CHICKY RED GRILL

Inst: Sofie Siboni - 19 min - Denmark
Lukketid på restauranten. Servitricen Mille og kokken Morten stjæler et kys i køkkenet efter den sidste gæst er gået, men bliver afbrudt da en mand alligevel kommer og sætter sig ved et bord for at bestille. Mille vil tage hans bestilling, men bliver hurtigt klar over at hun ikke alene kender manden, men at han har spillet en afgørende rolle i et dybt traume i hendes fortid. Nu må Mille og Morten handle hurtigt.


NOTHING HAPPENS

Inst: Michelle Kranot, Uri Kranot - 12 min - Denmark
Det er iskold dag i udkanten af byen. Og alligevel samler der sig langsomt en menneskemængde. De danner en række langs horisonten. De venter på, at noget skal ske. Men ingenting sker… De er samlet her for at bevidne noget ubestemmeligt; for at være vidner til at se og blive set.


PENELOPE

Inst: Heta Jäälinoja - 5 min - Finland
Dørklokken kimer. Der er nogen udenfor. Men alt er et stort rod i lejligheden. Er det muligt at få orden på det hele inden døren går op? Hvis nogen kan, så er det Penelope.


VÄSTERBRO

Inst: Stroud Rohde - 7 min - Denmark
Tre knægte balancerer på undersiden af en bro i Stockholm. Der er langt ned. Virkelig langt. Og der er ikke plads til at træde forkert. De udfordrer hinanden til at springe, og legen truer med at slå om fra drengestreg til alvor.

(OTTO)

Inst: Joris Oprins, Marieke Blaauw, Job Roggeveen - 10 min - Netherlands
En lille pige kommer til at efterlade sin usynlige ven på en restaurant, og da et barnløst ægtepar kommer forbi, falder kvinden for den usynlige ”baby”, som hun tager til sig som sit eget barn. En fantasifuld og anderledes animationsfilm om venskab og forældreskab – både de virkelige og de opdigtede.

0068 Sniper’s Nest

Inst: Radu Barbulescu - 20 min - Romania
En snigskytte i en taglejlighed afdækker et område med ekstra sikkerhed til et NATO stormøde. Lejligheden tilhører en gammel kvinde, halvt lammet og næsten uden sprog, som ligger i sengen og bliver passet af en hjælper. Pludselig er kvinden og snigskytten alene, og den ene beder den anden om en helt særlig tjeneste.

16.03

Inst: Natalia Siwicka - 18 min - Poland
Seksten minutter og tre sekunder i en ung kvindes liv. Hun forlader en seng, klæder sig på, sætter sig i sin bil og kører afsted. Hun er alene på vejene indtil en af hendes medbilister begynder at opføre sig sært, og hun ikke kan ryste en snigende fornemmelse af sig - at noget er forkert.

18, OVER

Inst: Tom-Lee Zigelman - 10 min - Denmark
To unge, kvindelige, israelske soldater, Noa og Kheli, tilbringer en nattevagt sammen ved et vagttårn. Den seriøse Noa finder Kheli dukket og naiv og håner hende. Men da en gruppe mandlige soldater begynder at chikanere dem over radioen opdager de, at de har mere til fælles, end de tror. Filmen er baseret på virkelige hændelser.

2001 – A Space Odyssey

Inst: Stanley Kubrick - 149 min - USA
Med sin storslåede billed- og lydside er Stanley Kubricks ‘Rumrejsen år 2001' en milepæl inden for science fiction-genren. Og ikke mindst er det en af de mest langtidsholdbare refleksioner over menneskets position på jorden og i universet. Kubrick skabte filmens banebrydende special effects i et samarbejde med effektpionéren Douglas Trumbull, og det samarbejde indbragte en Oscar. Og sjældent er Johann Strauss' perlende valsemusik blevet brugt mere effektivt.

3 Fractures

Inst: Toni Kamula - 15 min - Denmark
Her er tre liv styret af magt og tilfældighed. Hver menneskelig interaktion bestemmes af en magtbalance, der skifter sæde afhængig af tid og sted. Alle kan sidde med kontrollen; alle kan gøres magtesløse uden den. Verden står i skyggen af en krise, og det er svært at sige, om den i sin kerne er økonomisk eller moralsk.

3.33 MINS BEFORE THE END

Inst: Chenghua Yang  - 5 min - France
Et mayabarn rejser gennem tid og rum for at redde fremtiden efter en drøm med kinesiske katastrofescener har varslet verdens undergang. Psykedelisk åndemaneri fastsætter stedet for ødelæggelsen; tre magiske genstande skal hjælpe med at forhindre den. Mayabarnet har 3.33 minutter til at ordne det hele.

8 bullets

Inst: Frank Ternier - 13 min - France
Stedet er Taipei, Taiwan. Hovedpersonen er en mand på 36 år. Han har en mission: Han skal finde en mand, som lugter af stegt fisk. Han går på bar og fortaber sig i minder. Tankerne kredser om et bestemt hændelsesforløb; et affyret skud og en dyb tomhed.

9 days – From my window in Aleppo

Inst: Floor van der Meulen, Thomas Vroege - 13 min - The Netherlands, Syria
På en augustmorgen i 2012 sad den syriske fotograf Issa Touma i sit vindue og så folk stable sandsække nede i gaden. Det var begyndelsen på opstanden i Aleppo, og Touma greb sit kamera. I ni dage sad han lukket inde i sin lejlighed og optog alt, hvad der udspillede sig omkring ham.

A Coat Made Dark

Inst: Jack O'Shea - 10 min - Ireland
To småkriminelle rammer guld, da de stjæler en gådefuld frakke med uudtømmelige lommer. Frakkens tiltrækningskraft ægger de to til i en langsom magtkamp noir, der udløser mange natteekspeditioner og meget mumleri i mol

A DAY WITH DAD

Inst: Mads Guldborg Bøge - 12 min - Denmark
Far er en presset mand. Som eneforælder til en hyperaktiv, destruktiv og altædende lille knægt er hans eneste afbræk i hverdagen, når han afleverer ungen i skole.

A DROWNING MAN

Inst: Mahdi Fleifel - 16 min - Denmark, UK, Greece
Grækenland. En ung flygtning er alene og langt hjemmefra. Han har ingenting med sig, og må hver dag låne sig til de mest basale nødvendigheder. Omgivet af svindlere og småforbrydere, der forsøger at udnytte ham, bliver han nødt til at gå på kompromis med sig selv bare for at overleve. Hans liv i eksilet er blevet en dag længere.


A Hole In My Heart

Inst: Mees Peijnenburg - 10 min - Netherlands
For Henry, en ung mand, er den lille landsby hele verden. Her bor familien og alle vennerne. Her har han rødder, og det er herfra, hans verden går. Men Henry har skabt en indre afstand til det hele, der skal være et værn mod verdens uforudsete hændelser.

A little bit more

Inst: Cathrine Dramdal Hasholt - 10 min - Denmark
Søskendeparret Maiken og Kasper vender hjem til deres barndomshjem for at hjælpe deres far Erik med at flytte. Men stemningen mellem far og søn er anspændt efter morens død, og storesøster Maiken prøver desperat at rede trådene ud mellem de to mænd. Tingene bliver ikke nemmere af, at Erik gemmer på en stor hemmelighed som ikke hjælper på problemerne.

A woman goes shopping

Inst: Sune Kofod Maglegaard - 11 min - Denmark
Rebekka har myrdet sin kæreste, og er ude i et byggemarked for at handle ind til at skaffe sig af med liget. Hun ønsker at vække så lidt opmærksomhed så muligt, men hun bliver forstyrret af den meget frembrusende ekspedient Søren, som tydeligvis er meget interesseret i at komme i kontakt med Rebekka. Hun prøver at undgå ham, men da det ikke lykkes, skifter hun taktik, og bruger i stedet Sørens ekspertise til at få de ting, hun skal bruge. Hun ved nemlig ikke rigtig noget om håndværksartikler.

ABOUT COATI

Inst: Alexandra Slepchuk - 6 min - Russian Federation
Hver dag når solen står op laver næsebjørnenes kommandant militæreksercits med sine rekrutter. De samler alt hvad de kan finde af ammunition og skyder det af sted med deres lange snabler. En af rekrutternes snabel er lidt anderledes, og den har svært ved at passe ind, men heldigvis kan forskellighed vise sig at være en fordel.


ABRAHAM

Inst: Ali Kareem Obaid - 8 min - Iraq, Italy, United Arab Emirates
Da Islamisk Stat indfører "jizya", en beskatning af ikke-muslimer i alle deres besatte territorier, må en kristen familie finde en måde at bryde reglerne på for at beskytte deres eneste datter. Deres perfekte plan viser sig dog at have uventede konsekvenser for dem alle.

Abu Adnan

Inst: Sylvia Le Fanu - 26 min - Denmark
Lægen Sayid er flygtet fra Syrien sammen med sin søn Adnan, og de har netop fået opholdstilladelse. Sammen skal de to til at starte et nyt liv på landet i Danmark, men far og søn står ikke kun overfor udfordringen med at lære et fremmed sprog, de oplever også nye uligheder vokse frem i mellem sig: Adnans assimilering i det nye samfund går en hel del hurtigere end Sayids. Aeon

Inst: Derek O’Dell - 4 min -

AFGANG

Inst: Tornbjerg Gymnasium - 8 min - Denmark
Filmen er et produkt af mediefagsundervisningen og vinder af filmfestivalen på Tornbjerg Gymnasium.


AFTER

Inst: Hanna Jalali - 20 min - Ukraine
Livet er noget rod. Og når vi endelig forlader det, får vores efterladte lov til at overtage det rod, vi ikke selv fik løst. Bohdans far er død, og Vera har mistet sin ægtefælle. De to overlevende møder hinanden i sorgens fællesskab. Men er det nok til at forbinde dem?

AFTER LIFE

Inst: Prisca Bouchet, Nick Mayow - 16 min - New Zealand
Alle veje fører til bedemanden. En gådefuld institution, som vi alle gør vores bedste for at glemme overhovedet findes, lige indtil vi en dag har brug for den. I en begravelsesforretning på New Zealand åbnes dørene til det skjulte arbejde med de døde. De ansatte udfører hver dag omhyggelige ritualer for at klargøre kroppen til dens sidste rejse. De er både skraldemænd, skønhedsplejere og sjælesørgere.

AFTER THE ASHES

Inst: Eduardo Sosa Soria - 28 min - France
Ansigt til ansigt med døden kan man vågne op og mærke kroppen på ny. Lara og Camille deler stue på hospitalet. De får besøg - Laras mand, Camilles kæreste. Ikke alle klarer den. De overlevende vender tilbage til livet i hinandens arme med en ny sult efter alting.

Against The World

Inst: Simon Lykke - 26 min - Denmark
Søskendeparret Tilde og Ruud har lært på den hårde måde, at det gælder om at slå igen, når verden gør ondt. Deres samling af ar, blå mærker og knuste knogler sidder både på deres egne kroppe og på alle, der krydser dem. Men hvor længe kan de blive ved med at slås?

Agri and the mountain

Inst: Hasan Serin - 14 min - Turkey
En lille, alsidig by et eller andet sted i Tyrkiets bjerge. Her bor pigen Rojda. Hver dag tager hun sit tøj på, går den lange kolde vej i skole, hjælper med pligter og passer sin bedstefar. Sådan er livet for en ung pige, et sted i verden hvor tiden står stille.

Albatross

Inst: Snævar Sölvason - 89 min -
Albatross er et islandsk komediedrama om livet i den lille fiskerby Bolungarvík på Islands uberørte Vestfjorde. Filmen er instrueret af to islandske studerende ved Den Islandske Filmskole og handler om en ung mand, der følger sin kæreste fra Reykjavik til hendes hjemby - et valg, der tvinger ham til at træde ud af sin komfortzone.

ALIVE

Inst: Sung Hwan Kim - 16 min - Republic of Korea
En 100-meter løber står overfor sit livs og sin karrieres største udfordringer. Der er ikke andet at gøre end at løbe. Fingrene i startposition. Knæene let bøjet og klar til at sætte af. Foran ham strækker banens blå kunststof sig uendeligt.

All Your Favorite Shows!

Inst: Danny Madden - 3 min - United States
Morgenmaden er serveret. Rutinerne inklusiv transport til skole er på plads. Men iPhonen lokker, og så er intet længere til at regne med. Det bliver en kamp at nå frem til skolen, og selv der er der ikke fred for eksplosive højdepunkter i en forrygende fiktiv verden.

Allan 3000

Inst: Frank Molino - 12 min - Denmark
Alt syner trygt og godt. Rutinerne er på plads og fungerer efter behov og ønske: Frederik og hans robot Allan 3000 (Far-udgaven) lever en rolig tilværelse. Livet er enkelt og tilfredsstillende. Men sådan er verden bare ikke skruet sammen, og da Frederik mister sit job skal han samtidig forholde sig til, at antallet af funktionsfejl hos den ellers trofaste Allan skyder i vejret. Pludselig skal Frederik forholde sig til de ændrede forhold og handle på dem, også selv om det slet ikke er let!

Alle har sgu da et bat

Inst: Ella Rasmussen - 7 min - Denmark
Jannik gør hvad han kan for at passe ind med sine voldelige højreradikale venner. Det går meget godt indtil han møder Jens.

America

Inst: Aleksandra Terpinska - 30 min - Poland
Der var engang i Amerika to teenager, Anka og Dzastina, der sad og drømte om at slippe væk fra hverdag og kedsomhed. Med tommelfingeren i vejret drog de på eventyr. Men som så mange opdagelsesrejsende før dem, så de deres fantasier om frihed forvandle sig undervejs.

Amers Køkken

Inst: Nasra M. Jama og Abbi Moreno - 5 min - Denmark
Et portræt af en mand med en særlig passion for det gode og sunde liv med spændende mad og gode råvarer… Og så vil han gerne introducere danskerne for smuk mad.

An afternoon

Inst: Søren Green - 8 min - Denmark
Mathias og Frederik er på vej hjem fra skole. De er gode venner, men for Mathias er der mere end venskab på spil. Han har besluttet, at det er dagen, hvor han fortæller Frederik, at han er forelsket i ham. Uanset hvad Frederiks reaktion vil være, er det et skridt, der vil påvirke deres forhold for altid. Er Mathias klar til at tage det første skridt?

An angry man

Inst: Jannik Dahl Pedersen - 20 min - Denmark
Et selvhjælpsbånd leder den vattede Lars ud på en køretur med sin far. Deres forhold har altid været anstrengt, og det bliver ikke bedre, da de undervejs bliver konfronteret med både stærke kvinder, en selvudråbt guru og deres fortrængte fortid. Båndet fører Lars på afveje, hvor han aldrig før har været, men hvordan bevarer man fatningen og retningen på livets uransaglige landevej, når man er vant til at være den, der bliver kørt over?

An Asch Meal

Inst: Nikolas Leventakis - 1 min - Greece
Filmen handler om et socialt måltid. Titlen stammer fra Solomon Eliot Asch, som var en psykolog, anerkendt for hans sociale eksperimenter om den måde gruppepres influerer andres meninger.

Analogue People in a Digital Age

Inst: Keith Walsh - 12 min - Ireland
På dagen, hvor det irske fjernsynssignal skifter fra analog til digital, træder vi ind på pubben og tager pulsen på den moderne tidsalder blandt lykkeriddere og menigmænd. Et stykke skøn ufiltreret, lattermild og ikke helt ædruelig dokumentar om tidsånd.

Andrea

Inst: Marie Beltman Matzen, Nanna Lykke - 16 min - Denmark
Andrea skal mødes med nogle veninder et sted i byen en fredag aften i oktober. Andrea er forsigtig og opmærksom af natur, men i mødet med byen sættes der for alvor skub i disse følelser. Lyde og indtryk intensiveres, og Andrea tvinges til at se sin paranoia i øjnene.


ANIME

Inst: Arnaud Brisebois - 12 min - Canada
Efter katastrofen. To forældreløse har overlevet i den tomme by, og holder fast i hinanden og livet. Skyskraberne kaster skygger, hvor blege væsener kryber sammen. Vilde hunde hærger i gaderne. Hvor er verden blevet af? Der er ingen at spørge til råds.

ANNA & BELLA

Inst: Børge Ring - 8 min - Holland, Denmark
Nostalgi er ikke ganske, hvad det har været! Og alligevel.Another City

Inst: PHAM NGOC Lan - 25 min - Vietnam
Tropisk tapet og et vemodigt refræn. Byen er melankolsk og menneskene i den bevæger sig som i søvne. Karaokemaskinen summer. Her er et bryllup med gæster om et bord, her er de hver for sig, og her er de sammen.

Antiman

Inst: Gavin Ramoutar - 19 min - Guyana
På denne caribiske ø er cricket målestok for maskulinitet. Anil skal bare ramme bolden rent, men at slå eller ikke at slå bliver pludselig et spørgsmål om selvforståelse og erkendelse. Og så sandelig også om faderopgør og løsrivelse. Anil står på en skillevej, og den ældre dreng Dano lokker på den anden side.

Apolo81

Inst: Óscar Bernàcer - 12 min - Spain
Kærligheden er et spil for to, og mesterskabet kræver snilde, fantasi og risikovillighed. Kun den der spiller sine kort rigtigt – og tør bryde reglerne – kan vinde.


Artist Inside

Inst: Kaspars Bondars - 1 min - Latvia
En bygningsarbejder forvandler et mondænt malerjob til et kunststykke. En simpel historie om kunstneren inden i os alle.

Ártún

Inst: Gudmundur A. Guðmundsson - 20 min - Iceland
Arnar og hans to venner bor i Ártún, en lille islandsk flække, hvor det er svært at få drømmen om det første kys opfyldt. Derfor planlægger drengene en tur til byen, hvor pigerne skulle være nemmere end i landsbyen, især hvis man har cigaretter med. Ártún er en kærlig og detaljeret ‘coming of age’-film bygget over Guðmundssons egne barndomserindringer.


Asger

Inst: Signe Markvad - 10 min - Denmark

ASSHOLE

Inst: Krzysztof Komander - 19 min - Poland
Det er sjældent kønt, når et parforhold ender, men helt galt går det for Krzyiek, en ung mand, der efter særligt uheldige omstændigheder bliver nødt til at blive i sin kærestes lejlighed i flere dage efter han har gjort det forbi med hende.


Aubade

Inst: Mauro Carraro - 6 min - Switzerland
Man bukker og har fortjent det bifald, som mågernes vinger sender mod himlen i begejstring over en sjælden musikoplevelse. En cellist stiger op fra søens bund og giver et inciterende nummer, mens badegæster, fugle og en hval følger musikkens tonepragt.

Audio Dope’s Solar Soliloquy

Inst: Garrick J Lauterbach - 9 min - Switzerland
Kosmos og kød mødes i en fuldendt menneskekrop. Ingen spørgsmål stilles rent i en alternativ rumfilm, der alligevel undersøger grænserne for det menneskelige: Indefra, udefra og set gennem stjernetåger.

Ave Maria

Inst: Basil Khalil - 14 min - Palestine, UK

Back Home

Inst: Léo Schweitzer & Dorian Lee - 7 min - France
Junglekrig. Man er omgivet af fjender, som man ikke kan se. Det er stressende og giver tyndslidte nerver, også selvom man befinder sig tæt på egen base og sikkerheden dermed er inden for rækkevidde. For to brødre af kinesisk afstamning i Vietnamkrigens midte, bliver kampen for at nå tilbage til basens helle et sandhedens øjeblik.

Bacon & God’s Wrath

Inst: Sol Friedman - 9 min - Canada
Jødiske Mazie er halvfems år, og hun har aldrig spist en baconsandwich. Måske ud af loyalitet overfor tradition og tro, måske i vanens tryghed. For to år siden begyndte hun at bruge internettet. Og nu er det måske tid at nå det med den bacon. Men et helt livs tanker om forbrydelse og straf spøger stadig.

Ballerina

Inst: Kunuk Platoú, Valerie e. Saunders - 11 min - Danmark
Tre små piger danser ballet af glæde og lyst. En dag kommer de ind på teatret og får en hverdag med dans og sjov, men også med hårdt slid. De tumler omkring i teatrets verden og laver sjov med folk. Men at danse ballet er også alvor. En dag står de tre små piger på scenen, og tæppet går op.


Bear

Inst: Pascal Flörks - 9 min - Germany
Bedstefædre fylder ofte meget i familiens historie. Solide, konstante og knejsende som Gibraltarklipper; de er bærere af en fjern fortid og fortælle hvordan det var dengang i gamle dage. Og de kan noget med at gengive familiefortællinger. Det må et barnebarn sande - ikke mindst når bedstefar var en bjørn.

Beasts

Inst: Luis E. Pérez Cuevas - 14 min - Spain
Det gamle skrog knirker og knager, men ud af sengen og op at stå skal man altså. Hver eneste morgen. Maria slæber sig gennem morgenritualerne for at være klar, når det uundgåelige forfærdelige, og forfærdeligt dejlige sker, på fast klokkeslættet.

BEAUTIFUL FIGURE

Inst: Hajni Kis - 17 min - Hungary
Elsie er rengøringsdame på et gymnasium, og bor hjemme hos sin strenge mor. Da hun forelsker sig i en af de kvindelige elever på skolen, ved hun godt, at hun ikke har en chance, men hun griber alligevel muligheden for at erklære sine følelser for pigen, da den byder sig. De står på hver sin side af en usynlig grænse, der ikke kan overskrides.

Before You Hit The Ground

Inst: Sophie van de Pol - 12 min - Netherlands
I splitsekundet før en skæbnesvanger begivenhed finder sted, står verden stille. Det er alt det, der kommer bagefter, der er svært. Babysitteren Steven og lille Levy er alene hjemme. Verden balancerer på en trappekant, og med ét må Steven forholde sig til en ubærlig situation, og handle.

Behold, such clown

Inst: Line Kunø, Jacob Pilgaard - 25 min - Denmark
På sin allersidste arbejdsdag som hospitalsklovn møder gamle Elias en helt usædvanlig pige, der kun har kort tid tilbage at leve i. Dette møde skal vise sig både at skabe problemer for den ellers vellidte Elias, men også åbne en ellers usynlig dør til tilgivelse for fortidens fejltagelser.

Bendito Machine V – Pull the Trigger

Inst: Jossie Malis - 12 min - Spain
Hvad ville der ske, hvis et rumskib landede på vores planet og sendte et lille væsen ud for at udforske vores klode og dens historie? Rumvæsnet ville opleve en årtusindlang tilstand af aggression og krige med fatalt og forudsigeligt resultat. E.T – Gå hjem!


BENIDORM

Inst: Raphaelle Tinland - 15 min - France
I en ferieby udenfor sæsonen bor en mor og datter. Den ene lever sit liv efter solnedgang med natarbejde på et hotel, den anden står tidligt op om morgenen og går i skole. Deres veje krydser aldrig hinanden, og det eneste, der forbinder deres adskilte liv er en walkie-talkie.

Bernard den store

Inst: Philipp Lupien, Marie-Hélène Viens - 9 min - Canada
Det er Bernards fødselsdag, men det er han ikke sønderligt begejstret for. Han nægter nemlig at blive voksen. Så han skaber en anti-vokse-dragt, der skal forhindre ham i at blive større.

