinden vil fotografere den unge mand i sit studie, men hendes dagsorden er ikke sådan lige til at gennemskue.

Under Samme Himmel

Inst: Ditte Haarløv Johnsen - 72 min -
Filmen går helt tæt på mennesker, som brændende længes efter en ny tilværelse væk fra det afrikanske kontinent - en tilværelse i Europa. Vore øjne møder dagligt billeder af desperate bådflygtninge, som sætter livet på spil for at komme værk fra en kummerlig tilværelse. Men her får vi et andet perspektiv.

Vagabond

Inst: Pedro Carvalho - 8 min - Denmark
Han er en arketype i den moderne storbys rotteræs og snavsede forureningscyklus: Vagabonden, som med sin hund lever en komplet anderledes tilværelse. Tænk blot på Storm P’s tegninger eller Charlie Chaplins film!

Very lonely Cock

Inst: Leonid Shmelkov - 6 min - Russian Federation
Hønen lægger et æg. Det pakkes i en kasse og transporteres med søvngængerrytme videre. Med et træk i snoren gentager processen sig. Men falder man i søvn slippes gækken løs, og så er alverdens galskab på ny på fri fod.

Vitello graver et hul

Inst: Dorte Bengtson - 7 min - Danmark
Vitello keder sig, så hans mor sender ham ud for at finde en ny ven. Vitello begynder at lede efter en mønt, så han kan købe slik og på den måde få nye venner. En nysgerrig dreng, Møgungen, dukker op og foreslår, at de i stedet bør grave et hul, som Vitello kan fange en ven i.

Volta

Inst: Stella Kyriakopoulos - 11 min - Greece
Der er ting, som er svære at håndtere. Måske så ubærlige, at man end ikke kan tale om dem. Og man kan vælge tavsheden. Mor og datter er på vej fra det centrale Athen til de nordlige forstæder på en dag, der kun tilsyneladende er som alle andre.


When the sun shines

Inst: Frederik Barington - 24 min - Denmark
En døende drengs holdninger til livet og døden bliver sat på prøve efter han møder en ung pige.

Whole

Inst: William Reynish - 13 min - Denmark
Mira har kærestesorger og føler sig hul indeni. Veninden Ingeborg forsøger forgæves at fylde Miras hul op med vodka og nye mænd, men det er først da Mira møder shamanen Uhlrik, at en mere holistisk løsning opstår: Mira skal finde sit indre kraftdyr. Efter Uhlrik har trommet hende i trance, møder hun dog slet ikke det, hun havde forventet.

With joy and merriness

Inst: Jeanne Boukraa - 6 min - Belgium
Doktor Frankenstein havde drømmen om at skabe evigt liv. Det gik ham og hans skabning ilde. Udødelighed har til alle tider været videnskabens udfordring og menneskehedens ønskedrøm. Eller har den nu også det? Tænk nu, hvis det virkelig var sådan! At vi kunne genskabe os selv i al evighed.

Wrapped

Inst: Roman Kaelin & Falko Paeper & Florian Wittmann - 5 min - Germany
En rotte forrådner. Men det gør samfund også. En organisme nærer en anden. Intet varer evigt og alle forsvinder vi en dag. Det eneste faste holdepunkt er konstant forandring.

Yellowknife

Inst: Niels Holstein Kaa - 40 min - Denmark, Canada
Niels er kørt fast i livet efter et mislykket forhold og drømmer sig tilbage til sit udvekslingsår i Canada. En rejse tilbage til det frostsprængte Yellowknife afslører dog at alt og intet er forandret, og Niels må konfrontere sine forventninger til sig selv og livet.

ZEPO

Inst: CÉSAR DÍAZ MELÉNDEZ - 3 min - Spain
Nysgerrighed kan lede én i uføre. Blodspor i sneen: En pige henter brænde i skoven, og følger sporene. Når grufulde ting hænder, forventer man at der er hjælp at hente i en voksenverden. Men sådan er det ikke i et bestemt land, i en ikke så fjern fortid.

Zombiehagen

Inst: Jonas Ussing - 25 min - Denmark
Zombierne regerer. København ligger øde. Eller næsten øde: Enkelte mennesker prøver at holde stand mod en fjende så frygtelig som de værste mareridt. De overlevende har samlet sig på Københavns Idrætspark, og måske kan man dér finde den elskede, som man så desperat søger…