Between Walls

Inst: Sara Jespersen Holm - 8 min - Denmark
Far forsøger at skrive et digt. Inspirationen lader vente på sig. Kragerne flokkes om ham, alt imens datteren må skabe sine egne historier. Hun forsøger at finde sin far midt i de sorte fugles larm, men hvert ord han kasserer, kalder flere krager til. Og dog – en hvid fugl blandt de sorte?


Bird Dropping

Inst: Cilie Kragegaard - 6 min - Denmark
En underfundig lille kortfilm, hvor en ældre ensom mand endelig får noget at tage sig til, da hans liv bliver invaderet af en lorte fugl!

BIRDMAN

Inst: Alejandro González Iñárritu - 120 min - USA

Birthday

Inst: Hanneriina Moisseinen - 3 min - Findland


Blood Brothers

Inst: Marco Espírito Santo, Miguel Coimbra - 7 min - Portugal
Forcados Amadores de Montemor er et portugisisk tyrefægterhold med svimlende dødsforagt. Men de er ikke usårlige. Da de vender tilbage til arenaen for første gang uden deres faldne leder, må de hente al deres styrke frem, for at ære hans kampgejst.

With support from the Portuguese Culture Institute Instituto Camões

Bluey

Inst: Darlene Johnson - 14 min - Australia
Vreden bygger sig op i Bluey. Hun lever i en verden, hvor volden tårner sig op omkring hende, og ser ud til at blive et vilkår resten af livet. Men mødet med en gådefuld mentor åbner en dør væk fra voldens nedadgående spiral. Bluey kan forandre sig.

Bob

Inst: Marc Roessler - 5 min - Germany
Bob er en eftertragtet kunstner. Han kender sit marked og forstår at trykke på de rigtige knapper. Alligevel føler han sig ofte misforstået. Der hviler en dyster aura om de kunstværker, som han ellers med største omhu laver i hånden. De har det med at få følgeskab af bedemanden.

Body Language Zone‬

Inst: Kim Saarinen‬ - 10 min - Finland‬
I fire episoder giver en konsulent ekspert råd om kropssprog for kontormiljøet.Bottom Feeders

Inst: Matt Reynolds - 3 min - United States
De er flotte, de langbenede hunvæsner, som graciøst bevæger sig igennem et landskab, hvor helt anderledes jordnære skabninger er fastplantet. Som taget direkte ud af din underbevidstheds sump forener de to verdener sig i en symbiose, der er både makaber og livgivende.

Boy

Inst: Lucas Helth Postma - 16 min - Denmark
Den 16-årige Emil, der blev født som pige og fik navnet Emilie, har altid følt sig som dreng. Forholdet til moderen bliver dårligere. Moderen ved godt, at Emilie har problemer, men forstår ganske enkelt ikke sin datter.
Ting bliver sagt og kommer frem under, og især efter, en sammenkomst med gode venner.


Break’in

Inst: Andrias Høgenni - 19 min - Denmark
En vinternat. Sammenbidte ansigter. Gitte og Frank har planlagt indbruddet ned til sidste detalje. Men der venter dem en overraskelse, og i et desperat forsøg på at undgå anholdelse risikerer de to indbrudstyve at begå en endnu mere grusom forbrydelse.


BREV TIL JONAS

Inst: Susanne Bier - 45 min - Denmark
En stille fremtid med mand og tryghed. Eller med lidenskab?


Buddy

Inst: Jan & Raf Roosens - 15 min - Belgium
Sommer i Antwerpen. Rødderne driver omkring i varmen og fristes af et svømmebassin i den bedre del af byen. Men det er ikke et hvilket som helst hus, de er kommet til. Det bærer på en hemmelighed og en tragisk historie, som en af drengene har god grund til at skjule. Spørgsmålet er, hvor hans solidaritet ligger, når det virkelig gælder?


Business as usual

Inst: Lenn Kudrjawizki - 10 min - Germany
Man kender stemningen, før et fly skal på vingerne: de rigtige sæder skal findes på en trang plads, og man orienterer sig om, hvem man sidder ved siden af. På et fly, der skal i luften den 11. september, selv mange år efter angrebet på World Trade Center, kan stemningen hurtigt slå om. Da en arabisk herre tiltrækker sig opmærksomhed – som ikke bliver mindre af, at en kvinde nægter at sidde ved siden af ham – sitrer luften pludselig ikke kun af almindelig flyskræk.

Café

Inst: Kasper Quintanilla - 3 min - Norway
En ung mand sidder og drikker kaffe på en café, da han får øjenkontakt med en spændende pige på den anden side af gaden.... eller gør han?

CALL OF CUTENESS

Inst: Brenda Lien - 4 min - Germany
Katten går sine egne veje. Lige bortset fra når vi tager den i nakken for at bruge den som uendelig kilde til kælne grineflip. Der er altid mere sjov at få ud af katten; altid mere råmateriale til memes. Indtil vi pludselig når ind til knoglen. Et horrorshow med kattecuteness vendt på vrangen - bogstavelig talt.

Call Of the Ice

Inst: Mike Madgison, Xavier Liberman - 99 min -
Call of the Ice er en selvironisk dokumentar om et storbymenneskes overlevelse alene i den grønlandske natur. Det kræver mod, måske en smule sindssyge, og mest af alt passioneret respekt for Inuitternes traditionsrige fangerkultur.


Carl – My Childhood Symphony

Inst: Erik Clausen - 125 min - Denmark
Filmen er baseret på 'Min fynske barndom' om komponisten Carl Nielsens liv fra gåsedreng og trommeslager med landsbyens spillemænd til regimentsmusiker og komponist på tærsklen til verdensberømmelse. Filmen fortæller også historien om en skuffet kærlighed, omsat til musikalsk inspiration.

Carl’N

Inst: Jonas Kyed - 4 min - Denmark
Rap musikvideo i forbindelse med Carl Nielsens 150 års fødselsdag med Johnas K.

Cats in Riga

Inst: Jon Bang Carlsen - 17 min - Latvia
Riga, Letland. En storby med knejsende bygninger og minder om fordums storhed og nutidig stræben. Men det er egentlig ikke det, det handler om. For byen bebos af de smukkeste elskere og de mest arrogante dræbere. Og deres liv er en fortælling værd.

Cells’ Amusement Park

Inst: Li ang, Cai caibei - 5 min - China
Blodplader og hvide blodceller blandes og myldrer som et samfund under mikroskop. Men blodet drives kun fremad af ukendte, lidenskabsløse kræfter. Kroppen opretholdes tavst, det er hverken med det onde eller det gode, at cellen hengiver sig til kampen - og dør.

champion

Inst: Måns Berthas - 19 min - Sweden
Midvinteren slår sin knude, og et allerede dybfrossent ægteskab når nye kuldegrader i en ensom hytte. En mand fra fortiden vender tilbage for at få hævn, og puster samtidig til gløderne så gamle følelser blusser op. En ordløs kamp begynder, og det ældgamle trekantsdrama finder sin løsning.

Champion

Inst: Andrés Passoni - 8 min - Argentina
Hver søndag samles tilskuerne på hundevæddeløbsbanen. Væddemål bliver indgået med stor lidenskab og med dybe lommer, og man vælger favoritter blandt hundene i håbet om at vinde den store jackpot med dagens mester.

Chance

Inst: Jake Graf - 17 min - United Kingdom
Efter at have mistet sin kone og livspartner er Trevors liv blevet som et tomt hul. Dage bliver til uger mens Trevor isolerer sig og bliver mere og mere ensom. I en park træffer han tilfældigt en mystisk fremmed med sin helt egen utrolige fortid, og begge mænd tvinges til atter at begynde at leve.


Circle

Inst: Ozgur Can Alkan - 5 min - Turkey
Først er man alene. Organismen i ursuppen deler sig og vokser vildt. Så multipliceres man i en evig livets runddans, der smukt afgrænses af den cirkel, som indeholder fødsel, reproduktion og død.

Circus Nowhere 

Inst: Lisa Svelmøe - 20 min - Denmark
Den største sorg i verden er at miste dem, som man har kær. Og det er ganske ubærligt for Jenny at miste sin elskede far. Hun løber væk hjemmefra for at undgå det øjeblik, hvor hun må se døden i øjnene, men støder undervejs på andre, der også har mistet en vigtig person. Sammen kigger de ind i mørket og bliver klar over at de må finde frem til selve livets grundvilkår.

CLOUDSTRUCK DRIVE

Inst: Milad Avaz, Michel Copeland Toft - 19 min - Denmark
En fraværende far giver en ung pige et lift fra Jylland til København. Han er på vej for at mødes med sin datter, som han ikke har set i mange år. Længe mærker de to fremmede i bilen en afstand, som virker umulig at overkomme. Men der er mange timers motorvej forude endnu, og langsomt tager en samtale form.

Cocktail

Inst: Roger Donaldson - 104 min - USA
En ung mand drømmer om en spændende karriere på Wall Street, der kan give ham magt og hurtige penge. Han opgiver dog den idé, tager job som bartender og finder ud af, at der er flere penge at hente i værtshusbranchen end på børsen. Efter nogen tid i sus og dus finder han dog ud af, at der er vigtigere ting i livet end penge.

COLD AT THE SUMMIT

Inst: Christoffer Bakholdt Dibbern, Mikkel Hjort-Pedersen - 22 min - Denmark

En mockumentary om en ung dansk skuespiller, der for nylig har fået sit internationale gennembrud med en hovedrolle i HBOs successerie Vikings. Det hele kører for Alex Høgh Andersen i Dublin, men som David Brent kunne have sagt: Showbusiness er en nådesløs herskerinde, og Alex må kæmpe for at holde balancen mellem sit gamle liv og de nye fristelser.


Cold Coffee

Inst: Stephanie Lansaque , Francois Leroy - 15 min - France
Saigon, Vietnam. Efter hendes mors død er en ung pige nødt til at overtage familiens gadekøkken hvor hun sælger iskaffe. Hver dag knuser pigen is og sætter boden op, mens ensomhed og sorg gør hende svimmel - og farlig. Og hun får uventede gæster i det tomme hus.

Colorful Little Birds

Inst: Diana Tur - 10 min - Denmark
Caridad rejser fra Cuba for at besøge sin barndomsveninde, Ana María, som er flyttet til Danmark. Ana María er blevet gravid med sin cubanske elsker, Abel. Og han har ingen intentioner om at forlade sin danske kone. Tværtimod.

COMPRESSIONS/EXPANSIONS

Inst: Vincent Loubère - 15 min - France
Mitsuko og Daisuko husker i hver deres lejlighed. Tiden trækker sig sammen om det tabte og det ødelagte, og smerten er en bil, der knuses i mod jorden. Metal og glas i splinter.


Cooking up a Tribute

Inst: Andrea Gómez, Luis González - 87 min - Spain
Kom med på en gastronomisk rejse, hvor vi følger verdens bedste restaurant El Celler de Can Roca, når de lukker dørene til deres eget køkken i fem uger, og rejser ud i verden for at hylde andre lande. Vi kommer med til Mexico, Peru og Columbia, hvor holdet fra El Celler de Can Roca kreerer retter med deres egen personlige nyfortolkning af lokale ingredienser og traditioner.

Crackhouse

Inst: Martinus Klemet - 4 min - Estonia
Vi ved alle, at en kat har ni liv, og der bliver brug for alle ni, da en uskyldig kat bliver forvandlet til et noget usædvanligt flyvende legedyr med propeller og fjernstyring. Men en kat er helt sin egen og får altid det sidste miav!

Cream

Inst: Lena Ólafsdóttir - 4.75 min -

CREAM

Inst: Lena Ólafsdóttir - 5 min - Denmark
Her er hele menneskehedens hæslighed mellem fire vægge i lægens venteværelse. Pis, fostervand, bræk og jordbæris er komponenter i et spektakel, der udspiller sig mens to vordende forældre venter på en konsultation.

CYKLUS

Inst: Cecilie Evert Kjær - 15 min - Denmark
Liv er bedste venner med Daniel, men noget er ved at ændre sig i deres venskab. Samtidig opdager Liv et mystisk udslet på sine ben, men hendes mor affejer det, skønt det lader til, at der er noget hun ikke fortæller sin datter. En stemningsfuld historie om at stå på tærsklen mellem barndom og voksenlivet.

DAGNY

Inst: Peter Lopes Andersson - 13 min - Denmark
Pigen Dagny bor med sin far i en lille landsby, hvor folket ofrer æbler til guden Thor i bytte for beskyttelse mod de farlige jætter, som lever ude i skoven.

Daimi

Inst: Marie Grahtø Sørensen - 19 min - Denmark
Daimi er 12 år. Det er jul, og hun er på tragisk vis blevet forladt i et mørkt hjem med sin eneste ven, en kælegris. Hendes fantasi overskygger virkeligheden, der melder sig med et skrig. Daimi er ikke så alene, som hun bilder sig ind.

Darkest Moon

Inst: Kasper Skovsbøl - 29 min - Denmark
En klippeø i middelalderens mest forblæste afkrog. Øens bønder forenes mod den ondskab, der har taget bolig i Annas datter. Men dæmonen bor i fornuftens halvmørke, og hele øens begær og skyld samles i pigens dystre skønhed. Nu må Anna vælge mellem at beskytte sin datter og selv blive udstødt.

Denne film er shortlisted til Robert Prisen for Årets kortfilm: fiktion.


De Smet

Inst: Wim Geudens & Thomas Baerten - 15 min - The Netherlands
Tre brødre fordriver tiden med systematisk cigaretrulning og dagligdagsrutiner så ophidsende som en våd karklud på en grå og regnfuld mandag morgen. Et højdepunkt i denne livets ørkenvandring er sejren i det lokale værtshus’ kortturnering. Så alt i alt er livet sådan set ikke det værste, man har. Men så flytter der en ny beboer ind i kvarteret.

DE VOKSNES RÆKKER

Inst: Maj-Britt La Cour - 24 min - Denmark
Rosa skal konfirmeres, og far og mor holder en stor fest for hele familien. Men snart får hun færten af, at der under de festlige skåltaler og glade miner gemmer sig en hemmelighed, som hendes forældre gør alt hvad de kan for ikke at få frem i lyset. Spørgsmålet er: Er det altid bedre at fortælle sandheden?

DEATH IN A DAY

Inst: Lin Wang - 15 min - United States
Evan vil allerhelst bare lege. Han er syv år gammel og bor sammen med sin mor. Hans far findes, og findes alligevel ikke: kroppen findes endnu i en hospitalsseng, men det, Evan husker som far, er for længst forsvundet. Snart må Evan og hans mor finde en måde at leve videre på sammen.


DELPHI

Inst: Søren Peter Langkær Bojsen - 26 min - Denmark
Barndomsvennerne Nikolaj og Sigurd har skabt app'en Delphi, der giver folk små råd
til at strukturere deres hverdag. Da app'en bliver en verdenssucces og medierne fejrer Sigurd som et
IT-geni, begynder han at få kolde fødder. Stoler folk for meget på oraklet?

Den lille fugl og egernet

Inst: Lena von Döhren - 5 min - Schweiz
Det er efterår og den lille solsort passer godt på træets allersidste blad. Da fuglen skal til at vande bladet, snupper det frække egern vandkanden og begynder at hoppe fra træ til træ. Den lille solsort sætter efter den pelsede tyveknægt, men så kommer den sultne ræv forbi. Og han er ikke ude efter vandkanden.

Denis and the Zombies

Inst: Vital Philippot - 23 min - France
Mathias og hans venner har ambitioner om at lave en zombiefilm; en rigtig god en af slagsen. De tager afsted fra Paris og sætter projektet i gang i familiens store hus ude på landet. På den første aften dukker Denis, en sær dreng fra Mathias’ barndom, op og han er ikke nem at slippe af med igen.


Der var engang en dreng – som fik en lillesøster med vinger

Inst: Wikke & Rasmussen - 82 min - Denmark
Filmfesten forsætter for børn og unge når Odense Filmklub inviterer indenfor til sang med Wikke & Rasmussen
og viser deres film Der var engang en dreng – som fik en lillesøster med vinger.

Børn og barnlige sjæle kender Wikke & Rasmussens farverige og skæve universer, hvor politifolk, forældre,
arbejdsmænd og andet godtfolk pludselig bryder ud i sang.

Og mon ikke en og anden har haft lyst til at gøre det samme – at bryde ud i sang midt i biografen.
Nu får du chancen for at synge med sammen med Wikke & Rasmussen, når de som optakt til visningen af
deres film, Der var engang en dreng – som fik en lillesøster med vinger, inviterer os til at få et indblik i deres
filmiske univers og byder op til sang.

Wikke & Rasmussen var programprofiler på OFF14 og de glæder sig til at komme tilbage til Fyn!


Didn’t See, Didn’t Do

Inst: Rostislav Smirnyagin - 21 min - Russian Federation
Egentlig er det en såkaldt drengestreg. Man spænder et stykke plasticrulle over vejen, gemmer sig og ser og hører, hvor irriteret en billist bliver, da han kører ind i den gennemsigtige strimmel. Men son mange drengestreger er også denne uigennemtænkt og kan medføre utilsigtede hændelser med fatale følger…

Digital Romance

Inst: Michael Helmuth Hansen - 11 min - Denmark
I Brutal Bullet skyder man før man spørger. Helten i spillet hedder Kane Skullhead, og han får en uventet fjende, da computerens binære system inficeres af en virus, der får hjertet til at slå i hans panserede bryst. Kampen mod den dødelige hvide antivirus bringer ham til kanten af sit eget univers og ind i en ny fager verden.

DILIMAN

Inst: TJ Collanto - 14 min - United Kingdom
En filippinsk familie leverer catering til deres nieces bryllup i London, men synes aldrig at nærme sig selve receptionen. Uanset, hvor mange biler de tømmer og fylder med bakker med mad, forskyder forberedelserne sig. På tagalog-sproget betyder Diliman 'plumret' eller 'uklar', og ordet har særlig betydning for førstegenerationsimmigranter, der oplever den diffuse tilstand mellem to steder, hvor både begyndelse og endemål fortaber sig i tågen.


Dinner For Few

Inst: Nassos Vakalis - 10 min - Greece, United States
Vi kender dem så udmærket. Madsvinet og ædedolken. Vi kender også sammenrendet af finansfyrster og gejstlighed i en uhellig alliance, hvor enhver rager til sig, og Fanden tager resten! Eller som Bertolt Brecht udtrykker det: ‘De, som spiser sig mætte, fortæller de sultne om de vidunderlige tider forude!

DINNER WITH A

Inst: Julie Budtz Sørensen - 15 min - Denmark
Ahmed er en fransk-tunesisk arbejdsløs advokat. Alex er en amerikaner, der arbejder med sociale medier i New Yorks kunstverden. De har umiddelbart ingenting til fælles udover at de begge er kærester med danske kvinder, og de begge er inviteret til familiefødselsdag i et sommerhus ved Vesterhavet. Men de er også begge fremmede i et fremmed land.

Discipline

Inst: Christophe M. Saber - 10 min - Switzerland
Det er lidt af et mareridt: Den uopdragne unge i supermarkedet vil have slik og starter således (ufrivilligt) et sammenstød, der involverer de andre handlende. De handlendes velmenende hjælp får hurtigt situationen til at eskalere, og før man får set sig om, er en storm i et glas vand blevet til en orkan i et supermarked!

DISCO OBU

Inst: Anand Kishore - 20 min - India/Singapore/USA
En journalist har kig på en god historie: En tidligere barnestjerne, der er endt som rickshaw-chauffør i Bangalores gader. Han øjner en klassisk deroute-fortælling til sit tv-indslag. Nu er det bare at finde fyren, tænde for kameraet og se tårerne trille. Men virkeligheden er ikke helt så let at presse ned i en skabelon.

DOMESTICATED WOLF

Inst: Elad Primo - 23 min - Israel
Hønsefarmeren Jacob er alenefar og gør alt, hvad han kan for at undgå, at hans høns bliver taget af rovdyr. Hans teenagedatter kan han til gengæld ikke låse inde, men han ville lige så gerne beskytte hende mod sultne blikke som sine høns. En fars omsorg skal ikke være et låst bur.

Domestication

Inst: Sylwia Gaweł - 16 min - Poland
Samleren har ikke kæledyr. Nej, han kuraterer øgler. Hans hjem er en zoologisk bemærkelsesværdighed, en velassorteret reptiludstilling, hvor junglemørket falder på om natten. Men en nytilføjelse til samlingen skaber ravage i den domesticerede orden.DOVNQSNOAN

Inst: John Manceau - 4 min - Sweden
Den svenske digter Jörgen Linds rolige stemme. Lars Falks hypnotiske musik. Materialer fra arkiverne. Voldsomt grøn og så det voldsomme minde om grøn. Snart har jeg samlet alt, hvad jeg behøver.

Døden i Venedig

Inst: Luchino Visconti - 130 min - Italy
Koleraen hærger Europa i 1931, Gustav von Aschenbach, en avantgarde-komponist, indlogerer sig på det dekadente Grand Hotel des Bains i Venedig. Her betages han på afstand af en ung, polsk knøs, Tadzio.Dreams or demons

Inst: Lisa Svelmøe - 3 min - Denmark
En kvinde frigør sig fra nutidens kropsideal

Drop by sometimes

Inst: Kosara Mitikj - 15 min - The former Yugoslav Republic of Macedonia
Emmy har aftenvagt i en kiosk. Hun er en ung, ekstremt overvægtig og gammeldags pige. Mens hun, som enhver anden aften, venligt betjener kunderne i butikken i de sine nattetimer, opfanger hun slet ikke en lurende fare.

Dross

Inst: Johannes Guttorm Thomsen - 16 min - Denmark
En ung, århusiansk studine lever et dobbeltliv i prostitution, drevet af skam og nysgerrighed. I løbet af en enkelt dag oplever pigen at indlede et overraskende nært forhold til en taxachauffør, som hun hyrer i forbindelse med en 'forretningsrejse' til Vejle. Tingene udvikler sig imidlertid i den gale retning, da taxachaufføren opdager, hvordan den søde pige forsørger sig selv.Duo

Inst: Claudia Bottino - 22 min - France
Det antager mareridtets uendelige struktur: En mands mentalt skrøbelige søn kan ikke klare sig alene og skal anbringes på en institution. For faderen bliver det en veritabel odyssé gennem en uigennemsigtig jungle af regler og paragraffer, der beviser, at Kafka ikke har levet forgæves.

Dyret

Inst: Malene Choi Jensen - 12 min - Denmark
Yin Yin er en sort kat. Hans mor bliver ved en ulykke dræbt da hun og Yin Yin flygter fra en kollapsende storby. Yin Yin er nu helt alene og begiver sig ud på en rejse i en ukendt og farefuld verden. Han finder en forladt landsby, men hvad der virker som et trygt sted at hvile ud viser sig at være alt andet end fredeligt, da mørket falder på.

Dyrevennerne – En Fugledag

Inst: Eva Lindström - 12 min - Sweden
En Fugledag følger to fugleungers eventyrlige dag fra solopgang til solnedgang. Dagen byder på ukendte overraskelser, fremmede insekter og nye venner for den viljestærke fuglestoresøster og den godmodige lillebror.


Eat, Drink, Man, Woman

Inst: Ang Lee - 124 min - Taiwan, USA
Mr. Chu er enkemand med tre voksne, ugifte døtre. Han er samtidig Taipeis bedste kok, men har det store problem, at han har mistet sine smagsløg. Han forstår ikke sine tre vidt forskellige døtre, men én ting kan han give dem: Mad. I timevis forbereder han søndagsmiddage, som hver gang ender i en flodbølge af glæder og sorger.

Edmond

Inst: Nina Gantz - 10 min - United Kingdom
Edmond sidder på søens kant med en sten om foden. Nu skal det være slut. Men først lader han sig falde baglæns gennem sin erindring for at finde kilden til sin ulykke. Måske kan han forstå sin hjertesorg ved at genbesøge de vigtigste øjeblikke i sit liv?

Efter vinter

Inst: Kasper Buur - 9 min - Denmark
En far må sande, at hans datter er ved at blive en selvstændig ung dame, der kan stå på egne ben.


ELEGY

Inst: Alba Tejero - 16 min - Spain
Efter to af hendes klassekammerater dør i en ulykke, er Julia ude af stand til at føle sorg. Blanca og Marina er væk for altid, men Julia er følelsesløs og kan ikke holde den kvælende sorg på skolen ud. Der vokser en dyb foragt inde i hende, men kan man sige det højt?


Emergency Calls

Inst: Hannes Vartiainen & Pekka Veikkolainen - 15 min - Finland
At være menneske er en skrøbelig og flygtig mulighed for at opleve livet og universet omkring os. Alt hvad vi kan gøre i lyset af det overvældende mørke er at stole på, og finde trøst i hinanden. Denne film er baseret på autentiske nødopkald og radiotrafik.


EN MOI

Inst: Laetitia Casta - 29 min - France
En filminstruktør er i den parisiske opera for at skyde sin kommende film. Han mangler desperat inspiration, og vil gøre alt for at undvige arbejdet. Frygten for at fejle har låst ham fast, og han leder efter flugtveje ud af ensomheden. Et par skridt i en ny retning, og han træder ind en ukendt egn af sin egen fantasi.

Enemies within

Inst: Selim Azzazi - 28 min - France
Borgerkrigen i Algeriet i 1990erne trækker dybe spor i det franske samfund, der lærer et nyt ord at kende: terrorisme. To mænd på hver deres side af et skrivebord udkæmper en kamp om retten til at kalde sig fransk.


Erlking

Inst: Georges Schwizgebel - 6 min - Switzerland
Hvem rider så sent gennem vind og nat? En far og hans syge søn er på vej gennem den mørke skov, hvor elverkongen griber efter drengen med kolde fingre. Efter Goethes digt med musik af Schubert og Liszt.

Ernst i fjeldet

Inst: Alice de Champfleury - 7 min - Danmark
Ernst og mor er på campingtur oppe i bjergene. Mor går energisk fremad, Ernst sakker lidt bagud, for det er lidt hårdt. Oppe på toppen slår mor teltet op og begynder at lave mad. Ernst får øje på en stor elg, som hurtigt forsvinder. Efter aftensmaden følger Ernst elgsporene ind i skoven.

Eskimo Diva

Inst: Lene Stæhr - 63 min - Denmark
I den grønlandske film Eskimo Diva følger vi Nuka, Grønlands første drag queen.

Et børnehjem

Inst: Ditte Kaehne Gade - 5 min - Denmark
I 1950 sendte Danmarks Radio en journalist til et børnehjem ved Vesterhavet. Her interviewede han Palle på ti år, som fortæller om et familieliv, der var så belastet af vold, svigt og ensomhed, at han ikke kunne blive boende derhjemme. Instruktøren bag denne dokumentarfilm har gravet lydoptagelsen op fra DR’s arkiv, og ved hjælp af animation har hun givet sit eget bud på, hvordan det rørende interview kunne have set ud i billeder.

ETAGE X

Inst: Francy Fabritz - 14 min - Germany
To pæne, modne kvinder træder ind i en elevator i et stormagasin. De trykker på knapperne, og venter i tavshed på at nå hver deres etage. Da elevatoren går i stå, og hjælpen ikke ligefrem er på trapperne, tvinges de til at tænke kreativt - sammen. Det skubber dem ud af deres tryghedszone... og så et stykke længere ud.

Euroman

Inst: Gabriel Tzafka - 22 min - Denmark
Euroman er en glad mand. Hans rige forældre er stolte af ham. Banken elsker ham. Hans liv er fuld af god mad og netdates. Han har sin egen innovative start-up virksomhed. Og nu skal han til genforening med sine venner, Euromændene. Boblen er fyldt til bristepunktet med luft.


EX MACHINA

Inst: Alex Garland - 108 min - United Kingdom
‘Ex Machina’ er en visuelt imponerende psykologisk thriller, der går i kødet på videnskabs-etik og afledte spørgsmål om åbenhed, teknologi og magt, og som gør sig tanker om hvilken retning forskningen med kunstig intelligens kan tage i hænderne på megalomane mangemilliardærer. Og hvad gør robotterne, hvis de sættes fri? Årets sci-fi film 2015.

Exil

Inst: Ulaa Salim - 29 min - Denmark
Hvor meget kan man udskifte i et menneske og stadig forblive den samme? Hvor sidder personligheden henne? En familiefar har fået nyt hjerte og kender ikke længere sig selv i spejlet. Hans besættelse af en fremmed kvinde truer med at tage overhånd, og han bevæger sig længere og længere væk fra sit tidligere selv.

Denne film er shortlisted til Robert Prisen for Årets kortfilm: fiktion.

EXIT NEVERLAND

Inst: Chadi Abdul-Karim - 24 min - Denmark
De driver gennem dagen i en blandet rytme af almindelig kedsomhed og for megen fritid. Tre kammerater skal slå tiden ihjel i et forstadsmiljø med samme karisma som et kasseret køleskab. De mangler udfordringer, men så må man jo selv finde på et eller andet. Men det er ikke nødvendigvis det rigtige. Og det forkerte får fatale følger.


Falling Angels

Inst: Maria Winther Olsen - 28 min - Denmark
Præstedatteren Julia forelsker sig i den smukke Barbara, der netop er flyttet til byen. I et lille færøsk bysamfund som deres, er den kærlighed, de deler, ikke bare sjælden; den er forbudt. Og særligt når man er præstens datter, kan man ikke undslippe ansvaret for at opføre sig eksemplarisk.

FALLING PREY

Inst: David Guiraud - 28 min - France
Thomas kan hverken acceptere hvem han er, eller forandre sig. Da hans datter fylder år og holder fest for sine venner, møder han hendes nyeste veninde, Mathilde, og den glade begivenhed forvandler sig til en sjælekamp for ham.

Family Portraits

Inst: Henning Carlsen - 29 min - Denmark
Hvordan lever familien Danmark i 1964? Filmen fremlægger en række samtaler med familiefædre, husmødre og unge med forskellig social baggrund. Mosaikken illustrerer typiske sider af familielivet.

FANTASY

Inst: Teemu Nikki - 10 min - Finland
En bondedreng drømmer om at få noget andet end kartofler at spise; noget mere eksotisk. Men når ens forældre er kartoffelbønder, så står menuen på kogte kartofler hver dag. Og man spiser, hvad der bliver serveret. Alligevel fantaserer han om en kulinarisk revolution og hænger den lokale pizzamands annoncer op som idolplakater på sit værelse. Og han har en plan.


Faroese Tales

Inst: Multiple - 64 min - The Faroe Islands
I Faroese Tales skildres Færøerne både fra et hjemligt og et udefrakommende perspektiv.

Farvel Far

Inst: Hendrik Maximilian Schmitt - 28 min - Tyskland
Da Benedicts far dør, forsøger han at være modig som en ridder. Han iklæder sig faderens middelalderrustning og drager i skole. Men han ender i slagsmål med skolens bølle, og Benedicts mor er derfor tvunget til at sælge rustningen. Benedict begiver sig ud på en farefuld færd for at skaffe sit elskede minde om faderen tilbage.

Fassbinder – To Love Without Demands

Inst: Christian Braad Thomsen - 106 min - Denmark
"Fassbinder – at elske uden at kræve" er baseret på ikke tidligere offentliggjorte filmoptagelser, som Braad Thomsen lavede med Fassbinder op gennem 1970'erne. Her fortæller Fassbinder om sin kærlighed til barndommens Hollywood, om 70'er-oprøret, om kvindefrigørelsen, om terrorismen i Vesttyskland, om kærlighed, ægteskab og børn – og om den personligt valgte galskab som det måske eneste alternativ til det herskende systems sindssyge. Han suppleres af sin mor og af skuespillervennerne Irm Hermann og Harry Bär.

"Det tog mig 32 år at finde ud af, hvordan jeg skulle anvende optagelserne," siger Braad Thomsen. Her deler den danske instruktør billeder fra filmen og tanker og minder om Fassbinder.

Fast Film

Inst: Virgil Widrich - 14 min - Austria
Martin Strange Hansen præsentere hans favorit kortfilm

FATHER

Inst: Harald Furuholmen - 3 min - Denmark
En ung mand forsøger at opklare, hvad der er sket med hans søster i den nærliggende skov.

FÆGTEMESTER

Inst: Simon Lereng Wilmont - 27 min - Denmark
10-årige Ruben elsker at fægte og er en af de bedste i sin aldersgruppe. Han skal deltage i et stort internationalt mesterskab for første gang, og han er meget opsat på at vinde. Men modstanderne er både ældre, større og mere rutinerede, så han er nødt til at give alt, hvad han har i sig, hvis han skal have en chance.

Fibers

Inst: Nynne Steen Mors - 5 min - Denmark
Når det handler om at kontrollere et indre kaos kan truslen pludselig udstrække sig til hele det rum, man befinder sig i. Omgivelserne bliver fjendtlige. Skal manden kæmpe imod med alle kræfter eller lade sig opsluge af det indre kaos? Vil han nogensinde få fred i sjælen?Fix

Inst: Sara Koppel - 1 min -

Flapping

Inst: Tatu Pohjavirta - 5 min - FindlandFoodies – The Culinary Jetset

Inst: Thomas Jackson, Charlotte Landelius og Henrik Stockare - 95 min - Sweden
Kom med når vi i denne indlevende dokumentar følger en gruppe foodies. Foodies er nogle af de mest indflydelsesrige personer fra den gastronomiske verden. De er kritiske madbloggere, som har gjort det til deres mission at spise på de restauranter, der udvider grænserne for smag, duft og konsistens. Ved at følge en række foodies får vi et indblik i nogle af verdens mest eksklusive restauranter, mens vi samtidig kommer tæt på en gruppe excentriske, men også charmerende madentusiaster.


FOREST GUARDS

Inst: Maris Brinkmanis - 12 min - Latvia
En mand bliver ved med at smide affald ude i skoven til stor irritation for både skovfogeden og skovens dyr, men da han nægter at holde op, må der tages mere drastiske midler i brug – og her får skovfogeden heldigvis hjælp af en hund, en kat og en mus, der har fået nok af skovsvinet.

FORLØSNING

Inst: Mulernes Legatskole - 7 min - Denmark
Filmen har vundet filmfestivalen på Mulernes Legatskole og er lavet af elever fra 3.d

Før gæsterne kommer

Inst: Jon Bang Carlsen - 20 min - Denmark
To damer på et badehotel på Fanø forbereder sig til sæsonen. Det gamle badehotel er fuld af stemning fra før verden gik af lave, og dets ejer og ansatte en guldgrube af historier fra dengang.


FREE MY HANDS

Inst: Ala’a Mohsen - 30 min - Denmark
Med sorg i stemmen og et mørkt udtryk i ansigtet fortæller 42-årige Haider om sit liv i fangenskab under oprøret i Irak i 1991. Saddam Hussein havde netop opgivet krigen og forladt et krigsramt land i knæ.

Freeze

Inst: Nelicia Low - 16 min - Singapore
Hui er fanget i et besynderligt trekantsdrama med sin mand og sin autistiske bror. Hun er ensom og usikker, og et underskud af kærlighed får hende til gøre næsten hvad som helst for at få bekræftelse. Vi gør alle frygtelige ting, når vi tror at ingen ser os.

Freja and Sofie

Inst: Søren Lundvall Danielsen - 16 min - Denmark
Freja er iskold og ligeglad med dem, hun går i klasse med. Undtagen Sofie. Hende er Freja forelsket i. Klassen skal på lejrtur, og Sofie og vennerne har planlagt at holde fest i smug, når lærerinden er gået i seng. Om natten på lejrturen dukker drengene op på pigernes værelse med favnen fuld af sprut. Mens Freja sidder for sig selv ude på toilettet og fikser en joint, tager festen inde på værelset en uventet drejning, da Sofie finder et billede af sig selv i Frejas taske.

Front View Of My Father

Inst: Nicoline Skotte Jacobsen - 29 min - Danmark
Skilsmisse binder knuder på folk, som er svære at løsne igen. Kan man sætte sin far stævne i et tomt rum og tage det hele forfra? Far og datter leger sig frem til hinanden med ømhed og humor i et dokumentarisk eksperimentarium, der tør finde nye vinkler på skilsmissedanmark.

Fruit

Inst: Gerhard Funk - 7 min - Germany
Vækst, modning, forfald. Der sættes et frø, og en skabelsesberetning fortælles gennem to mytologiske kræfters dialog. Den røde farve forener og adskiller Øst og Vest, og i en legesyg og dramatisk koreografi splittes sorte og hvide former ad og forenes igen med uendelig variation.

FRY DAY

Inst: Laura Moss - 16 min - United States
Massemorderen Ted Bundy skal henrettes i 1989. Og det skal fejres. Folk samles til picnic og barbecue udenfor fængslet i Florida under slogans som 'Den elektriske stol er for god til ham' og 'Brænd Bundy'. Den charmerende dræber har et stærkt greb i den kollektive fantasi. Lauryn tjener lommepenge ved at tage billeder af folk med en Bundy-maske i elastik om halsen. Det er en sær tid at blive voksen i.

Frys

Inst: Maria Peters - 16 min - Holland
Da Anna opdager en magisk flaske, der giver hende evnen til at få folk til at stivne i et minut, tror hun, at hun endelig har fundet en måde at forsvare sig mod de tre bøller, der driller hende. Men hvad gør hun, når flasken falder i de forkerte hænder?

FUCKING BUNNIES

Inst: Teemu Niukkanen - 17 min - Finland
Raimo er en komfortabel middelklassemand, der gerne vil have lov til at leve et komfortabelt middelklasseliv. Derfor passer det ham ualmindeligt dårligt, at hans nye naboer er en satanisk sexkult, der dyrker flerkoneri og uhæmmet ansigtsmaling. Og han er slet ikke interesseret i at få kultens leder som squashpartner. Men han er tilsyneladende den eneste, der kan modstå mandens charme.

Fucking killas on speed dial

Inst: August Aabo - 17 min - Denmark
Jakob er tæt på at eksplodere. Han tænker på Rakel, som er bedre end det slæng, hun hænger ud med. Særligt Thomas. Fuck det hele. Fuck at være teenager, at være lille, grim, bo i provinsen og ikke have en eneste lejemorder i telefonbogen, når det gælder. Men han må være tålmodig. Hævnen er sødest, når tilfredsstillelsen udskydes så lang tid om muligt.


Gaven

Inst: Niels Gråbøl - 90 min -

Geist

Inst: Alex Sherwood, Ben Harper, Sean Mullen - 11 min - Ireland
En skibbruden fisker skyller op på en fremmed kyst og søger ly for stormen i et hus på stranden. Han ved knap, hvem han selv er, og også huset synes hjemsøgt af en ånd, der hele tiden er lige uden for hans synsfelt.


Genforeningen

Inst: Iddo Soskolne, Janne Reinikaine - 15 min - Finland
På mange måder er Anja en helt normal pige. Der er kun én lille detalje: hun er et spøgelse. Dagene tilbringer hun med at tage imod afdøde sjæle og hjælpe dem videre på den anden side. Men mest af alt venter Anja på den dag, hvor hendes bror dør, så de endelig kan mødes igen.

GET UP KINSHASA!

Inst: Sébastien Maitre - 21 min - France
Kinshasa, Congo. 10-årige Samuel mangler noget vigtigt for at gøre sin skoleuniform komplet. Ingen blanke sko; ingen adgang til skolegården. Hver dag forhandler han med vagten om at få lov til at komme ind selvom hans sko er for slidte, og da porten lukker sig for næsen af ham, må han tænke kreativt for at tjene penge nok til at købe et nyt par.

gif and let die

Inst: Yiannis Nikolaidis - 1 min - Greece
Det starter med et gif billede fundet online, hvor ud fra videoen prøver at genskabe et loop i lineær form, i et forsøg på at kreere en mulig begyndelse og slutning til det.

GILLES

Inst: Jordi Wijnalda - 7 min - Netherlands
Det er lørdag aften i Paris, kærlighedens by. Der er fest i gaden og øretæver i luften. To ærkefjender støder sammen. Men de kan forenes i deres fælles had til en, de foragter mere end de gør hinanden: en homoseksuel mand.

Giovanni og vandballetten

Inst: Astrid Bussink - 18 min - Holland
10-årige Giovanni drømmer om at blive den første dreng, som deltager i Hollands-mesterskabet i synkronsvømning. Men det er ikke helt nemt, når man har et par ekstra kilo at bære rundt på og en kæreste at holde styr på.

Giraffada

Inst: Rani Massalha - 85 min - Palæstina/Italien/Tyskland/Frankrig
Ziad elsker giraffer, og heldigvis arbejder hans far, Yacine, som dyrlæge i den palæstinensiske Zoologiske Have. Desværre synes drengene fra skolen ikke, at det er sejt, og de mobber Ziad. Under et bombeangreb dør den ene af girafferne, og derfor vil den anden giraf, Rita, ikke spise. Ziad og Yacine sætter alt ind for at få en ny mage til Rita, men det er en vanskelig mission for de må tage til Israel og bryde loven for at finde en ny giraf. ”Giraffada” er en varm fortælling om en drengs kærlighed til dyr og hans opvækst med en alenefar i skyggen af den konstante konflikt imellem Palæstina og Israel.

Golden

Inst: Kai Stänicke - 3 min - Germany
En gylden dreng fødes, vokser, træder sine første barneskridt, vokser, kommer i skole, vokser, bliver teenager, vokser, studerer, vokser, bliver ung mand. Han gør alle de almindelige ting, men hans hud er gylden og han mærker forskellen. Men mon ikke der findes andre gyldne mennesker i verden?

Golden Shot

Inst: Gokalp Gonen - 9 min - Turkey
Rusty machines live in the darkness of their small houses and imagine that the sun will come back and take them to the sky someday. Lightbulbs keep them alive and dreaming. But one of the machines aims to see the real sun. And he has a plan to get there.


Good Feelings

Inst: Benoit Rambourg - 22 min - France
En mand spænder pilen op på flitsbuens streng med munden. En anden gør det med en avanceret teknisk arm. Og holdets måske mest talentfulde bueskytte sidder i kørestol. Han har potentialet til at deltage i De Paralympiske Lege. Men hvordan sætter han sig op til at kunne klare presset og nå det store mål?

Good luck

Inst: Katrina Sauskina - 9 min - Denmark
Alex isolerer sig fra omverdenen med junk food og computerspil. En dag møder han Marie, som på mærkelig vis kommer ind under huden på ham.

Goodnight Birdy

Inst: Zara Zerny - 22 min - Denmark
Da Greta mister sin mand efter et langt ægteskab er hun overbevist om, at hun vil dø af sorg. Det sker bare ikke. Frustreret over ikke at kunne få det, som hun vil, isolerer Greta sig mere og mere overfor sin uforstående familie. Men hjertet har det med at holde ud, og et pludseligt møde med et par livskloge damer ændrer Gretas perspektiv.


GRANDMA’S HERO

Inst: Ben Ozeri, Corentin Monnier - 7 min - Denmark
Da Lulu dimitterer fra helte-universitetet, får han endelig chancen for at træde i karakter som helt i det samfund, der aldrig har troet på ham. Men da han drager ud for at dræbe den legendariske drage, beslutter hans søde og meget omsorgsfulde bedstemor at gøre ham selskab. Det resulterer i en familieudflugt, der sætter Lulus nerver på en alvorlig prøve.

Habana

Inst: Edouard Salier - 22 min - France
Martin Strange Hansen viser kortfilm

Hakuna Matata

Inst: Tarik Al-atti - 7 min - Denmark
Tarik følger mentor/mentee forløbet i det opsøgende team Hakuna Matata, der arbejder med unge i Odense ud fra ideen om at være rollemodeller.

HALVMAND

Inst: Frederik Louis Hviid - 30 min - Denmark
Jens og Marinas parforhold er i en alvorlig krise. Tiden er ved at løbe ud for Marina, der ønsker sig et barn, mens Jens kun har tanke for sin visne karriere. Da han endelig får chancen for at genetablere sin fordums storhed som tv-ikon, afbryder han familieforøgelsen i hemmelighed. Så udbryder der åben krig mellem halvmanden uden rygrad og den sårede hustru, og i 24 timer er deres fælles fremtid på spil, mens de manipulerer hinanden for at finde svar.

Hannibal & Jerry

Inst: Michael Wikke & Steen Rasmussen - 75 min - Danmark
Hannibals hverdag er kedelig, og han hænger en del foran fjernsynet. Det synes hans forældre er for galt, da raske drenge efter deres mening skal ud at spille fodbold, klæde sig ud som superhelte eller fiske. Alle disse ting, er dog ikke noget for Hannibal, så til sidst beslutter Mor og Far at købe en hund til ham. De finder hunden Jerry, der viser sig ikke at være nogen helt almindelig hund.

Hans Christian Andersen at the Photograper’s

Inst: Jørgen Roos - 13 min - Denmark
Roos har med denne kortfilm lavet et muntert portræt af digteren H.C. Andersen, der bygger på ca. 160 forskellige billeder. Billederne er taget af digteren fra han var 45 år og frem til hans død. Filmen er et studie i attituder og ansigtsudtryk af en folkekær forfatter.

HARD HITTER

Inst: Frederik With-Seidelin Skov - 29 min - Denmark
Hvordan kan man forklare, at et menneske villigt slider sin krop op for en sport, hvor ingen giver ham anerkendelse? Knuste ribben, brækket næse, punkterede trommehinder er alt sammen en pris den lille bokser betaler. Kun kærlighed til sporten holder ham i bokseringens firkant. Og tomheden udenfor.

Denne film er shortlisted til Robert Prisen for Årets kortfilm: fiktion.

Have Sweet Dreams

Inst: Ciprian Suhar - 20 min - Romania
Det er pinsomt for børn at se far stangdrukken og ondskabsfuld. Det er yderligere pinsomt at stå og vente uden for det lokale værtshus og vente på, at far falder omkuld, så han kan transporteres hjem. Det er ikke desto mindre dagligdagen for to brødre, der på et eller andet tidspunkt bliver nødt til at sige fra.

HEADS TOGETHER

Inst: Job Roggeveen, Joris Oprins, Marieke Blaauw - 21 min - Netherlands
En underholdende og surrealistisk film om tre venner, der ved et uheld kommer til at bytte hoveder, og pludselig skal prøve at leve hinandens liv, da de ikke vil have at nogen skal opdage det. Det kommer der en masse skæve situationer ud af, samtidig med at de får en større forståelse for hinanden. Men får de mon deres egne hoveder tilbage igen?

Heart of the Land

Inst: Kaisa Astikainen - 30 min - Finland
Et finsk par driver et lille mejeri langt ude på landet. Flere generationers hårde slid vil snart finde sin afslutning, da parrets pension hastigt nærmer sig og de ingen arvinger har. Men i dette, det allersidste år, er alting som det plejer: Årstiderne skifte, mens arbejdet fortsætter på mejeriet. En film om kærligheden til jorden, vi alle kommer af, og om smerten ved at give slip.

Heaven

Inst: Josefine Kirkeskov - 29 min - Denmark
Victoria tager til Mallorca, for at introducere sin kæreste Oscar for sine forældre. Forældrenes forhold er Victorias bevis på den store kærlighed. Men idealet slår revner kort efter ankomsten: Forældrene har nemlig åbnet deres hjem og ægteskab for en ung spansk kunstner og udlever nye sider af sig selv og deres forhold. Victorias billede på den store kærlighed må stå sin prøve, når begær og parforhold vendes på hovedet i de eksotiske omgivelser.

Heavens

Inst: Jelena Maksimovic & Ivan Salatic - 20 min - Serbia, Montenegro
Denne film beskriver det skrøbelig forhold mellem barn og voksen set gennem en labyrint af forskelligt filmmateriale, med pigen Sashka fra Beograd. Filmen giver en indsigt i nu dagens Beograd og fortæller om hvordan den tidligere generation nedbryder og forlader ideen om Jugoslavien. Portarteringen af Sashka er et billede af en generation der lever i et hul mellem deres forældres generation og stadig venter på selv at finde sig til rette.

Helium

Inst: Anders Walter - 23 min - Denmark
Drengen Alfred dødeligt syg på hospitalet. Han bliver gode venner med den excentriske rengøringsmand Enzo, og sammen udvikler de en magisk fantasiverden, Helium, som Alfred drømmer sig ind i. Enzos historier bliver et tilflugtssted fra dagene på hospitalet, og det får Alfred til at genfinde glæden ved livet

Helleflynder

Inst: Jesper Quistgaard - 12 min - Denmark
En ignorant og talentløs dirigent af den holdning, at fisk er utrolig underkendt i musikalsk sammenhæng, tager drastiske midler i brug for at undgå fyring fra den store koncertopsætning, han oprindeligt var blevet hyret til at dirigere.

Hen

Inst: Ken Wardrop - 5 min - Irland

Here are the Railways

Inst: Theodor Christensen - 25 min - Denmark
Dokumentarfilmklassiker om aktiviteter døgnet rundt på Fredericia Banegård anno 1948, som også i dag er et vigtigt trafikknudepunkt. Her skildres fælleskabet, og her hyldes hverdagens anonyme helte.

Hide Your Eyes

Inst: Mads Erichsen - 12 min - Denmark
Med et håb om at få hende tilbage inviterer Anabel sin ekskæreste Hanna hjem og se sin nye lejlighed. Hanna har takket ja til invitationen for at konfrontere Anabel en sidste gang med rygter om utroskab. Finder de hinanden, eller må de går hver til sit?

Himba Red

Inst: Apaar Tuli & Larisa Pelle - 10 min -
Der er steder i Afrika, hvor de gamle traditioner stadig holdes i hævd. Himba-stammens kvinder klæder sig i traditionelle farver og smykker sig efter gammel skik og brug. Men ingen kan i dag være uberørte af det moderne byliv, og for nogle kan netop bylivet virke tillokkende.


HOLD ME DOWN

Inst: Niclas Gillis - 28 min - United States, Sweden
En 19-årig alenemor i Bronx-bydelen i New York arbejder som stripper på en ulovlig natklub for at forsørge sig selv og sit barn. Fortællingen er en doku-fiktion baseret på Unique Adams' liv, der bruger hendes steder, mennesker og miljøer som sit råmateriale. Et halvåbent vindue ind til en hverdag, som er lammende virkelig for millioner af kvinder i USA i dag.

Home Swim Home

Inst: Valérie Leroy - 17 min - France
En tidligere præmiesvømmer sidder pludselig alene, skilt og deprimeret i en ny lejlighed. Livet er gået i nul. Det eneste, hun ved, hun kan, er at svømme. Der er godt nok langt til vandet i et lejlighedskompleks midt i byen, men rygtet spreder sig, og før hun får set sig om, står eleverne i kø udenfor hendes dør.

HOPE ST

Inst: Elias Ressegatti - 8 min - United States
En ung mand står i en situation med flere muligheder. Hvert udfald kan ændre hans liv radikalt. I øjeblikket før han beslutter at begå væbnet røveri, udspiller forskellige scenarier sig for hans indre øje. Alt kan gå galt.

Hotel 22

Inst: Elizabeth Lo - 9 min - United States
Hver nat i Silicon Valley forvandler en bus på linje 22 sig til et uofficielt herberg for hjemløse. Ingen fødder på sædet; forbudt at ligge ned. Her har søvnen sine egne regler, og i natbussen udspiller der sig dramaer, som dem, der sover i senge, ikke kan drømme om.

How long, not long

Inst: Michelle and Uri Kranot - 6 min - Denmark
I en glidende bevægelse på tværs af tid og sted ser et farvestrålende øje på fremmedhad, nationalisme og intolerance. Det åbne blik udfordrer os til at tilslutte os et universelt tilhørsforhold under fredens paroler.

Denne film er shortlisted til Robert Prisen for Årets kortfilm: fiktion.


Højt Skum – A film about Storm P.

Inst: Jørgen Vestergaard - 55 min - Denmark
Tegneseriefigurerne Peter og Ping, der har boet på Storms skrivebord fra 1922 til 1949, bliver levende, hopper ud af skitseblokken og fortæller om deres liv med kunstneren og manden. Med sine daglige avistegninger fik han os til at grine, men han var også samfundskritiker, filosof, forfatter og seriøs maler. En morsom og elskelig alvorsmand med skærpet sans for livets absurditeter.

Hvad fuck gør vi nu?

Inst: Lukas Andersen, Ida Bruun, Simon Jürgensen, Emma Cherono, Freja Hansen, Thea Møller - 10 min -

Hvem bestemmer?

Inst: Jessica Laurén - 4 min - Sverige
Store bamse læser for lille bamse; da bogen er slut, bestemmer lille bamse, at store bamse skal læse bogen igen. Så bestemmer store bamse, at lille bamse er træt og skal sove, men så bestemmer lille bamse, at store bamse også er træt. Hvem bestemmer?

Hvem bløder?

Inst: Jessica Laurén - 4 min - Sweden
Alle dyrene bygger sammen, men de kommer til skade på skift: Den gule kat saver sig selv i benet og må have plaster på, Kanin banker Fugl over næbet, og alle bliver sure på Kanin. Pludselig får Kanin ondt over det hele og må hjælpes.

Hvor kommer vi fra?

Inst: Hinda M Jama, Nasra M Jama - 11 min - Denmark
To somaliske søstre stiller spørgsmålet: Hvor kommer du fra? Både til sig selv, venner og familie.
Med filmen vil de gerne ændre vores syn på, hvordan man definerer en etnisk dansker.

Hypertrain

Inst: Etienne Kompis, Fela Bellotto - 4 min - Switzerland
Et ormehul i en togvogn og en krumning af rumtiden. Noget af en relativitetssvimmel pendlerrejse for en kat og dens ejer. Rejsen accelerer gennem rumtidens geometri, og den rejsende står pludselig ansigt til ansigt med sig selv i folderne af en parallel dimension.

I Am Yours

Inst: Claudia Bille Stræde - 16 min - Denmark
Vilhelm, en svensk officer og en gift mand, får øjnene op for kærlighedens bittersøde smag, da han bliver forelsket i den unge smukke linedanserinde Cornelia. Han beslutter sig for at forlade titel og kone og kaste sig ud i eventyret med den unge cirkusprinsesse. Men kan kærligheden blomstre på fordærvede vilkår?

I FAMILIE

Inst: Ida Andreasen - 15 min - Denmark
Faderen Erik, datteren Silje og sønnen William er i familie. Både Silje og hendes far kæmper med voldsomme temperamenter. Når de bliver vrede, vokser deres hoveder sig store og røde. Lillebror William forsøger at hjælpe, og Erik tror, han selv har fundet løsningen. Men hvad med Silje?

I LOVE ANNA

Inst: Joonas Rutanen - 11 min - Finland
Santeri er tretten år og kigger længselsfuldt på, mens de ældre drenge kører motorcykel på den støvede plads. Han ønsker sig kun at blive en del af deres verden, og han reder sit hår tilbage for at ligne dem. Hjemme hos veninden Anna bliver barndommens anarki konfronteret med pubertetens følsomhed.


I SKOVENS DYBE, STILLE RO

Inst: Edith Tvede Byg-Fabritius - 30 min - Denmark
Den vrangvillige karrieremand Torben, der selv synes, han har styr på det hele, tjekker ind på et obligatorisk ophold på et terapicenter for stressramte mennesker. Her skal han grueligt meget igennem – primært langhårede øvelser, der skal hjælpe ham med at finde indre ro.

I’m in Berlin on your birthday

Inst: Emil Næsby Hansen - 13 min - Denmark
Et kærlighedsforhold består af så mange snore, der binder på kryds og tværs, at enhver samtale er en øvelse i at træde varsomt over de lave og vride sig smidigt under de høje. Hvorfor skal du til Berlin på min fødselsdag? Snorene løsnes og strammes afhængigt af dit svar.

If I forget, you remember

Inst: Abbi Moreno - 14 min - Denmark
Johanne og Hans følges på livets sidste vej, men alderdommen er hård, når man frygter det værste - en dag at skulle skilles. En ung, lokal instruktører fra Odense Filmværksted står bag denne varme og hjerteskærende kortfilm.

If You Leave Me Now

Inst: Maria Eriksson - 18 min - Sweden
Forholdet mellem moder og datter består af stærk samhørighed, men har også mange indbyggede modsætninger. Sidstnævnte kan få frit spil, når en datter har besluttet sig for at flytte hjemmefra. I hvert fald når mor synes, at det er verdens dårligste idé og spiller sit stærke medlidenhedskort som trumf!IMPORT

Inst: Ena Sendijarevic - 17 min - Netherlands
En bosnisk familie bosætter sig en lille hollandsk landsby, da de får opholdstilladelse i 1994.
Integration er ikke bare svært, det er også virkelig akavet. Det oplever de hver dag på morens arbejde på plejehjemmet, i pigernes skole, og i den arbejdsløse fars møder med naboerne. Der løber en strøm af det absurde i deres forsøg på at gøre denne nye verden til et hjem.

IN A LANDSCAPE

Inst: Bernard De Rycke - 19 min - Belgium
Det er som et landskabsmaleri. Åbne marker under en grå himmel. Det er stillestående og smukt, men så snart personer træder ind i landskabet tager de en uro med sig, og stemningen trækker sig sammen. To drenge. En pige. Kedsomhed og vold.

In a month

Inst: Jonas Kærup Hjort - 30 min - Denmark
En begsort, eksistentiel fortælling om en gruppe arbejdere, der holdes fanget i mørket på ubestemt tid. Formanden opretholder rutinerne, indtil telefonen ringer endnu en gang ved fuldmåne og stadig kun har de samme vage nyheder om deres redning. Han skyder sig selv. Herfra er arbejderne overladt til sig selv uden en leder og de påbegynder en stadig mørkere rejse ind i meningstomheden.

In Darkness

Inst: Gustav Möller - 29 min - Denmark
En ung kvinde, der er indespærret på en lukket afdeling, bliver mere og mere desperat og magtesløs. Hendes vrede og afmagt vokser. I denne grå verden udkæmpes kampen mod både indre dæmoner og en overmagt så anonym som intetheden.


In Other Words

Inst: Tal Kantor - 6 min - Israel
En mand genkalder sig det øjeblik, hvor han forpassede muligheden for at række ud til sin datter. Han trådte forkert ved deres korte møde efter mange års adskillelse, og det tabte øjeblik er blændende hvidt og truer med at opsluge hele hans erindring.

IN PARADISUM LE VÉRITABLE DRAGON ROUGE

Inst: Ricardo Bross - 14 min - Mexico
Fra fødsel til død er vi mennesker, med alt hvad det indebærer af ødelæggelse og smerte. Det løber i blodbanerne, det pulserer i mavesækkens sammentrækning, i knoglerne selv. Er denne verden vores hjem? Her er mennesket, der sikrer sin egen undergang; en parasit, der æder sin værtsorganisme op.

In the Corner

Inst: Maciej Bartosz KRUK - 21 min - Poland
Doping, penge og aftalt spil har som en gift sneget sig ind i sportsverdenen. Iza er en lovende ung bokser, der må erfare sportens mørke side, da hendes træner foreslår den korteste vej til sejren. Dilemmaet er særligt svært, når det er ens far, der er ens træner, og opfordrer til at agere modsat ens vilje og moral.

In The Distance

Inst: Florian Grolig - 8 min - Germany
Manden strækker sig. Keder sig måske en smule. Hænger vasketøj til tørre. Kaster en fiskesnøre ud i tomrummet. Alt sammen med sindsro og fra toppen af et højhus, hvor han lever en symbiotisk tilværelse i sin penthouse-lejlighed med sin trofaste høne. Men i det fjerne lurer kaos og en anden virkelighed, som nat efter nat rykker tættere på.


Insect Bite

Inst: Grace Nayoon Rhee - 3 min - United States
Et lille insekt leder efter sin endelige form og prøver sig frem med bidder af alt, hvad han møder.

Inside/Outside

Inst: Andreas Rosforth-Johnsen, Nis Boye Rasmussen - 57 min - Denmark
'Inside outside' er en film om street kunstnere fra New York, Stockholm, København og São Paulo. De lever alle af deres kunst, men har også trang til at udstille deres arbejde illegalt på gaden. Det er en film om den energi kunstnere får når de arbejder på gaden. En energi, de ikke får, når de udstiller i gallerier og på museer, en energi, der bringer liv til deres kunst og deres eget liv.
En af kunstnerne udtaler: ”Alt, hvad der giver dig sikkerhed er i sidste ende også med til at begrænset dig på et tidspunkt”.

INTO THE BLUE

Inst: Antoneta Alamat Kusijanovic - 20 min - Croatia, Slovenian, Sweden
Trettenårige Julija og hendes mor flygter fra et voldeligt hjem og finder tilbage til den ø ud for Dubrovniks kyst, hvor Julija voksede op. Her håber de at undslippe fortidens mønstre, og den følelsesmæssigt nedbrudte Julija retter sin kærlighed mod sin barndomsveninde Ana. Men hendes dybe behov for omsorg gør hende jaloux og usikker, og fra usikkerheden vokser volden frem…

Iris

Inst: Albert Maysles - 83 min - usa

IRREGULARS

Inst: Fabio Palmieri - 9 min - Italy
Hvert år forsøger 400.000 mennesker fra Afrika, Asien og Mellemøsten at nå til Europa. De flygter fra krig, forfølgelse og fattigdom. Da de er afskåret fra ruterne over land, går de ombord i overfyldte både og vover livet på en farefuld rejse over Middelhavet.


JACKIE

Inst: Giedrius Tamosevicius - 22 min - Lithuania
Tom har et temperament, som er svært at styre. Især når han er total magtesløs og ude af stand til at forstå, endsige følge, spillereglerne for overvåget samvær med sin datter. Af magtesløshed følger vrede, men også en determineret plan om selv at sætte dagsordenen.

Jeanne d’Arc

Inst: Kristian Sejrbo Lidegaard - 34 min - Denmark
Jeanne er en ung fransk kvinde, der bor sammen med sin danske kæreste Werner i en besat bygning på Amager. En nat efter en fest hører hun et uforklarligt signal på deres politiradio. Hun vågner desorienteret på taget af bygningen og fortæller Werner, at hun har brændt sig på en lysende stjerneportal og følt en fremmedartet tilstedeværelse i et ukendt mørke. Han nikker først forstående, men efterhånden som hun radikaliseres i sin tro på at have kontakt til det ydre rum, bliver det svært for det unge par at holde sammen.

JEG ER DAVID

Inst: Johan Egholm Nielsen - 13 min - Denmark
En tragikomedie om 35-årige David, hvis eksistens er forsvundet i parforholdet. Parret flytter sammen, facaderne krakelerer, og David tvinges til at afsløre, hvordan han udspionerer kæresten og naboerne.

Jeg taler til jer – John Kørners verden

Inst: Jørgen Leth - 57 min - Denmark
”Det er skideirriterende”, har Kørner sagt om at have et kamera som flue på væggen i sin kreative proces, og Leth fulgte da også Kørner tæt i fem år. Men resultatet blev et intimt og stilfærdigt indblik i malerens poetiske skildring af det danske samfund, hans særlige arbejdsmetoder og drivkraft.

Jiro Dreams of Sushi

Inst: David Gelb - 81 min - USA
Professor, Ole G Mouritsen viser film om sushi og fortæller om lidenskab og videnskab omkring sushi

JONAS AND THE SEA

Inst: Marlies van der Wel - 12 min - Netherlands
Hele sit liv har Jonas drømt om at udforske verden under havet. Men hver gang han bygger en ny ubåd, går der altid noget galt. Selvom han er blevet en gammel mand, giver Jonas dog ikke op, og pludselig en dag finder han ud af, hvordan han skal kunne opfylde sin drøm.

Julie & Julia

Inst: Nora Ephron - 123 min - USA
I 1948 forandrede Julia Child amerikanernes syn på mad for altid. 50 år senere er Julie Powells liv gået i stå, så hun påtager sig en vanvittig opgave, nemlig at lave alle 524 opskrifter i Julia Childs Mastering The Art of French Cooking på et år! Filmen sammenfletter de sande historier om to kvinders liv, der i hver deres tid, begge har nogle løse ender i livet indtil de opdager, at med den rette kombination af passion, mod og smør er alting muligt.

Junction 48

Inst: Udi Aloni - 95 min - Israel
I en by i Israel, som palæstinenserne kalder Lyd, og jøderne kalder Lod, bor Kareem. Han har konflikter med sin far og er vild med sin kæreste Manar, og så drømmer han om at blive en berømt rapper. Hans band synger mest om narko og pushere, og det synes Manar, som kæmper for palæstinensernes rettigheder, er for slapt. Men da vennen Talals hjem bliver revet ned af den israelske stat, som vil bygge et museum for sameksistens, ændrer Kareems verden sig. Sammen med Manar synger han om kærlighed og uretfærdighed, men traditionerne kiler sig ned mellem dem.

JYTTE, A DANISH HERO

Inst: Morten Zachariassen - 14 min - Denmark
I kolonihaveforeningen Dannevang bor Jytte og hendes naboer: den naive Jacob og den paranoide Hr. Schlect. Alt ånder fred og idyl, indtil Jytte modtager flygtningen Claus med pakkepost. Jytte føler sig splittet mellem Jacob, der mener, at Claus sagtens kan bo i Jyttes redskabsskur, og hr. Schlect, der er sikker på, at Claus er selvmordsbomber.

KALB

Inst: Franz Maria Quitt - 8 min - Austria
En tyrolsk bondedreng hjælper sin bedstefar på gården. Kører over sneen om morgenen på sin lille cykeltraktor, samler flasker, koger æg, fodrer køerne i stalden, muger ud. Hver dag gentager den forrige dags ritual sig. Indtil det pludselig ikke gør længere.

KALLEG LIFE

Inst: Sct. Knuds Gymnasium - 6 min - Denmark
Filmen er en eksamensproduktion af et mediefagshold bestående af elever i 1.j på Sct. Knuds Gymnasium.

KAMERA OBSCURA

Inst: Morten Lindqvist - 20 min - Denmark
Tobias og Sarah er et nygift par, der finder tre mystiske fotografier blandt deres bryllupsbilleder. Dette får Tobias til at lede efter svar på mysteriet i sin egen hukommelse og fantasi.

KAN DU VISSLA, JOHANNA?

Inst: Rumle Hammerich - 55 min - Denmark, Sweden
Berra ønsker sig en bedstefar. Helst en, som kan lære ham at fløjte.

Kaori

Inst: Eyup Kus - 3 min - Austria
I vores digitale tidsalder er det kun naturligt, at menneskekroppens organiske bevægelser suppleres af teknologiske vrid og ryk. Japanske Kaori Ito danser som stod livet på spil. Omkring hende er 3D-vægge i opløsning, mens lydkunstner Matthew Dear leverer et lydbillede, der vokser og pulserer.

Karla og Jonas

Inst: Charlotte Sachs Bostrup - 85 min - Danmark
Karla har ikke glemt Jonas, der stadig bor på børnehjem. Og slet ikke det kys de udvekslede i sommerferien sidste år. Men hun har ikke haft modet til at ringe til ham og følge op på følelserne. Presset af sin bedste veninde Katrine tager hun sig sammen. Og naturligvis er Jonas klar til et møde. Sammen udvikler de et projekt, som går ud på at finde Jonas’ mor, som sandsynligvis bor i Århus. I ægte "Sporløs"-stil tager Karla og Jonas til Jylland for at finde en kvinde.

Karla og Katrine

Inst: Charlotte Sachs Bostrup - 87 min - Danmark
Den 12 år gamle Karla inviterer Katrine med på sommerferie i håb om, at de kan blive "bedste veninder". Heldigvis siger Katrine ja, og med Karlas stedfar og mor plus hendes mindre brødre samt moderens veninde, Dolly, drager hele holdet ud på landet - i sommerhus. Dér møder pigerne den jævnaldrende Jonas, som Karla hurtigt får sympati for. Så meget at hun næsten glemmer Katrine. Det er dog ikke det eneste problem, pigerne får i ferien. Sammen med Jonas kommer de på sporet af et par lokale tyveknægte, som naturligvis skal indfanges.

Karlas Kabale

Inst: Charlotte Sachs Bostrup - 92 min - Danmark
Den 10-årige Karla har en kabale, hun skal have til at gå op: Hun vil allerhelst samle sin familie, så alle kan holde jul sammen. Men det er ikke helt nemt, især når far og mor er skilt, og man desuden er udstyret med to MEGET irriterende og opfindsomme mindre brødre, der hele tiden laver ballade.

Katusha

Inst: Anders Walter - 23 min - Denmark
Katusha er en ung, talentfuld violinist, som netop er blevet optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Dagen inden hun flytter til København, skal hun spille en koncert i den landsby, hvor hun er født og opvokset. Musikstykket er en komposition, hun selv har skrevet og dedikeret til sin far. Men som så mange gange før dukker faren ikke op.

Kære Lise

Inst: Kristof Zoltan Markovics - 7 min - Denmark
Baseret på en ungarsk novelle fra 1882 af Kálmán Mikszáth. Lise tager skylden for en forbrydelse, hun ikke har begået.

Keeping Balance

Inst: Bernhard Wenger - 6 min - Austria
Rundt og rundt det går, hurtigere og hurtigere. Forlystelseshjulet drejer, karussellen snurrer: det gælder om at finde og holde balancen. I hvert fald for en kvinde, for hvem den tilbagevendende karusseltur er en helle i en hverdag af minder fra en barndom med mørke stier.

KEIN PROBLEM

Inst: Magnus Millang - 20 min - Denmark
København sidst i halvfemserne. Da forsangeren i Danmarks næstbedste coverband melder sig syg med kort varsel, sender det de to backupsangere ud i en duel på stemmer og viljen til at give hinanden en kniv i ryggen. Pladsen i spotlyset er pludselig tom. Må den bedste mand i vest og cowboyshorts vinde.

KEREN

Inst: Graham Adey - 1 min - Sweden
Keren udforsker de adfærds- og følelsesmæssige aspekter af køn i sociale og kulturelle kontekster.

Kill

Inst: Ingvar Cronhammar, Christoffer Boe - 8 min - Denmark
Kill er resultatet af et parløb, hvor en billedkunstner og en instruktør sammen har udforsket ukendt territorium og udfordret hinandens sædvanlige arbejdsmetoder. Et eksperiment hvor to kunstnere sammen skal definere et kunstnerisk udtryk gennem alle faser af projektet.

Kinderspiel

Inst: Sune Kofod Maglegaard - 4 min - Denmark
Drengen Malte står og ser på sin mor og far der skændes. Han har en voldelig fantasi, hvor han kan gøre sine forældre ondt med tankens kraft, og dermed få dem til at holde op med at skændes, og lægge mærke til ham.

King

Inst: Frederik Louis Hviid - 30 min - Denmark
Ung mand i frit fald på den kriminelle løbebane er ofte en brutal affære, som omfatter vold og bristede illusioner. Gældsatte David trækkes dybere og dybere ind i den kriminelle verden af sin ven Philip, der har store – ulovlige – ambitioner. Og det er svært at være moralsk overlegen, når gælden trykker.

Kiosk

Inst: Natalja Hammerich Binzer - 7 min - Denmark
Den unge pige Adina står i sin fars kiosk i København, da hun pludselig får besøg af en bevæbnet pige. Men pigen er ikke den eneste, Adina får besøg af. Et kultursammenstød mellem tre af Københavns største stereotyper.

Kisses

Inst: Kaspar Munk - 10 min - Denmark

KIWI & STRIT

Inst: Esben Toft Jacobsen - 40 min - Denmark
De to finurlige fyre Kiwi og Strit bor i en lille lysning i skoven ved foden af en stor bakke. Kiwis hus er pænt og rent, Strits hus er væltet. Kiwi elsker at gøre tingene som planlagt, Stit kan bedre lide at improvisere. De er meget forskellige, men de gør alting sammen, fordi de er bedste venner, og små hverdagseventyr er bare sjovere, når man er to!

Klementhro

Inst: Sue Dunham - 4 min - United Kingdom, Canada
Helt alene på en tømmerflåde glider en mand gennem vandet med en trøstende pagaj i sine hænder. Han præsenterer sig høfligt som Klementhro og nærmest besværger, at uden sin pagaj har han ingen steder at tage hen. Men det er ikke uden risici at være afhængig af en eneste genstand, for hvad nu hvis den forsvinder?

København

Inst: Andreas Dalsgaard - 32 min - Denmark
Filmen handler om Janus, spillet af Thomas Bo Larsen, en krigsfotograf, der vil forsøge at genfinde kærligheden.KUKUSCHKA

Inst: Dina Velikovskaya - 9 min - Russia
Fuglen Kukuschka er forelsket i solen. Hun rækker ud for at røre den, men kan aldrig nå. Hun driver gennem et vindblæst landskab, uden sans for andet end solens magt over hende, og selv da hun pludselig ikke er alene mere, kan hun ikke opgive sit umulige mål. Men om natten viser hendes nye ledsager sig at have sine egne besættelser.La Fleche Delta

Inst: francesco Vecchi - 9 min - France, Italy
En gondol bevæger sig gennem landskabet og standser foran et hus. Et fantasivæsen blæser til samling i sin konkylie. En pige forlader huset for at tage med til et syret karneval, der foregår på øverste etage af et middelalderligt kapel. Kirke-bingo og neon i natten - det her er papirklip, som du aldrig har set det før.LAND OF OUR FATHERS

Inst: Ulaa Salim - 30 min - Denmark
Efter et fejlslagent forsøg på at starte et liv i Danmark, der endte med en skilsmisse og et forlist forhold til sin søn, er Hassan flyttet tilbage til sit hjemland Jordan. Her får han besøg af sønnen under påskud af, at han har brug for hjælp til forandre sig og vende tilbage til Danmark nu hvor han skal være bedstefar. Det er Hassans sidste håb om forsoning.

Last Day of Freedom

Inst: Dee Hibbert-Jones, Nomi Talisman - 30 min - United States
Bill Babbitt fortæller indlevende og med stor fortrydelse sin bror Mannys historie. Manny var en krigsveteran med posttraumatisk stress, der endte som morder på dødsgangen; i verdens øjne en samfundsfjende. Gennem broderens fortælling bliver han et menneske.

Last lunch

Inst: Miha Subic - 4 min - Slovenien
En mand går på restaurant og kommer til at vente lige lovlig længe på sin mad, hvilket kan få fatale følger.LATTEN OG LEVERPOSTEJEN

Inst: Daniel A. Pedersen - 12 min - Denmark
Camilla er en forkælet yuppie, hvis største problem er hendes alt for perfekte kæreste. Da hun har et sammenstød med den øldrikkende og socialt udstødte Margrethe, begynder hendes perfekte facade langsomt at smuldre.


Leidi

Inst: Simon Mesa Soto - 17 min - Colombia
En ung mor drager ud på en rejse sammen med sit barn for at finde barnets far, som i ordets bogstaveligste forstand er fraværende. Han er ikke rigtig sit ansvar bevidst. Muligvis utro. Men han er altså far. Men vil han nogensinde tage faderforpligtelsen på sine spinkle skuldre?

LES MISERABLES

Inst: Ladj Ly - 15 min - France
En ny betjent i gadepatruljen i Seine-Saint-Denis har svært ved at vænne sig til sine kollegaers hårde metoder, og da deres voldelige overgreb på en mistænkt bliver filmet af en lokal dreng, bryder kvarterets had til ordensmagten i brand. Og bydelen, hvor Victor Hugo lod sin fortælling om De Elendige foregå, viser sit sande ansigt.Life is Sacred

Inst: Andreas Dalsgaard - 103 min - Denmark, Colombia
Blyanter og blomster, flashmobs og mimere! Med de våben kæmper den karismatiske og stærkt utraditionelle professor og politiker Antanas Mockus både for grundlæggende forandringer og for fred i sit evigt blodige Colombia.

Vi følger ham og én af hans idealistiske ungdomsledere, 22-årige Katherine Miranda. Sammen med deres farverige skare af tilhængere kæmper de mod både mægtige og korrupte modstandere, men må indse, at vejen til forandring i et samfund, så gennemført korrupt, er vanskeligere, end man kunne forestille sig.

Kampen for fred og demokrati kræver kloge vindere og gode tabere, især i ét af verdens mest voldelige lande. Men sejre kan komme i de mest uventede former. Filmen er resultat af, at den danske, prisbelønnede instruktør Andreas Dalsgaard stædigt gennem fem år har fulgt Antanas Mockus, Katherine Miranda og deres unikke tilgang til politik.

Light Motif

Inst: frederic.bonpapa@gmail.com - 5 min - France, United Kingdom
Kan man se lyd og høre billeder? Lyset skifter farve, og geometriske former udforskes mens en abe bringer kødlighed til en stoflig verden. En verden, der også tilhører Wassily Kandinsky, Oskar Fischinger, Norman McLaren og John Whitney.

Lilac

Inst: Carlín Díaz - 4 min - frankring
Hund og and mødes; sød musik opstår. I en rus af bløde former og brunlødede tapetmønstre udspiller en forelskelse sig i en musikvideo for det norske band Kakkmaddafakka. På en enkelt dag og nat i Bergen kan to fremmede nå en lille lykke sammen, som dagen efter kun lever videre i et hemmeligt smil.

Lili bliver vred

Inst: Siri Melchior - 3 min - Danmark
I dag er Lili en hund, hun kan gø og så er hun sulten. Hun finder mad i køkkenet, men Vovvov mener, at det er hans madskål og vil ikke dele. Lili bliver vred og bider. Men det er ikke sjovt at være vred. Det er bedre at blive gode venner igen.

Listen

Inst: Hamy Ramezan & Rungano Nyoni - 13 min - Denmark, Finland
I et forhørslokale på en politistation i København sidder en burkaklædt kvinde med sin 10-årige søn. Hun vil anmelde sin mand for vold. To politibetjente og en kvindelige tolk tager imod anmeldelsen, men tolkens gengivelse af kvindens fortælling er ukorrekt, og situationen tilspidses.

LITTLE DANCER

Inst: Nils Holst-Jensen - 30 min - Denmark
I 1901 bliver unge Martha vidne til en dødsulykke på sin private balletskole. Da efterforskningen begynder, holder Martha fast i, at hun ikke ved noget. Her stræber man opad, fletter fletningerne stramt, og træder ikke et skridt ved siden af på de blanke, bonede gulve. Men under den kølige og disciplinerede overflade skjuler der sig lidenskaber, der ikke tåler dagens lys.

LIVE

Inst: Elena Piskareva - 17 min - Russian Federation
På abortklikken venter otte kvinder i otte senge. De har forskellige aldre, og forskellige grunde til at have truffet den store beslutning. Fælles er ventetiden, og de deler den med småsnak, bekymring og fortrydelse. Én efter én forlader afdelingen alene og vender tilbage forandret.

LIVET ER SMUKT

Inst: Roberto Benigni - 116 min - Italy
En frisindet jødisk bibliotekar bliver sammen med sin søn sendt i en af nazisternes KZ-lejre. Her formår han gennem en forening af fantasi, mod og humor at beskytte sin søn mod de mange farer der lurer i lejren.

Livsmod

Inst: Natalie Bernberg Christensen og Asta Marie Harpelunde Roland - 10 min -

LOG IN DINNER

Inst: Hugo Cheong - 28 min - Taiwan
Wei er ved at miste forbindelsen. Verden bevæger sig så hurtigt forbi. Men han holder fast: laver mad i sin restaurant på den gammeldags måde, tager den samme bus hver dag. Da hans barnebarn knap nok ser op fra sin tablet for at få sin fødselsdagsgave, er tiden inden til at købe en computer. Det er åbenbart der, folk mødes. Måske kan han finde nogen at dele sine måltider med på internettet?


LOVE

Inst: Réka Bucsi - 15 min - Hungary
Variation over ideen om en kærlighedsfilm. Her løsrives kærlighed fra romantik, parforhold og endda menneskelige relationer, og i stedet undersøges de grundlæggende mekanismer som tiltrækning, sammensmeltning, ødelæggelse og vækst. Følelsen er ligefrem elementarisk og planetarisk.


Lowmax

Inst: David Adler & William Reynish - 5 min -

LUCIA

Inst: Emil Kahr - 4 min - Denmark
I en landsby i de galiciske bjerge i Spanien er en tradition blevet praktiseret i ubrudt linje siden 1600-tallet. Den foreskriver, at landsbyens mænd brydes med vilde heste for at tæmme dem og klippe halerne korte som symbol på menneskets magt over naturen. En ung kvinde beslutter sig for, at denne kamp mellem mand og dyr ikke længere kun skal være for mænd. Lucia har mod.

Ludi Florales

Inst: Alessandro Bavari - 5 min - Italy
I det antikke Rom var Ludi Florales en forårsfestival til ære for guddommen Flora, planterigets beskytter, med spil og lege der varede i ni dage. I en spillevende og vildtvoksende hyldest til Floras festspil flipper alt, der gror, ud i alle retninger.

Lukas & the Aspies

Inst: Anders Gustafsson - 26 min - Denmark
12-årige Lukas er en typisk tween. Som så mange andre drenge er han meget optaget af musik og har sine små skærmydsler med lillebror. Men Lukas har også Aspergers syndrom. Det hele går op i en forunderlig helhed, da lillebror har fødselsdag.

Lulu IRL

Inst: Tone Ottilie - 24 min - Denmark
På nettet har Lulu fræk sex med sin kæreste Sebastian. I virkeligheden er hun jomfru og står på rulleskøjter alene om natten. Sebastian vil mødes udenfor computerens trygge rammer, men Lulu tøver. På sin efterskole bliver hun mobbet blandt de andre piger, og hun vil bevise sit værd ved at miste sin mødom, koste hvad det vil.

Denne film er shortlisted til Robert Prisen for Årets kortfilm: fiktion.

Luna

Inst: Sofie Bergstein - 10 min - Denmark
Straks efter at Luna bliver født har hendes mor Maria svært ved at knytte bånd til hende og tage sig ordentligt af hende.

Machine

Inst: Sunit Parekh - 19 min - Denmark
Tabet af et barn og tabet af en by er ikke det samme, men kan ligne hinanden til forveksling. John og Liz bor i en by, hvor maskinerne bryder brolagte gader op og støvet står i en dis omkring fodgængerne. Maskinerne er altid i gang. Hvordan kan man fastholde bare den mindste smule af nuet?


Maniacs

Inst: Isabella Carbonell - 11 min - Sweden
To søstre. Den ene er nyligt udskrevet fra den lukkede afdeling, og har ikke været til at få fat på i en måned. Den anden står i døren til hendes mørklagte lejlighed og kæmper med at forstå det, der foregår derinde som udtryk for glæde og ikke som ren ødelæggelse og psykose.

MANNEQUINERNE

Inst: Natalia Ciepel - 20 min - Denmark
Forstaden er en tilstand, ikke et sted. Sofie, en teenagepige i en 7. klasse, tager os gennem det sociale og kulturelle landskab, som forstaden udgør, og miljøet skildres i en coming of age-fortælling, om kropslig akavethed, hemmelige forelskelser og forsøget på at finde sin identitet i en identitetsløs by.

MANOMAN

Inst: Simon Cartwright - 11 min - United Kingdom
Glen er knap nok en mand. I et desperat forsøg på at nå ind til sin maskulinitet, deltager han i primalterapi, men selv omgivet af hylende mænd kan han ikke frembringe den mindste lyd.
Først da en af de andre deltagere presser ham til kanten, springer en miniatureversion af ham selv fra hans krop, og denne lille mand kender ingen grænser.

MARE NOSTRUM

Inst: Rana Kazkaz, Anas Khalaf - 14 min - France
På en middelhavskyst træffer en syrisk far et valg, der sætter hans lille datters liv på spil. Bølgerne slår ind på kysten. Far og datter leger på stranden. Desperationen er så stor, at han har ofret alt andet end sit håb om et nyt liv.

Margret and Helmut

Inst: Clemens Beier - 30 min - Germany
Margret er pensionist og fantaserer om at rejse, men da hendes mand er dement er det umuligt at lægge planer. Hendes fortid og fremtid risikerer at smuldre, hvis hun ikke gør noget, og hun mærker at virkeligheden er tæt på at forsvinde i blændværk og drømme.

Marie’s Dictionary

Inst: Emmanuel Vaughan-Lee - 10 min - USA
Mød Marie Wilcox og sin ordbog. Værende den sidste nulevende taler af indinanersproget Wukchumni, kæmper hun med stædig tastaturtasten for at give sproget en fremtid imod alle odds.

Mask

Inst: Anne Prip - 0.7 min -

Matrix

Inst: Slawomir Shuty - 6 min - Poland
I en slavisk skabelsesmyte opstår guderne og påbegynder skabelsen af et symbolladet univers, hvor alting kan ske, og hvor form og farver opløses. Form og farve genskaber nye væsner og landskaber, hvor urgudinden er den samlende kraft og livets udgangspunkt.

Max & Lenny

Inst: Frédéric Nicolas - 86 min - France
Max og Lenny bor i et fattigt kvarter i havnebyen Marseilles. Max skriver digte og rapper. Efter hendes forældre er døde, bor hun sammen med sin bror og nogle andre rødder, og de lever af at sælge hash. Lenny er illegal indvandrer fra Afrika. Hendes mor er blevet deporteret ud af landet, og Lenny står tilbage med ansvaret for sine meget yngre søskende og en syg bedstemor. I modsætning til Max forsøger Lenny at passe sin skole, men hendes ophold i Frankrig er i fare. Da de to piger mødes, opstår et intenst venskab der forandrer deres liv.

Mægtige Maskiner – Giraflift

Inst: Henrik Selin Lorentzen - 6 min - Denmark
Girafliften kan i sin kurv løfte en mand højt op i luften, så han kan arbejde på meget høje huse.

Mægtige maskiner – På hjul og larvefødder

Inst: Henrik Selin Lorentzen - 6 min - Danmark
I "Mægtige maskiner – på hjul og larvefødder" kan de mindste børn komme helt tæt på de maskiner, der arbejder på byggepladsen og på vejene.
Tårnkranen er høj som et tårn eller 11 elefanter oven på hinanden. Den kan løfte tunge ting på byggepladsen højt op i luften og lige derhen, hvor de skal bruges.


Mellem himmel og helvede

Inst: Søren Grau - 30 min - Denmark
Thomas og Nikolai har ikke set hinanden, siden de boede sammen med deres forældre på godset i den lille provins ude på landet. Tyve år senere mødes de igen efter deres fars bortgang. Fortidens fortrængte minder bryder frem fra de dunkle skygger.

Melon Rainbow

Inst: Laurits Flensted-Jensen - 28 min - Denmark
Hver aften bliver hun under navnet Melon Rainbow set af utallige, usynlige øjne gennem en skærm. Den samme krop, der om dagen gør rent på et blindecenter i anonym uniform, forvandles natligt til en stjerne via det voyeuristiske webcam. En ung mand på centeret ser hende trods sin blindhed, men kan hun gengælde hans blik?


MERRY CHRISTMAS

Inst: Héctor Rull Bel - 8 min - Spain
Antonio har præcis fem minutter før Luciá kommer tilbage fra toilettet. Og han har noget meget vigtigt, han skal have sagt inden da. Hele familien er samlet, og julemiddagen står på bordet. Han slår på sit glas, rømmer sig. Det her har været længe undervejs. Alles øjne hviler på ham.

METUBE 2 – AUGUST SINGS CARMINA BURANA

Inst: Daniel Moshel - 5 min - Austria
Elfie og hendes søn August har skabt sensation med deres hjemmevideokanal MeTube 1. Nu sidder de på gaden som gadegøglere og venter på publikum. En mønt i bøssen og man får Carmina Burana som ingen har set den fortolket før.

Miami

Inst: Simão Cayatte - 15 min - Portugal
Berømmelse er et ord skrevet i sand, men ikke desto mindre drømmer mange om at stå i sceneprojektørens skarpe lys. Vejen går gennem X-Factor, Melodi Grand Prix og alskens talentkonkurrencer og optagelsesprøver. Men kun for de færreste lykkes det. Med mindre man skyder en frygtelig genvej.


Min søsters mand

Inst: Pernille Hyllegaard Lund - 9 min - Denmark
25-årige Thor, der bærer på en stor hemmelighed, bliver rådgivet af storesøsteren Amalie til at afsløre den, intetanende om, at hun selv er hovedperson i hemmelighedens dilemma.


Mishimasaiko

Inst: Aude Danset - 14 min - France
Mishima bor blandt orme og planternes rødder i sin underjordiske hule. En morgen tryllebindes han af den lysende Saiko, der vågner op i et rosenflor. Saiko er tørstig. Saiko er sulten. Saiko fryser… Men skyggedrengen Mishima kan ikke leve i sollyset.

Missing One Player

Inst: Lei Lei - 4 min - China
Der er lagt op til et slag mahjong, men den fjerde spiller dukker aldrig op. De tre andre spillere og hele den kulørte verden venter med ansigterne vendt mod himlen. Planeter står i formation. Måske kommer der et svar fra verdensrummet.

Mommy

Inst: Milad Alami - 13 min - Denmark, Sweden
En ung kvinde holder fest hjemme hos sig selv, mens hendes lille datter er til stede. Da folk begynder at tage i byen, kæmper den unge mor med at få lagt sin datter i seng så hun kan tage med de andre. At balancere forældrerollen med teenageliv er ikke så lige til.

Morning prayers

Inst: Konstantina Kotzamani, Katarina Stankovic - 18 min - Bosnia and Herzegovina, Greece, Serbia
To teenagere mødes på et diskoteks toilet. Langt væk på stoffer, bruger de natten på at vandre Sarajevos gader tynde. De ender i en lejlighed hvor de kommer meget tættere på hinanden indtil den intime atmosfære pludselig bliver afbrudt.

Motello

Inst: Wikke & Rasmussen - 105 min - Denmark
FIlmen fortæller en meget fri fortolkning og sammenskrivning af dramaerne Othello, Macbeth, Romeo & Julie og Hamlet. Filmen har aldrig været vist på tv, så benyt denne sjældne mulighed for at se eller gense en skjult side af duoen - som i øvrigt selv medvirker i filmen.
Handlingen i Motello udspiller sig en mørk nat på motellet “Motello”, hvor familieoverhovedet
Ford Fordson netop er blevet myrdet i køkkenets fryserum. Kriminalassistent Bent Rosenkrans og kriminaltekniker Bendt Gyldenstjerne sættes på sagen, som kompliceres af Motellos mange sære familiehemmeligheder og det faktum, at Gyldenstjerne har sin lille søn William med på job.


Mr. Madila

Inst: Rory Waudby-Tolley - 9 min - United Kingdom
“Alting består hovedsageligt af ingenting. Se nøje efter, og du får øje på alle de små enkeltdele, og alle hullerne imellem dem”. En filmskaber opsøger en spirituel healer, der reklamerer med at kunne løse alle problemer, uanset hvor svære: voodooforbandelser, økonomiske kvaler og impotens. Og hvad er universets grundstof? Mr. Madila har svaret.

mr. sand

Inst: Soetkin Verstegen - 9 min - Denmark
I filmens tidlige barndom strakte gyset fra lærredet dybt ind i det fælles ubevidste. Det var en farlig ny opfindelse: Kombinationen af stærkt brandbar nitrocelluloid og overfyldte rum gjorde biograferne til bogstavelige dødsfælder, og ophidsende billedverdener gav rigeligt stof til mareridt for børn. En gysende godnathistorie, der låner fra E.T.A. Hoffmanns sorte eventyr Sandmanden.

MUKWANO

Inst: Cecilie McNair - 19 min - Denmark
Mary Kabufufu er lesbisk og asylansøger. Hun leder efter sin kæreste, som forsvandt under deres flugt fra Uganda. Til Marys sidste interview i Flygtningenævnet går det op for hende, at hun har overset en ledetråd, som måske kan føre hende til kæresten. Men hun ved stadig ikke, om hun får asyl.

Denne film er shortlisted til Robert Prisen for Årets kortfilm: fiktion.


MY CHILD

Inst: Lavern Rutivi - 17 min - United Kingdom, Kenya
Ogembo er en vildfaren guds tjener, der kræver at få det, som Herren har lovet ham for tro tjeneste. Hverken løgne eller at plyndre sin næste står i vejen for hans hellige raseri. Og så løfter han fingeren i sin tordenprædiken.

My Gal, Rosemarie

Inst: Jason Tippet - 16 min - USA
I udkanten af Los Angeles lever det aldrende ægtepar Ray og Rosemarie et stille liv i årtiers rod og med hele pensionen spist op af huslejen. Ray samler tomme dåser for at spare op til Rosemaries eneste 90-års fødselsdagsønske: En burger fra In’N’Out.


MY PLASTIC MENAGERIE

Inst: Touraj Khosravi - 12 min - Denmark
Gudernes Rige er befolket af dukker. Der er mænd, og der er kvinder, og stramme regler for, hvordan de må danne par. Alligevel er der lyserøde dukker imellem mændene, som fortrækker at danne par med andre mænd.

MY SHOUT

Inst: Vito Alfarano - 8 min - Italy
En epilog af en følelse, der mellem krop og lyd bliver til kunst. Den udspiller sig i fængslet i Rovigo City.


Naked

Inst: Sarah Neumann - 8 min - Germany
En ung dame sidder og hører musik i sit badekar, da hun pludselig kan høre, at der er en anden til stede i lejligheden.


NATHAN LOVES RICKY MARTIN

Inst: Steven Arrigada - 7 min - Australia
Pauline er fuldtidsplejer for sin voksne, udviklingshæmmede søn Nathan. Hun har teknologiske hjælpemidler nok. Det, hun virkelig savner, er en mands berøring. Derfor sætter hun en plan i værks, der skal lokke naboen til og måske skabe en meningsfuld forbindelse mellem ham og hende.

NELLY

Inst: Chris Raiber - 16 min - Austria
En bil drøner gennem snevejret. Bag rattet sidder Nelly. Hun er tretten år, og hun vil hjem nu. Det eneste, der står i vejen, er tre spørgsmål, to nøgler, en vippe, og et bankende hjerte.


NIGHT WITCHES

Inst: Julie Herdichek Baltzer - 9 min - Denmark
Sovjetunionen, 1941. Krigen udkæmpes fra luften om natten. Katja er en blandt mange unge kvinder, der hører moderlandets kald og slutter sig til det første kvindelige natbomberregiment. De er stålsatte, og deres missioner går gennem uvejr og kugleregn: de er natteheksene.

Nini

Inst: Christian Haahr - 19 min - Denmark
Nini Theilade er en verdenskendt balletdanser og koreograf. Hun har undervist og danset i hele verden. I en alder af 97 år underviser hun stadig. Dette er filmen om hendes sidste koreografi, anitras dans, og den evigt passionerede sjæl, Nini Theilade.

Nisse´s Adventures On Land And At Sea

Inst: Klara Swantesson, Ane Vithner - 12 min - Sweden
En fortælling om kærlighed, træ-penisser, livet på havet og døden.

Den animerede kortfilm er baseret på et interview med den 87-årige svenske sømand Nisse
Anderson og hans dagbog “Nisses eventyr, til lands og til søs”. Her tager Nisse os gennem sin
rørende livshistorie om 40 år på havet i en tid, hvor jordomsejlinger var både usædvanlige og
farlige. Vi hører om de lange nætter til søs, hvor timerne i køjen ofte blev brugt til at udskære
penisser i træ - en hobby som gav ham øgenavnet “Nisse Træ-pik”. Nisse fortæller også om
kærligheden til hans elskede Brita, som taber kampen til Alzheimer´s og om hans konstante søgen
efter intimitet.

No Man’s Land

Inst: David Adler - 20 min - Denmark
Vestfronten, sommeren 1916. To sønderjyder i tysk tjeneste strander i et bombekrater midt i ingenmandsland. Fanget mellem to hære i en ulidelig hede, afventer de enten redning eller et fransk angreb. Dødsangst og kedsomhed smelter sammen, men så får de besøg af noget ingen af dem havde forudset: Kærligheden.


Noise

Inst: Oscar Anker Wiedemann - 6 min - Denmark
Jesper ønsker at fri til Sofie, men har svært ved at trænge igennem de vigtige billeder, updates og kommentarer Sofie modtager på sin telefon. Jesper befinder sig, trods sit nærvær, bagerst i køen af nyheder og venner

Object

Inst: Paulina Skibińska - 15 min - Poland
Et dykkerhold går dybt under ishavets overflade. Oven vande venter et redningshold og tilskuere på kysten. Mellem de to verdener er isørkenen selv, som giver sig, giver lyd fra sig, og er i bevægelse som et levende væsen.

ODD IS AN EGG

Inst: Kristin Ulseth - 12 min - Norway
Ib kan ikke lege ligesom andre børn. Hans hoved er nemlig et æg, og han er dødsens angst for at det skal gå i stykker. Hver morgen må han pakke det ind i en tehætte, og i skoven går han med paraply for ikke at få grankogler i hovedet. Men så møder han den seje pige Sif, og hun lærer ham at ikke være så bange.

Of Silt and Sludge

Inst: Clara Hartmann Henningsen - 9 min - Denmark
En ung pige og en ældre kvinde mødes i en situation, der burde gøre dem til fjender. Men i stedet falder de i snak.

Off the highway

Inst: Rhona Mühlebach - 22 min - Switzerland
Det syner såre romantisk: Et ældre ægtepar på cykeltur i naturskønne omgivelser. Men det er som om, cyklerne trækker hver sin vej, og parret har mistet retningssansen i deres forhold. De og cyklerne er kommet til en skillevej. Det er tid til at vælge en ny rute.


Ogasavara

Inst: Vakhtang ’Tato’ Kotetishvili - 8 min - Georgia


Once There Was A Hunter

Inst: Mathias Elmose - 9 min - Denmark
Langt ude i skoven bor der en sød gammel dame. Men måske er hun faktisk slet ikke så sød. I hvert fald har hun en yngre mand som sin underdanige tjener, en skygge af en mand, som adlyder hendes mindste vink. En dag sender hun ham ud i skoven, hvor han gør et meget vigtigt fund, der vil ændre alt.

ONCE UPON A TIME IN ROME

Inst: Odense Katedralskole - 11 min - Denmark
Filmen er lavet i forlængelse af mediefagsklassens studietur til Rom. Filmen har vundet filmfestivallen ”Guldkatten” på Odense Katedralskole.


One Day

Inst: Ditte Haarløv Johnsen - 31 min - Denmark
Hun er smuk og hun er stærk. Hun er 36 år og kommer fra Vestafrika. Hun bor i en forstad til København. Hun arbejder som prostitueret. Hver måned skal der sendes penge hjem til familien. Hun savner dem. Hun tror på Gud. Tiden går i ring. Hun spiser og hun ryger mere end hun plejer. Og udenfor regner det.

Operator

Inst: Caroline Bartleet - 6 min - United Kingdom
Gemma vågner om natten – huset brænder! Hun er fanget sammen med sin søn på den forkerte side af flammerne, og ringer til alarmcentralen. Det er hendes eneste håb. Kvinden i den anden ende af røret sidder nu med deres liv i sine hænder.


Our Fathers’ Sons

Inst: Ulaa Salim - 8 min - Denmark
Den har altid været der. Generationskløften. Men den er næsten ikke til at skræve over, når far har sin opvækst i et andet land, og man selv er født i Danmark. Ægte kultursammenstød i familiens skød. Men der kan bygges bro mellem generationerne. Værktøjerne hedder kærlighed og respekt!

Oustaz

Inst: Bentley Brown - 22 min - Chad, Canada, Saudi Arabia

Out of Love

Inst: Birgitte Stærmose - 29 min - Denmark
Martin Strange Hansen viser kortfilm


over

Inst: Jorn Threlfall - 14 min - United Kingdom
Alt ånder fred og idyl i et stille villakvarter, der synes uberørt af verdens gang. Men noget foruroligende lurer under overfladen. Alt er ikke, som det ser ud. Er der sket en forbrydelse? Selv i idyllen kan verden ikke lukkes ude. Den store verden er vores allesammens ansvar.

Over stregen

Inst: Jakob Mørk - 12 min -
Filmen har ændret titel til What We Lose

Ødeland

Inst: Jesper Quistgaard - 29 min - Denmark
‘Ingen mand er en ø’, skrev John Donne. Alle er en del af fastlandet. Vores skæbner er forbundet. Men ikke desto mindre forsøger en far desperat at isolere sig selv og sin datter fra denne verdens ondskab i en fremtid, hvor alle kæmper mod alle om de få ressourcer, der er tilbage i et nedbrudt samfund. Men kan man isolere sig totalt?Paris of the North

Inst: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson - 95 min - Iceland, Denmark, France
Paris of the North er en spøjs, skæv og ganske underfundig komedie om en islandsk knudemand, der møjsommeligt binder sine knob op.

Paris On The Water

Inst: Hadas Ayalon - 29 min - Israel
Stjernedrysset er falmet, og en gammel skuespillerinde befinder sig i sit livs efterår, eller rettere, nært forestående vinter. Både karrieren og livet er sygnet hen i den glemsel, som er den rene gift for en fordums filmstjerne. Men så kommer chancen for en ny rolle, og med stor energi gør skuespillerinden sig klar til prøveoptagelse!Pawo

Inst: Antje Heyn - 8 min - Tyskland
PAWO betyder ”at være modig” på tibetansk. Og i dette magiske eventyr skal en lille legetøjsfigur være modig, da hun pludselig står i en besynderlig verden. Takket være de mærkværdige skabninger hun møder, lærer hun hvilke styrker hun besidder.


PENALTY

Inst: Aldo Iuliano - 14 min - Italy
En fodboldkamp på en mark under en mørk himmel. Her står ti mænd ansigt til ansigt. Kun fem kan gå derfra med sejren. Enhver fejl kan afgøre udfaldet og alting er på spil. Dommeren udmåler straffen; man kan bøde med sit liv. En fabel om nutidens største blødende sår.

Penelope

Inst: Heta Jäälinoja - 4 min - Findland

Peter Pix – Pudekamp

Inst: Trine Heller Jensen - 2 min - Danmark
Peter Pix banker puder i sofaen. Han vender sig for at gå, men rammes i nakken af en pude! Peter Pix samler undrende puden op og lægger den tilbage i sofaen. Han rammes igen og nu udkæmpes en drabelig kamp mod puderne og hele sofaen, der sluger ham helt.

Picnic

Inst: Jure Pavlovic - 13 min - Croatia
Myldretid i Sarajevos gader. Emir er på vej til en særlig picnic med sin far Safet, der er indsat i Igman-fængslet. Med sig har han en socialrådgiver, der skal sørge for at alt går efter planen. Men de bliver forsinket af den tætte trafik.

PING PANG

Inst: Yoichi Tanaka - 15 min - Japan
En ung kvinde spiller bordtennis om natten. Bat og bold i rytmiske slag. Hun foretrækker at spille alene. Hver aften rejser hun gennem byen til klublokalerne, og en aften fanger en kinesisk småkriminel hendes nysgerrighed.

Pippi får besøg af tyveknægte

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Da Pippi har fødselsdag, holder hun en stor fest. Tommy og Annika får selvfølgelig også gaver. Bagefter vil Pippi ud at jage spøgelser...

Pippi finder en spunk

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Pippi er kommet på et nyt ord, men hun aner ikke, hvad det betyder. "Jeg skal nok finde ud af, hvad det betyder. Måske er "spunk" en sygdom... jeg tror, jeg har fået "spunk" - jeg må hellere gå til doktoren", siger Pippi. "Det klør over hele kroppen og mine øjenlåg falder i, når jeg sover. Og i søndags fik jeg det skidt eftger at have spist en stor portion skocreme med mælk..."

Pippi flytter ind i villaen

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
En dag opdager Tommy og Annika, at nogen flytter ind i det store gamle hus. De får en ny ven - og så begynder eventyret...

Pippi går i tivoli

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Et omrejsende tivoli kommer til byen, og Pippi, Tommy og Annika går derhen med lommerne fulde af guldpenge. "Stærke Adolf er verdens stærkeste mand!", råber tivolidirektøren. "Den, der kan banke ham får 100 kroner!". "Det kan jeg", siger Pippi, "for jeg er verdens stærkeste pige - men jeg synes det er synd at gi' ham bank for han ser så rar ud..."

Pippi i den første sne

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Julen nærmer sig, og Pippi julepynter Villa Villekulla og pakker gaver ind. Tommy og Annika får snart juleferie, men det gør Pippi ikke, for hun går jo ikke i skole...

Pippi leder efter ting og kommer til kaffeselskab

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Pippi er god til mange ting - fx til at finde ting der er blevet væk. Men der er andre ting som hun er knap så god til - som fx at gå til kaffeselskab og opføre sig pænt samtidig.

Pippi på indkøb

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Det er sjovt at gå i butikker. Men det er endnu sjovere hvis man har en sæk fyldt med penge. Og det har Pippi...

Pippi tager på udflugt

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Når Pippi tager på udflugt, sker der altid noget sjovt og spændende. "Mon det er svært at flyve?", spørger Pippi, og kigger drømmende ud over skrænten. "Her skulle man nok kunne lære det. Jeg tror, jeg vil prøve!" "Nej, Pippi!!!", råber både Tommy og Annika. "Åhhh, søde Pippi, du må ikke gøre det!"

Pippis ballontur

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Højt over Villa Villekulla svæver Pippi, Tommy og Annika i en luftballon. Imens gør tyveknægtene Dunderkarlsson og Blom et nyt forsøg på at stjæle Pippi's guldpenge...

Pippis jul

Inst: Astrid Lindgren, Olle Hellbom - 30 min - Sverige
Pippi bager masser af peberkager, men juleaften sidder hun mutters alene i Villa Villekulla, selvom Tommy og Annika selvfølgelig gerne vil komme og hilse på hende...

Pistol

Inst: Andreas Thaulow - 5 min - Denmark
Syvårige Bilal sigter og skyder. Fjenden falder død om med en kugle i hjertet. Så afbrydes legen; hans far, som kører taxa, samler ham op. De er i en københavnsk skolegård, ikke i en krigszone, og pistolen skyder ikke med skarpt. Snart sidder Bilal og hans far dog i en nervepirrende klemme, da en junkie prajer taxaen. Han er på flugt, og han har et våben.

Planes in the night

Inst: Tobias Gundorff Boesen - 38 min - Danmark
Valdemar bor alene med sin fordrukne far på en forsømt gård. Far og søn har et ubrydeligt bånd, hvor leg og røverhistorier fylder hverdagen. Men de sociale myndigheder er bekymrede. Så da Ulla fra kommunen kommer på besøg, må far og søn træde i karakter, hvis de skal forblive sammen.

Planet ∑

Inst: Momoko Seto - 12 min - France
I verdensrummets dybder findes en kold planet, hvor isen gemmer på levende væsner. De er fanget i en knugende dybfrysning. Men da isen smelter efter gigantiske undervandseksplosioner, vågner alt til live igen, og den nye begyndelse kribler, krabler, drypper, og summer af urkraft.


Polaroid People

Inst: Jonathan Gelvan, Alex Lussenburg - 9 min - Denmark
Hvis du ender på et polaroid foto i dette miljø, betyder det som regel, at du skal dø. Steve og Jake er ansvarlige for at sørge for, at det sker. Men denne gang får de en opgave, som de ikke begge kan gå levende fra.

Polly

Inst: Sarina Nihei - 3.5 min -

Porcelain

Inst: Milan Gessner - CitéNOIR - 3.5 min -

Power of Glove

Inst: Andrew Austin, Adam Ward - 65 min -
Tilbage i 1989 udkom kontrolleren, der skulle revolutionere måden, hvorpå vi spiller videospil: The Power Glove, en interaktiv handske og den første bevægelsesbaserede kontroller, blev masseproduceret og sendt ud til de ekstremt forventningsfulde forbrugere.

”It’s so bad!” Hurtigt efter The Power Glove ramte hylderne, blev den stemplet som et kæmpe flop, trods den store teknologiske innovation, der lå til grund for handsken. Nu, snart tre årtier senere, har kreative sjæle endelig taget handsken til sig, og The Power Glove bliver nu brugt til alt fra VR og kunstinstallationer til musik og mode.

Prik og Plet med tryk på

Inst: Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad - 7 min - Sweden
Prik og Plet skal lave mad. Der skal skrælles masser af kartofler. Men intet ligner sig selv. Prik er ikke prikket. Plet er ikke plettet. Mens de laver kartoffeltryk på en avis, finder de en måde at ordne det hele igen.

Puff puff pas

Inst: Thomas Daneskov - 27 min - Denmark
Da Rasmus besøger sin far efter mange måneder uden kontakt, møder han sin værste frygt. Hans far har momentalt mistet forstanden under en campingtur alene i familiens sommerhus, hvor han har drukket tæt, mens han har forsøgt at færdiggøre en sci-fi roman. Men weekenden viser sig at være en nødvendig mand-til-mand flugt fra hverdagen for far og søn.


PUSH ME

Inst: Tove Pils - 25 min -
Det er ikke let at være ung. Der er så meget, der klør, kribler og kradser både på og under huden. På vejen til at finde ud af, hvem man er, kan man pludselig stå med en støvsuger på brystvorten eller en pisk i hånden. Unge Siri er ved at opdage, at mulighederne er uendelige, og der er ingen facitliste.

PUSSY

Inst: Renata Gasiorowska - 8 min - Poland
En ung kvinde tilbringer sin aleneaften på jagt efter sin orgasme. Kroppen vil ikke som hun vil. Planen er at lokke nydelsen frem med vin, karbad og ro, men det er lettere sagt end gjort. Der skal kildes og kæles langt mere før hun kan lukke verden ude og finde frem til sit bløde punkt.


Quiet… disquiet

Inst: Nunzio Impellizzeri - 1 min - Switzerland
Quiet… disquiet handler om billeder, fragmenter af eksistens, overvejelser om livet, om ting der forsvinder, tiden der ubemærket går.

Ragnarok

Inst: Johan Oettinger, Urte Oettinger - 8 min - Denmark, Lithuania
En stolt gammel ørn leder efter føde i en øde egn. Bjergsiderne er stejle og luften tyk af tåge. Intet byttedyr i syne. Og dog - noget bevæger sig i det fjerne. Et fatamorgana leder ørnen på afveje, og i et svagt øjeblik frister det at blive ådselæder hellere end at omkomme af sult. Men det kan vise sig lige så dødeligt at gå imod sin egen natur.

RAINBOW GIRLS

Inst: Zinnini Elkington - 19 min - Denmark
Bloome, Kara og Mynte er de farvestrålende outsidere i en ellers monokrom niendeklasse. De har stil og attitude – det synes de i hvert fald selv. Bloome drømmer om at de tre regnbuepiger skal vinde den årlige lipsync-battle på skolen og på den måde få respekt fra de populære piger. Men da trioen begynder at forandre sig, falder Bloomes plan på gulvet.

RAMMATIK

Inst: Marianna Mørkøre & Rannvá Káradóttir - 5.19 min - Faroe Islands
Magma er den første film i The Cycle, en serie af eksperimenterende kortfilmm der omfavner og udforsker bevægelse gennem kamera.

Super8 på Færøerne, i det ekstreme og vilde landskab.
Fragmenterede historier udfolder sig på disse åbne og tomme steder. Fri for dialog og narrativ.

Reality +

Inst: Coralie Fargeat - 22 min - France
I fagre nye verden behøver ingen at være utilfredse med deres udseende. En chip kan forvandle en hvilken som helst hr. og fru Kedelig til en drømmeprins eller topmodel. Det lyder for godt til at være sandt. Og det er det også: Det varer kun tolv timer, og så skal Askepot og hendes prins så at sige genaktiveres.

Rearranged

Inst: Ewa Górzna - 10 min - Finland
Det pænt pyntede bord med den hvide dug er arrangeret efter alle kunstens regler. Her hersker orden i tråd med etikette, smag og funktionalitet. Det er et statisk fænomen, som ikke tåler forandring og da slet ikke en kaotisk og surreel omplacering.


RED APPLES

Inst: George Sikharulidze - 15 min - Armenia
Et nygift armensk ægtepars lykke sættes på en alvorlig prøve allerede på den første dag efter brylluppet. Da bruden og gommen ligger i sengen efter bryllupsnatten, dukker svigermoder op og blander sig. Der mangler noget; en vigtig plet på lagenet.

Red Dogz

Inst: Anne Chlosta - 24 min - Germany
Hooligans hærger med en kultur af lige dele sprut, skrål og slagsmål. Det giver identitet og stammesammenhold, især når fjenden er identificerbar. Volden er altid nærværende og eksploderer ved mindste anledning. Men kan stammekulturen tolerere en forelskelse, der favner et medlem fra en anden klan, der minder om Romeo og Julie?

Red Lipstick, Blue Lips

Inst: Casper Rudolf Emil Kjeldsen - 8 min - Denmark
Pink neon er den farligste farve. En ung mand er drevet af en fantasi, der langt overskrider det mulige i hans hverdagsliv. Derfor må han finde udløsning i et nøje planlagt dobbeltliv på et anonymt hotelværelse i byen.

Reflection

Inst: Osi Wald - 5 min -
Der er mange grunde til at få sved på panden i en lufthavn: Almindelig rejsefeber, flyskræk, klaustrofobi eller blot ubehaget ved at skulle præstere noget i det fremmede. For en israelsk skuespiller, der er på vej til Hollywood og måske berømmelse, omdannes lufthavnen til en mareridtskulisse for en indre frygt.

Rejsen til min ‘mate’

Inst: Sara Hamdrup - 16 min - Denmark & Argentina
For ni år siden boede Sara i Argentina og fandt en følelse, hun aldrig havde mærket før. I Danmark længes hun tilbage. En film om at finde samklang i en anden kultur samt accepten af, at man ikke kan få det hele.

Sprog: dansk og spansk

RELATED

Inst: Ida Andreasen - 15 min - Denmark
Silje og hendes far kæmper med et ustyrligt temperament. Hver gang de bliver vrede, vokser deres hoveder sig store og røde. Hidsige Silje drømmer kun om at få sin fars anerkendelse og opmærksomhed, men han lever i selvhad på grund af sin egen vrede og kan ikke holde ud at Silje ligner ham så meget. Sammen må far og datter se deres fejl i øjnene.

RESORT

Inst: Kasper Møller Jensen - 18 min - Denmark
En chickflick-bytursodyssé om Ida, der begiver sig ud i det neonfyldte natteliv uden helt at være klar over, hvad hun søger. Men som hun danser sig gennem gader og mennesker, går det langsomt op for hende, hvad hun mangler.

Restaurant Kong Hans – Drømmen om stjernerne

Inst: Christina Moltke - 60 min - Denmark
Restaurant Kong Hans Kælder i København er Danmarks ældste Michelin-restaurant, men i 2014 mister restauranten for første gang i 30 år sin Michelin-stjerne. I 2014 erstatter den 29-årige Mark Lundgaard Thomas Rode som ny køkkenchef. Succeskriteriet på kort sigt er topanmeldelser i de danske aviser og gastronomiske magasiner. På længere sigt skal Michelin-stjernen genvindes. Dokumentaren om Restaurant Kong Hans følger den unge køkkenchefs indædte arbejde før, under og efter genåbningen af Kong Hans Kælder. Der er nyt personale og menuen er skabt fra bunden med Marks stilpræg. Forventningerne er tårnhøje.

RETALIATION

Inst: Ange-Régis Hounkpatin - 26 min - France/Benin
Awa går på militærskolen i Natitingou. En dag får hun besked om, at hendes far er blevet myrdet hjemme i Cotonou. Da hun vender hjem, opdager hun, at sagen er gået i stå, og at en civilmilits er ved at formes for at hævne drabet. Konfronteret med politiets uformåen beslutter Awa sig for selv at tage affære.

Retriever

Inst: Kim, Joo Hwan - 25 min - Korea
Som illegal indvandrer i Korea lever Lee Kwang et liv i skyggen. Han har fundet en niche med at stjæle hunde fra dyreinternater og sælge dem til slagtere. Men da han en dag finder Bori, en golden retriever, ændres hans syn på livet.


REVELATION – THE CITY OF HAZE

Inst: Mao Qichao - 14 min - China
I en dystopisk fremtid er en mørkealder indtruffet. I byen hersker ulighed og elendighed, og oprørere slås ned med stormtropper i middelalderlige pestdragter. Midt i elendigheden står et barn, der må kæmpe for sit liv og yde mange ofre, før håbet kan spire. Episk sci-fi steampunk i mikroformat.


Riders

Inst: Jesper Vidkjær Rasmussen - 29 min - Denmark
Volden giver ham kvalme efter otte år i fængsel, og Lars beslutter sig for at forlade sin rockerbande. Med kone og søn tager han afsted mod en ny start i et fremmed land. Men intet går som Lars har håbet. Måske er gud alligevel en bogholder, der har et regnskab at balancere.

Rita og Krokodille – Fisketuren

Inst: Siri Melchior - 5 min - Denmark
Rita og Krokodille skal ud at fiske. Rita belærer Krokodille om, hvordan man fisker. Men ved søen er det Krokodille, der fanger alle fisk, selv om han har det gamle fiskenet. Rita bytter med ham, men det hjælper ikke. Men Rita SKAL fange en fisk.

Rocky Horror Picture Show

Inst: Jim Sharman - 120 min - United Kingdom/USA
Richard O'Briens ultimative kultklassiker er en parodi på og hyldest til B-gyser- og science fiction-genren. Vi følger det nygifte par, Brad og Janet, som en mørk og stormfuld nat søger ly i det dunkle Frankenstein-slot. De møder slottets beboere, den stepdansende groupie Columbia, de incestuøst tjenende ånder Riff Raff og Magenta samt, ikke mindst, filmens omdrejningspunkt, den excentriske transvestit, Frank-N-Furter.


Safari Heat

Inst: Antti Laakso & Simo Ruotsalainen - 5 min - Findland


Satellit

Inst: Maia Elisabeth Sørensen - 14 min - Denmark
Satelite består af tre farverige karakterers forsøg på at kommunikere med hinanden gennem tid og rum. Det lykkedes dog ikke altid.


Schoolyard

Inst: Irene Dragasaki - 10 min - Greece
Athen, i den varme sommer. En flok skolebørn hænger ud i gården. Klasseværelserne er tomme. Solen er brændende varm. En vandbombe falder fra himlen og udløser en vandkamp. Game on: In this game, you play till you drop.


SE DAGENS LYS

Inst: Wikke & Rasmussen - 100 min - Denmark
Filmen er noget så sjældent som en dansk kærligheds-science fiction.
Den handler om udskiftningssamfundet, hvor indbyggerne hver morgen vågner til et nyt liv. For ikke at ende som fastlåste, hverken mentalt eller materielt, får alle hver dag et nyt sted at bo, en ny familie og et nyt job. Men hvad nu, hvis man bliver forelsket og ønsker at være sammen med det samme menneske dag efter dag?

Selfdestructive Robot

Inst: Trygve Nielsen - 3 min - Norway
Robotter er sat i verden som menneskets tjenere. De skal gøre livet lettere for os og udføre alt det kedelige, forefaldende arbejde. Det giver mening, men det er ønsketænkning. Robotter kan have deres helt egen meningsløse dagsorden, der sætter Freuds dødsdrift i et nyt lys.

September

Inst: Lisa Jespersen - 28 min - Denmark
Else bliver brændt af af sin datter, og finder i stedet sig selv i selskab med to andre midaldrende kvinder på et badehotel, hvor en helt anderledes dag tager form. Alle i den umage trio har deres egne problemer, der gør svært at se klart og træffe de rigtige beslutninger, og særligt Else skal beslutte, om hun vil stå i livets solside. Måske behøver livet ikke at være så kedeligt, selvom man er fyldt 60.

Sergio Herman, Fucking Perfect

Inst: Willemiek Kluijfhout - 90 min - Netherlands
Den ultra-ambitiøse hollænder Sergio Herman er køkkenchef på familierestauranten Oud Sluis. Kort tid efter Sergio overtager restauranten fra sin far, tildeles den tre Michelin-stjerner. Men det kræver sit når man rangerer i toppen af Michelin-listen og de lange arbejdsdage, høje konkurrenceniveau og det konstante forventningspres om at levere fejlfrie kulinariske kunstværker er slidsomt. Sergio lukker familierestauranten for at tilbringe mere tid sammen med familien, men der går ikke lang tid før rastløsheden melder sig, og Sergio igen står klar i køkkenet i sin nye restaurant. Sergio Herman, Fucking Perfect er en intens fortælling om ambition og perfektion, og de ofringer det fører med sig, når kun fucking perfect er godt nok.

Seriously Deadly Silence

Inst: Sara Koppel - 2 min - Denmark
Portrætterne er smukke. Dyrene er smukke. Tres meget forskellige dyreportrætter præsenteres på ét minut. Fælles er, at alle dyrene tilhører truede arter, og uden dem vil verden være så meget fattigere. Der vil opstå en rungende stilhed.

Seven Boats

Inst: Hlynur Pálmason - 10 min - Denmark
En mand i havet kæmper for sit liv. Han er omringet af syv både.

Seven Minutes in the Warsaw Ghetto

Inst: Johan Oettinger - 8 min - Denmark
Warszawa, 1942. Den otteårige dreng, Samek bor med sin mor og sin bedstemor i en lejlighed i ghettoen. Han leger i gården og gennem et hul i muren ind til ghettoen får han øje på en gulerod, der ligger på fortovet lige på den anden side. Han forsøger at trække guleroden igennem hullet med et stykke ståltråd, men han er ikke klar over, at to SS soldater på vagt meget nøje iagttager, hvad han har gang i.

seven times a day we bemoan our lot and at night we get up to avoid dreaming

Inst: Susann Maria Hempel - 18 min - Germany
En østtysk mand mister hukommelsen, og forsvinder ind i en drømmeverden uden ende. Han hjemsøges af mareridt så frygtelige, at ingen burde udsættes for dem. Men de eksisterer, og hjemsøger ham som en absurd virkelighed dannet af den vågne verdens mindste bestanddele.

Shadow Boxer

Inst: Andreas Bøggild Monies - 20 min - Denmark
Otteårige Luna bor alene sammen med sin mor Isabella, som er professionel bokser. Under en vigtig kamp bliver Isabella alvorligt skadet og ender på hospitalet i koma. Ingen tør tro på at Isabella kommer til at gå igen - undtagen Luna. Hun gør alt, hvad hun kan, for at opmuntre sin mor og få hende til at tage kampen op for at komme tilbage i ringen.

SHIFT!

Inst: Alexander Sagmo - 28 min -

Shiva

Inst: Christian Bengtson - 23 min - Denmark
Mors store pige er ved at være flyveklar, men mor prøver med hele moderdyrets værktøjskasse at stække datterens vinger. Nytårsaften er på spil. Et kompliceret spil igangsættes for at datteren forbliver i reden, som nok er lun, men også har tremmer!

Shok

Inst: Jamie Donoughue - 22 min -

Shok

Inst: Jamie Donoughue - 22 min - Kosovo / United Kingdom
To drenge prøver at få det bedste ud af en tilspidset situation, hvor serbiske militser står parate i kulissen til at eskalere konflikten i Kosova. Kosova er en tikkende bombe, men drengene forsøger sig med lidt tuskhandel. Indtil de indser, at der ingen regler er. Eller snarere at alle regler er til for at brydes.

Shower

Inst: Christian K. Norvalls - 7 min - Norges
En mand tager bad i et offentligt baderum, da han pludselig hører underlige lyde komme fra en af de andre gæster.

SIA

Inst: Annika Berg - 29 min - Denmark
”Jeg kan ikke påstå, at jeg synes tanken om at dø er dejlig – for jeg ved jo ikke, hvad det er”. 93-årige Sia bor i en jungle af orkideer og minder sammen med papegøjen og katten. Her tager hun ranke skridt mod sit livs afslutning. I dette hybridportræt midt imellem dokumentar og fiktion kan man møde døden i silkekåbe og med neglelak på tæerne.

Denne film er shortlisted til Robert Prisen for Årets kortfilm: fiktion.

Silent Nights

Inst: Aske Bang - 30 min -
Inger møder Kwame på det herberg, hvor hun er frivillig og han tilbringer nætterne, mens han leder efter arbejde uden opholdstilladelse. Hun er dansker, han ghaneser, og de lever begge et hårdt liv, men finder trøst i hinanden. Trods forskellene er de lykkelige sammen, indtil den dag Kwames mobiltelefon afslører en afgørende hemmelighed om hans liv.

SILJE

Inst: Emilie Koefoed Larsen - 9 min - Denmark
En mand ramt af bitterhed forsøger at isolere sig i et sommerhus ved vandet. Men så møder han den unge og livlige kvinde, som bor til leje i sommerhuset ved siden af.SKATEKEET

Inst: Edward Cook - 15 min - Netherlands
Keet er en 10-årig pige, der elsker at skate. De andre piger i hendes klasse har svært ved at forstå, hvorfor hun går så meget op i det - de vil hellere tale om drenge og tøj. Men Keet er fast besluttet på, at hendes køn ikke skal definere hendes interesser. Hun kæmper en brav kamp for at vise, at piger kan være lige så gode til at skate som drenge.

Skin

Inst: Marine Koenig - 12 min - Belgium
Huden er menneskets beskyttelse mod verden, og for en tatoveret kvinde er hendes hud ikke alene overlevelse, men også en fortløbende fortælling. En fortælling og en refleksion, der bærer et liv at tanker og billeder til at forså verden og sig selv.


Skoleudflugt

Inst: Jonatan Etzler - 15 min - Sverige
Elin forsøger så godt hun kan at passe ind på sin nye skole. Klassekammeraterne er midt i forberedelserne til skoleudflugten, hvor de skal stå på ski. Snart opdager Elin, at børn er opdelt i rige og fattige, og hun ved ikke, hvor hun hører til.

Sky

Inst: Mikkel Sørensen - 25 min - Denmark
Står minder og mareridt i vejen for fred og forsoning for et menneske, som har mistet alt? Man skal drage dybt ind i mørket, før man finder ud - og op. Den ældre mand, Joakim, vil have fred i sjælen. Han vil slette sin fortid, som rummer et stort tab. Men Joakim bliver ufrivilligt nødt til at konfrontere sin fortid og gennemleve sit livs mareridt én sidste gang.


Slipset

Inst: An Vrombaut - 9 min - Belgien
På en øde orange planet vrimler det med langbenede giraffer. For den lille babygiraf er det noget af en udfordring. Den er kun ude på at lege, men det er lidt svært, når de andre giraffer har hovederne helt oppe i skyerne. Lige indtil den får fat i én af giraffernes lange slips, som den kan kravle op af.


Small Talk

Inst: Even Hafnor, Lisa Brooke Hansen - 20 min - Norway
Mød Dvergsnes-familien fra Kristiansand. Deres familiesaga ligner mange menneskers til forveksling: Generationsopgør, almindelige hemmeligheder under gulvtæppet. Her er tre begivenheder i deres liv i efteråret og vinteren 2014.

Small Time Giants

Inst: Aka Hansen - 22 min - Denmark
Bandet Small Time Giants har for længst erobret de bankende pop-rock-hjerter hjemme i Grønland, og nu drømmer de om at slå igennem i Europa. Men vejen til international succes er opslidende og uden garanti. Spørgsmålet er, om det er kampen værd?

Sofa

Inst: Anna Emma haudal - 15 min - Denmark
25-årige Vera får hjælp af sin eks-kæreste til at flytte en sofa fra deres gamle hjem til hendes nye hjem. På vejen finder hun ud af, at han er begyndt at se en anden. Jalousien får hende til at tvivle beslutningen om deres brud, og Vera gør et desperat forsøg på at vinde ham tilbage. Men alle par har dets egne mønstre, og med sofaen som en metafor for deres forhold, udfolder parrets historie, dynamikker og seksualitet sig på vejen fra en lejlighed til en anden.

Solo

Inst: Kasper Torsting - 77 min - Denmark

Solo Rex

Inst: François Bierry - 23 min - Belgium, France
Der er skæve eksistenser med stille liv og larmende kommunikationsbesvær i en lille landsby så søvnig som selve Tornerose. Ingredienserne i deres opvågnen er en motorsav og en hest, en cykel og en klarinet. Dreng og pige spiller et ældgammelt spil med lidt anderledes regler.

Somebody Else

Inst: Laurent King - 16 min - China
En arbejderdreng og en smuk pige fra det bedre borgerskab. Der er mere end en hvid løgn i mellem dem, mens de kører gennem Shanghai efter midnat, og nærmer sig hinanden. De varme følelser trues dog af hans hemmelighed… og af hendes.

SongBird’s Shop

Inst: Anatoliy Lavrenishyn - 18 min - Ukraine
Det er en fantastisk historie, fra de tusind og én nats mørke. Et foruroligende eventyr om fugle med menneskeansigter, der sidder i bure og sælges for deres stemmers skønhed. Disse skræmte væsner lever i en uigennemskuelig og dyster verden uden plads til vingesus, men selv i den mindste krop gemmer sig en stemme, der kan få hjerter til at smelte, og bure til at åbne sig.

Sonita

Inst: Rokhsareh Ghaemmaghami - 90 min - Iran, Germany, Switzerland


Splintertime

Inst: Rosto - 11 min - Belgium, France, Netherlands
"Zip up and let's dance to the sound of breaking glass”. A band of sleepy spirits in an ambulance runs out of road. In the third installment in a series of surreal musical films featuring Thee Wreckers, the grim last stop is at hand.


STELLAR

Inst: Laura Hoejberg Kunov - 5 min - Denmark
Et energifelt samler sig over byen, hvor mennesker hver dag myldrer mellem hinanden uden glæde eller fællesskab i gaderne, i undergrunden, i højhusenes labyrint. Men nu stiger farvestrålende organismer op gennem byens lag, og løfter byboerne op i en bevidsthedsudvidende rejse med retning mod en pulserende kerne.

STEPS

Inst: Noemie Brassard - 8 min - Canada
10-årige Josephine befinder sig i grænselandet mellem barn og voksen. Hun er et vakst og charmerende bekendtskab, der gør sig mange tanker om alle de forandringer, hun gennemgår i denne turbulente tid, både de indre og de ydre.

Sthorzina

Inst: Dan Radu Mihai - 24 min - Serbia, Romania
Viorel er en dreng på 12 år der bor nær byen Danube sammen med sin bedstefar. Mirko er søn af en lokal politimand på den Serbiske side af byen Danube. De to drenge har en fjernstyret båd som de bruger til at sende alle mulige små ting til hinanden, men da Viorel finder en pistol på sin bedstefars loft, ændres deres liv pludseligt.

STICK MAN

Inst: Jeroen Jaspaert, Daniel Snaddon - 27 min - UK
Følg med pindemanden på et hæsblæsende eventyr i forsøget på at komme hjem til sin familie inden juleaften. På sin vej møder han både en legesyg hund, ender i en svanerede og må krydse en flod, og den slags er ikke så let, når man kun er en pind. Denne herlige animationsfilm bygger på en børnebog af forfatteren bag ’Grøffeldyret’.

Stina Karina

Inst: Andrias Høgenni - 10 min - Denmark / Faeroe Islands
To veninder gør sig klar til en længe ventet fest. Men foran spejlet bliver alle fejl synlige, og med en enkelt hårelastik kan hele magtbalancen tippe. Der er to mennesker i rummet, men badeværelset bliver rammen for et kammerspil, om at se sig selv i øjnene.


Storm Hits Jacket

Inst: Paul Cabon - 13 min - France
Da det blæser op til storm udenfor bliver to forskere, som er på randen af en større opdagelse, involveret i en aftale om industrispionage og en uventet ménage à trois.

Storm P. Inventions

Inst: Jørgen Vestergaard - 15 min - Denmark
Humoren i Storm P.s tegninger ’Opfindelserne’ bygger ofte på misforholdet mellem det lille problem, der skal løses, og den helt uoverskuelige problemløsning. De sort/hvide tegninger blev skabt fra 1910 og til sidst i 40’erne. Dukkefilmen genskaber dem i farver og forsøger at holde fast i den oprindelige satire over et samfund, der hovedløst dyrker effektivitet og teknik.

Storvask – Kogevask

Inst: Kassandra Wellendorf - 4 min - Danmark
’Storvask’ er en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Vaskemaskinens rum forvandler sig til et ishav, en garnjungle, en pjaltetøjsverden, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.

Storvask – Pjaltetøj

Inst: Kassandra Wellendorf - 4 min - Denmark
Storvask tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Vaskemaskinens rum forvandler sig til et ishav, en garnjungle, en pjaltetøjsverden, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.


STRANGERS ON THE ROAD

Inst: Carlos Solano - 20 min - Spain
Mikel tror, at han er helt alene på landevejene udenfor Madrid. Indtil han ser en sort bil i bakspejlet. Han sætter farten op. Den sætter farten op. I et forsøg på at undslippe sin forfølger stopper han ved en motorvejsbar. For Sara bag disken er den nervøse fremmede en velkommen gæst på en stille aften. Men han har brug for hendes hjælp.

Stray Dogs

Inst: Minka Farthing-Kohl - 8 min - USA
Solen bager ned. Frank venter på bussen. Hans is smelter. En fremmed beder om at låne hans telefon. Herreløse hunde strejfer rundt i gaderne.


Stutterer

Inst: Benjamin Cleary - 12 min - United Kingdom
Har man ikke et velsmurt tungebånd, kan man kløjs i mange af hverdagens sociale sammenstød. Og for en mand med en lammende talefejl, bliver al kommunikation til en håbløs, uoverstigelig kløft, der holder ham adskilt fra andre mennesker. Og nu står han overfor den største udfordring af dem alle.

Summerbreak

Inst: Hans Henschel - 13 min - Germany
Det er årets varmeste dag. Hun har et brækket ben og har ligget på sin kærestes seng i flere dage. Sveden perler på næsen. Fluerne summer. Hedebølgen er total. Med en sprittusch og i undertøj går de hinanden på nerverne.

Sumsing

Inst: martin rahmlow - 4 min - Germany
Det er en evig kamp. Den formløse, hede vildskab mod geometriske formers tempererede ordensregler. Der er ikke vindere og tabere. Kampen fortsætter. Modsætningerne mødes og frastødes, filtres ind og redes ud. Musik og bevægelse går i ét.

Sunday Lunch

Inst: Celine Devaux - 13 min - France
Søndagsfrokosten er et uopslideligt familieritual. James iagttager sin familie. De spørger, og lytter ikke til svarene. De giver råd, og følger dem ikke selv. De roser ham og skoser ham, men det er alt sammen en del af traditionen.

Superbia

Inst: Etienne Kompis, Fela Bellotto - 18 min - Hungary
Kæmpekvinder med svingende junglebryster og drømmende, syngende miniaturemænd lever i to adskilte klaner i landet Superbia, hvor pardannelse på tværs ikke bare er forbudt, men helt overflødigt. På hver sin side af en flod har de fundet veje til at leve uden hinanden. Lige indtil en af klanernes medlemmer går på lystfuldt rov over floden.

Suspendu

Inst: Elie Grappe - 15 min - Switzerland
Ved morgengry i en balletskole falder en dreng midt i en bevægelse, og brækker sin fod. Men der er vigtige prøver forude, og drengen nægter at hvile eller indrømme sin skade. Han ønsker at kroppen skal adlyde ham og være grænseløs, men hans dansepartner og lærere skal også overbevises.

Svans

Inst: Martin Reinhard - 19 min - Denmark
Aksel har hele sit liv frygtet den dag, hvor hans omgivelser får øje på, at han er homoseksuel. Han skjuler sit sande jeg for ikke at miste sin plads i den vennegruppe, som han sætter over alt andet. Hans kæreste Aleksander er bevis nok på at åbenhed betyder ensomhed. Aksel er så styret af sin frygt, at da han bliver opdaget midt i et farvelkys med Aleksander, vender han sin vrede mod ham, han ellers kun føler ømhed for.

Svartzul

Inst: Jeanette Nørgaard - 4 min - Denmark
Året er ∆63 på den glemte ø Kurotopia. Den mørke kraft Svartzul bryder igennem bjerget Scheadu og ud af mørket opstår en ung kvinde i et lyn af kosmisk glimmer, pulserende lys og neongeometri. Et samarbejde mellem instruktør Jeanette Nørgaard og komponist Jenny Rosander aka Lydmor, der indvarsler en ny webserie med animation og musik under navnet Equinox Noir.

Sway

Inst: Faiyaz Jafri - 8 min - Hong Kong
Otte minutters ren headbanging til electro-rock. De svajende kvindekroppe er godt nok nøgne, men også dækket af tyk pels, som disco-yetier. Intet plot, kun dans og hår.

Swinger

Inst: Mikkel Munch-Fals - 100 min - Denmark
SWINGER er en romantisk, kulsort komedie i bedste Woody Allen stil om Adam (Martin Buch), der befinder sig midt i det forkælede, lette liv, han ønskede sig. Han har en dejlig kone (Mille Dinesen), en selvstændig søn, et godt job og gode venner, men alligevel er det ikke rigtig godt nok. Naboens græs er bare grønnere og lykken altid et andet sted. Selv de swinger-weekendture, som hans kone og han gennem årene er taget på for at give det hele et ekstra lille pift, er blevet en kedelig og triviel gentagelse. Men en weekend sker der det, at Adam gør det mest ’ulovlige’, man kan gøre i en swingerklub; han forelsker sig… Ærø danner ramme om filmens centrale locations med bl.a Badehotellet i Ærøskøbing og øens legendariske strandhuse ved Marstal. - See more at: http://www.filmfyn.dk/film/swinger/#sthash.uquXWlT6.dpuf

Switch

Inst: Martin Vinther Bavngaard - 8 min - Denmark
Steen er en ensom mand der en dag kommer ud for en hændelse, der gør, at han føder en mørbrad der bliver hans gode ven.


Take me

Inst: Anaïs Barbeau-Lavalette - 10 min - Canada
En sygeplejerske kommer ud for meget i sit arbejde med patienter. Patienter har som alle mennesker særlige behov, ønsker og krav. Men kan og skal man opfylde dem alle? Det er et spørgsmål om princip, men hvad er den største magt? Principper eller kærlig empati?


Tarikat

Inst: Jasmijn Schrofer - 17 min - the Netherlands

Tarikat er et visuelt digt om en rejse mod oplysning. Efter en mystisk drøm, finder Derya sig selv blandt sjæle, der er forankret i den Islamiske Sufi tradition.

Teenland

Inst: Marie Grahtø - 30 min - Denmark
Teenland! Det lyder som noget rart. Måske endda noget sjovt. En forlystelsespark for teenagere med fuld fart frem og mod på livet! Men Teenland er alt andet end det. Det er en lukket anstalt for unge. Disse unge har mildest talt store problemer, og et af dem er institutionen selv – et sted, der er lige så mystisk, som det er uhyggeligt.

Ten Buildings Away

Inst: Miki Polonski - 25 min - Israel
Der ligger et fireetagers hus midt i byen. Over huset løber en motorvejsbro med tæt trafik. Bag det yderste venstre vindue på fjerde etage bor to brødre, en mor og en far. En lille familie, der måske aldrig har haft ret til andet end dette lille hjørne af en betonverden.THE ABSENCE OF EDDY TABLE

Inst: Rune Spaans - 12 min - Norway
I en saftig paradishave udvikler sig Eddys picnictur i helt uventede retninger, da han bliver jaget af en mystisk pige, der får ham til at glemme alt om sandwicher og sodavand. Hun har noget helt andet på menuen, nemlig Eddy selv, og truer med at opsluge ham med sin kærlighed. Baseret på Dave Coopers tegnede universer.

The Absent One

Inst: Mikkel Nørgaard - 119 min - Denmark
Dansk thriller baseret på Jussi Adler-Olsens roman af sammen navn. Vinder af SVEND PRISEN 2015.THE BATHTUB

Inst: Tim Ellrich - 13 min - Austria
Et badekar – tre brødre – mange plask! Tre brødre prøver at dykke tilbage i barndommen gennem et gammelt familiefoto i badekarret.

The Beast

Inst: Daina O. Pusić - 20 min - Croatia
En hundredårig kvinde og hendes datter er i to forskellige faser af alderdommen, og deler hus og seng, men ikke sprog. Deres sære vaner er ved at fossilere i gentagelsen, men deres forhold ændres da en flagermus flyver ind i deres hjem og bliver boende.

The Betrayal

Inst: Susan Young - 6 min - United Kingdom
Forholdet mellem læge og patient er helligt og skrøbeligt. Og når det går galt, går det rigtig galt. I et mareridtstapet af juridiske dokumenter, pilleæsker og lægejournaler udspiller historien om en afhængighed sig.


THE BOY IN THE OCEAN

Inst: Friedrich Tiedtke - 15 min - Denmark
Den tyske dreng Mathias er 12 år og udforsker sin spirende seksualitet på en sejlbåd, der ligger for anker ud for Danmark. Men omgivet af vand og med forældrene, der stadig behandler ham som et barn, længes han efter at komme på land og få nye erfaringer, hvilket dog ikke udvikler sig helt, som han havde håbet.

the burden

Inst: Niki Lindroth von Bahr - 13 min - sweden
Et hotel, et supermarked, et call-center og en burgerrestaurant. Alle frakørsler fra den store motorvej, der langsomt drejer på sin klippestump gennem et tomt univers. Her synges sange. Her danses step i formation. Her svinges op til patetiske højder. En animeret musical med apokalyptiske undertoner.

The Canvas

Inst: Soma Biro - 8 min - Denmark
En film om en kunstner der taber forbindelsen med ubetinget kærlighed, kunsten, sin barndom og kun har håbets illusion tilbage.


The Chicken

Inst: Una Gunjak - 15 min - Germany, Croatia
Sarajevo, 1993: Selmas seks års fødselsdagsfest tager en dramatisk vending, da husfreden krigerisk overdøves af snigskytters kugler. Snigskytternes opgave er at stresse indbyggerne og tager ikke hensyn til, hvem der rammes. Her er kun skydeskiver, og ikke mennesker – eller høns.


THE CULPRIT

Inst: Michael Rittmannsberger - 3 min - Germany/Austria
En ung mand er under anklage. Han tilstår sin skyld og viser ingen tegn på anger. Tværtimod synes han at være stolt af sin forbrydelse. Han mener han har ret til at handle sådan; at han ikke kunne have handlet anderledes. Og hans forbrydelse er strafbar med døden.

THE DRESS ON HER

Inst: Chih Yi Wen - 23 min - Taiwan
Miss Hui har fine kjoler på hver dag. Den fattige Hsiao-Jing er betaget af sin lærerinde, og ønsker at kende alle hendes hemmeligheder. Det kan hendes klassekammerat Zhi-Ya hjælpe med, til gengæld skal de være bedste venner. Som to detektiver efter skoletid kommer de på sporet af Miss Huis tidligere liv, men kan deres venskab holde til at nå til bunds i mysteriet?

THE ELUSIVE

Inst: Ely Chevillot - 18 min - Belgium
Da Catherine kommer for at hente sin søn Clément fra svømning, får hun at vide, at han har begået et overgreb på en jævnaldrende pige. Det gør hende stærkt oprevet, og hun kæmper med at forstå: kan det virkelig være sandt. Har hun nogensinde set ham – rigtigt set ham før nu?

THE END OF TIME

Inst: Milcho Manchevski - 6 min - Cuba/USA
Hvis bare man kunne fastfryse synet sådan en eftermiddag på en cubansk gade i byen: Drenge spiller bold; to skolepiger er på vej hjem; en gammel mand krydser gaden; kvinder standser og hilser på hinanden. Dette er det øjeblik på en helt almindelig tirsdag, hvor det står klart, at tiden er gået i stå, og universet er fanget i et enkelt riskorn.

The English Teacher

Inst: Alán González - 15 min - Cuba
Sonia er engelsklærer i Havana. Eller, var, indtil hendes mands uhelbredelige sygdom gjorde hende til en fange i deres mørke lejlighed, hvor hun hver dag passer og plejer ham. Hun beslutter at tage undervisningen op igen og bryde den kvælende stilstand i sit liv.

The facts of life

Inst: Jonas Kyed - 4 min - Denmark
En pige og en dreng møder hinanden til en fest, og de ender i seng sammen. Efter det, ser vi historien fra deres kønsdeles perspektiv.

The Field

Inst: Asier Altuna - 14 min - Spain
En højtidelig procession krydser et tørt landskab. Processionens symboler markerer en stærk tro på Guds vilje og nåde. Håb gennemsyrer de vejrbidte ansigter og slidte kroppe. Det er nemlig deres liv og lemmer, som er i spil hvis der skal kunne høstes i landskabet igen.

The Fish and I

Inst: Babak Habibifar - 6 min - Iran
En blind mand bevæger sig forsigtigt rundt i sit køkken. Famlende berører han ting og genstande, men der skal ikke meget til at forstyrre de indgroede vaner og rutiner. Ved et uheld kommer han til at puffe til bowlen med en enlig fisk i. Fisken spræller hjælpeløst på gulvet, men den blinde mand kan ikke se den. Hvad skal han gøre?

The flesh

Inst: Louise Lemoine Torrès & William Henne - 15 min - France/Belgium
I fremtidens samfund eksisterer drømmen om den søde elskov og flammende kærlighed muligvis stadig, som fragmenter fra en svunden tid. Men glem alt om den! Der hersker nu funktionel orden, hvor kun forplantning tæller og følelser er bandlyst. Kvinden er reduceret til en fødemaskine, hvis værdi regnes i antal fødte børn. Velkommen til den fagre nye verden!

The Fly

Inst: Olly Williams - 6 min - United Kingdom
Nerverne er på højkant. Det gælder om at bevare roen, når man er chauffør for en bande, som er ved at røve en bank. Men selv den mest iskolde kriminelle kan bringes i ubalance, når en irriterende flue er på spil og ikke sådan lader sig vifte væk. Kampen mellem mand og bæst kan begynde!

THE FOURTH KINGDOM

Inst: Alex Lora , Adan Aliaga - 14 min - Spain
Det Fjerde Kongerige er plastiktidsalderens endestation; et pantcenter i New York, hvor immigranter og andre i samfundets nederste lag kan opretholde livet ved at sortere plastik fra byens bjerge af affald. Klodens fremtid er måske usikker, men her lever den amerikanske drøm i bedste velgående.

The French Revolution

Inst: Hai Afik - 21 min - Israel
Alle frygter med rette at få ukontrollable fremmede ind i ens hjem. Noni og Tamar, der lever et stille liv med deres lille datter, oplever at grænsen overskrides. Hjemmet er et helle, der ikke må invaderes af ukendte med skjulte motiver. Men hvis det sker, er det et spørgsmål om integritet og værdighed, mod og taktik. Ellers kan det gå grueligt galt!

The full story

Inst: Daisy Jacobs, Chris Wilder - 8 min - United Kingdom
Mellem husets fire vægge bor kernefamilien trygt. Og når familien går i stykker, splitter chokket værelserne ad indtil tapeter og traumer hænger i strimler og blafrer. Som femårig opdager Toby, at man ikke altid kan regne med at forældre bliver, hvor de er. Som femogfyrreårig forsøger han at samle brudstykkerne til en fortælling.

The Garden of Delights

Inst: Alejandro Male García Caballero - 8 min - Mexico
En dæmon opdager skaberglæden og fornøjer sig med at krydse dyr - med overraskende resultater. Snart har han en frodig have af hybrider. Men i ursuppen gemmer der sig en, der er sluppet fra ham. Han er besat af ønsket om at fange dyret, men kan ikke modstå dets charme.


THE GLASS WALL


Inst: Marc Schmidt - 24 min - Netherlands
Lydia er så syg, at hun må ligge alene bag glas, adskilt fra verden. Hendes sygdom skildres i en usædvanlig dokumentar, hvor skiftende synsvinkler inde bag glasset og udefra viser ikke bare de medicinske forløb, men de mentale effekter af en livstruende sygdom. Her er ensomheden, og erkendelsen af at være grundlæggende fremmed for andre, mens man befinder sig i fasen mellem liv og død.The House Inside Her

Inst: Pernille Rose Grønkjær, Astrid Kruse Jensen - 8 min - Denmark
The House Inside Her er resultatet af et parløb, hvor en billedkunstner og en instruktør sammen har udforsket ukendt territorium og udfordret hinandens sædvanlige arbejdsmetoder. Et eksperiment hvor to kunstnere sammen skal definere et kunstnerisk udtryk gennem alle faser af projektet.


The Islands and the Whales

Inst: Mike Day - 82 min -
I Islands and the Whales sættes hvalfangstens fortid og fremtid i fokus. Færingerne mærker følgerne af de forurenede have: Det, der engang sikrede deres overlevelse, bringer nu deres børn i fare, og færingerne må vælge mellem sundhed og tradition

The Jacket

Inst: Patrick Vollrath - 10 min - Germany
De er unge og de er glade for hinanden. Der er kærlighed og magi i luften. De havner på et værtshus. Det skulle de ikke have gjort, for her udspiller der sig en hanekamp, som kun kan gå galt. I hvert fald for den ene part. Pludselig er magien forsvundet.

The Joy of Everyday Life

Inst: Sanna Liljander - 7 min - Fonland
Findes der noget mere opslidende end et barns langstrakte grådanfald? Og vil det ikke få ethvert moderhjerte til at briste? Sikkert, men ikke stensikkert for man kan reagere på mange måder. En mor synes at have fundet sin egen opskrift. Måske den kan anbefales.

THE KEEPER OF LOST CAUSES

Inst: Mikkel Nørgaard - 97 min - Denmark
Vicekriminalkommissær Carl Mørk flyttes til afdeling Q for uopklarede sager. Her opdager Carl mysteriet om den sporløst forsvundne politiker Merete Lynggaard. Trods chefernes protester graver Carl og hans assistent, Assad, dybere i sagen, der viser sig at rumme mange dunkle hemmeligheder.

The Kingdom

Inst: Lars von Triers - 279 min - Denmark
Lars von Triers Riget var den store sensation i 1994. DR-serien, der skildrede okkulte hændelser på Rigshospitalet, gik lige ind med sin blanding af horror og komedie, fortalt i kornede billeder og gustne farver.

The knowledge between us

Inst: Tara Jade Samaya & Pippa Samaya - 1 min - Australia
En surrealistisk tilgang til kinematografi, for at udforske den menneskelige races evige sult efter viden og værdien i hvad du (tror du) ved.

The Noisemaker

Inst: Karolis Kaupinis - 15 min - Lithuania
En provinsskole venter på at få besøg af den officielle delegation fra ministeriet. Delegationens opgave er at overbringe en ny skoleklokke. Dette er dog ikke, hvad skolen står og mangler. Det faktum at skolen er to elever fra at ramme det tilladte minimum er et meget større problem. Mens de venter på delegationen gør rektoren sit bedste for at maskere manglen og undgå den uundgåelige lukning af skolen.

THE ONE

Inst: Erik Schäfer - 10 min - Denmark
En psykotisk seriemorder bliver interviewet af en kvindelig journalist. Han fortæller om sine forbrydelser og om, hvordan han ønsker at skrive sig ind i historien blandt legendariske seriemordere ved at skabe malerier og kunst ud af sine ofres sidste stund.

The One and Only

Inst: Susanne Bier - 106 min - Denmark
Sus (Sidse Babett Knudsen) er ved at være træt af sin flotte italienske mand Sonny (Rafael Edholm) og får smag for den hjælpsomme og flinke køkkeninstallatør Niller (Niels Olsen).

The Other Side

Inst: Guðmundur Einar - 9 min - Denmark
En ung mand er konstant fanget mellem sine venner, der hiver ham ud i kriminalitet, og presset fra kæreste og familie som ønsker ham væk fra det miljø, der kun ødelægger ham selv og andre.

The Owl

Inst: Andrias Høgenni - 15 min - Denmark, Faroe Islands
Det er lumpent at være utro. Det medfører løgne og er ikke alene et tillidsbrud, men direkte forræderi. Malan kan ikke dy sig for at kigge i sin kæreste telefon, og forbløffes først over hvad hun finder. Så følger vrede og handling, og ikke mindst den smertefulde konfrontation.

THE PAINTED CALF

Inst: David Pantaleón - 10 min - Spain
I det Gamle Testamente stiger Moses ned fra bjerget, og ser at folket synger og danser rundt om guldkalven; et afgudsbillede, de har skabt i hans fravær. I vrede kaster han sine stentavler med lovene fra sig, så de går itu. Så tager han guldkalven, smelter den, og maler guldet til støv.

The painter

Inst: Hlynur Pàlmason - 30 min - Denmark
Vi følger en succesfuld kunstner, som lever alene og isoleret.
Her koncentrerer han sig udelukkende om sit arbejde. Men han tvinges til at tage stilling, da verden udenfor banker på, og han søn kommer på uanmeldt besøg. Pludselig finder han sig selv i et kaos der bringer både ham og hans arbejde ud af balance.

The private detectives

Inst: Kasper Buur - 11 min - Denmark
Carsten drømmer om at blive politibetjent. Han har søgt ind på politiskolen utallige gange, men det er aldrig lykkedes. For at vise, at politiskolen tager fejl ved ikke at vælge ham, har han startet sit eget detektivbureau.

The Procedure

Inst: Calvin Reeder - 4 min - United States
En mand vågner op på et operationsbord. Han er bundet på hænder og fødder og kan ikke slippe fri. I det lille hvide rum bliver han udsat for et besynderligt eksperiment.

The Reflection Of Power

Inst: Mihai Grecu - 9 min - France
Ceremonier udføres i storladen koreografi i Nordkoreas hemmelighedsfulde hovedstad Pyonyang. Indbyggerne er forseglet indendørs mens en naturkatastrofe på samme skala som byens storladne monumenter rammer og den totalitære verden sluger sig selv.

The servant

Inst: Farnoosh Abedi - 9 min - Iran
En forfatter på randen af selvmord fanger et insekt i et glas, og i stedet for at følge sin første impuls og slå det ihjel, lader han kræet vokse sig stort i hans tjeneste. Med tiden tjener dyret dog en anden og mere dyster funktion, og snart udkæmper de to en kamp for at rollerne byttes om imellem dem: Tjeneren vil være mester.

The Shadow

Inst: Anders Jon Petersen - 17 min - Denmark
Hver mand er sin egen værste fjende, og Andreas har truffet et valg, der har splittet ham i to – bogstaveligt talt. Den ene halvdel drømmer om ro med kone, barn og lejlighed med kunst på væggene. Den anden går i hawaiiskjorte, lader skægget stå og sover på Sydhavnen. Men hvem er originalen, og hvem er kopien - og hvem skal styre resten af Andreas’ liv?

Denne film er shortlisted til Robert Prisen for Årets kortfilm: fiktion.


The story of a ballet dancer

Inst: Maja Friis - 10 min - Denmark
Den finske balletdanser Sorella Englund fortæller hendes personlige historie om hendes liv med dans. En historie om passion, ensomhed og den aldrende krop.

The Story of a Mother

Inst: Jørgen Vestergaard - 21 min - Denmark
Der sad en mor hos sit barn. Hun var så bedrøvet og så bange for, at det skulle dø. Et tidløst eventyr af H.C. Andersen om menneskelig fortvivlelse og endelig accept af Guds vilje. Dukkefilmen har valgt sin stil. Den foregår i Ballerup eller Brabrand eller en anden anonym forstad af beton.

The Sunken Convent

Inst: Michael Panduro - 15 min - Denmark
En mand vågner, tager på arbejde, spiser hjemme, udfører lidt hjemmekirurgi, kører ud i skoven. Noget, der vækker gysen? En ordløs fortælling om dårlige vaner, der går helt til den groteske grænse og tilbage igen. Det er HCA med et skud plumret syre i hovedpulsåren.

Denne film er shortlisted til Robert Prisen for Årets kortfilm: fiktion.

The Taste of Fences

Inst: Sinung Winahyoko - 15 min - Indonesia
Livet forekommer bizart hos en familie med en meget speciel form for serviceydelse. Men et arbejde er et arbejde, og anstrengelserne bringer tilsyneladende glæde. Husets søn kan sit kram, men bliver alligevel overrasket, da en ny gæsts ankomst bebudes.

THE TRANSFER

Inst: Michael Grudsky - 23 min - Germany, Israel
En arabisk fange skal flyttes og tre unge israelske soldater ledsager ham gennem Negevørkenen. Da deres bil bryder sammen, er de strandet midt i ingenting. Erez, der er øverstkommanderende, må både overvinde den fjendtlige ørken og sine egne overbevisninger, for at de kan komme videre. Men på den anden side af ørkenen venter virkeligheden på dem.

The tree

Inst: Sare Shafipour - 5 min - Iran
Et træ, en kvinde og et land: Denne film viser en historie om en kvinde og et træ, begge med dybe rødder i et land.

The UFO-Truth

Inst: Emilie Koefoed Larsen, Bertil Vorre - 10 min - Denmark
Verdensrummet ligger endeløst omkring os. Er der liv derude? Nogle mennesker er ikke i tvivl. For dem er UFOer ligeså virkelige som en tur i supermarkedet. Og nogle har endda mødt et rumvæsen.


The Wanderer

Inst: Peter Dourountzis - 20 min - France
Et hvileløst rovdyr? En rastløs baggårdspuma? En tikkende bombe? En ung mand vandrer gennem Paris’ gader. Tilsyneladende uden mål. Han søger selskab i metroen eller på en café, men uden egentlig at opnå kontakt eller blive accepteret. Han er en enspænder.

The Wanderer

Inst: Simon Ternowitz - 6 min - Denmark
Skovbunden antager de mærkeligste former for et søgende væsen, der vandrer i et forsøg på at finde en mening og et mål. Urskovens grønne mørke gemmer mange hemmeligheder, men solens stråler lokker med løsningen på alle gåder; op, op, op!

The way of tea

Inst: Marc Fouchard - 21 min - France
En skinhead går ind i en arabisk butik. Det lyder som en vittighed, men der lægges ikke fingrene imellem, når den grimme og afstumpede racistiske hov stamper løs i en lille fransk landsby. Her rimer araber på øretæver, og en forretningsindehaver må lægge øre til ikke så lidt. Men måske er der et universalmiddel til at dulme hadets voldsomme rus.


The wild hearts

Inst: Michael noer - 82 min - denmark
De Vilde hjerter er en roadmovie om en gruppe unge og deres søgen efter identitet, anerkendelse og kærlighed. Deres fællesskab og individuelle drømme bliver testet, når de begiver sig ud på en rejse i Europa på knallert.

The Winner

Inst: Dávid Géczy - 20 min - Hungary
Han har været olympisk mester i svømning og lever stadig i fortiden, mens nutiden er nærværende i form af drenge, som ikke rigtig har den rette motivation i bassinet. Kroppen er ved at være slidt op, men der er stadig kampe at vinde mod stopuret. Det bliver i mere end én forstand en kamp mod tiden.

THICK SKIN

Inst: Erlendur Sveinsson - 12 min - Iceland
Reykjaviks forstæder. Jævnaldrende Jónas og Hannah er til fest. Først udveksler de blikke, så kys, så mere. Men næste morgen vågner de op til to forskellige virkeligheder. I den enes er der begået en forbrydelse. I den anden er alting vendt på hovedet, og det er knap nok muligt at genkende sig selv.
Thunder Road

Inst: Jim Cummings - 12 min - United States
Gråd, sorg… og Bruce Springsteen? Jimmy Arnaud elskede sin mor. Til hendes begravelse skal han holde mindetalen, der i ét, langt øjeblik vækker undertrykte følelser, bringer dem til overfladen og øjeblikket bliver til en uddrivelse af hans personlige dæmoner. Men hvilken bedre hyldest end at opføre hendes yndlingssang?

Tick Tick Boom

Inst: Frida Barkfors - 29 min - Denmark
Tick Tick Boom, en bittersød multiplotfortælling om, hvordan livet ikke altid går, som man planlægger det.


TIMECODE

Inst: Juanjo Giménez - 15 min - Spain
Luna og Diego er sikkerhedsvagter i parkeringshuset. Diego har nattevagten, Luna arbejder om dagen. Det er skrivebordsarbejde i uniformeret rutine, og deres liv krydser hinanden kort hver morgen, når hun afløser ham. I den lille bås flimrer skærmene, hvor overvågningskameraer viser alt, hvad der foregår i bygningen.


Titania lll

Inst: Thomas Seest - 1 min - Denmark
Nini Theilade genskaber Titania, dronningen af feerne, ud fra hendes rolle i Max Reinhardts film A Midsummer Nights Dream fra 1935 med Mendelssohn musik fra den originale film.


TOTEMS

Inst: Paul Jadoul - 8 min - France
En skovhugger, der arbejder sig langsomt gennem skovens træer med sin sav og økse, bliver fanget under en faldende stamme og hans indre dyr kommer frem i forsøget på at slippe fri. Langt nede under ham summer motorvejen. Over ham blinker stjernerne.


Towards the peak of the mountain

Inst: Jacob Pilgaard - 23 min - Denmark
En soldat vender hjem fra krigen for at begrave sin far, men rejsen bliver også et personligt opgør med soldatens egen fortid.

Train

Inst: Olivier Chabalier - 13 min - France
Toget kører gennem en nat af guld og sort. Kulstøvet blander sig med uvejrsskyer, landskabet vånder sig omkring sporene. Toget er på en rejse gennem drømmebilleder fra vores fælles ubevidste.

Tranquility of blood

Inst: Senad Sahmanovic - 22 min - Montenegro (Republic of)
Øje for øje og tand for tand. En mand sværger blodhævn over sin døde søn. Men han kan ikke fuldføre sin grusomme dåd, da målet for hans had er flygtet. Hvordan lokker man sin fjende hjem igen, så hævnen kan fuldbyrdes? Med en blanding af tålmodighed og list.

Transit

Inst: Lauri Astala - 10 min - Finland
New York er et drømmesyn i denne dokumentar. Skyskrabere, lys, bevægelse, trafik; en fællesmængde af ideer og fantasier. Byen og dens billeder vendes og drejes i bogstavelig forstand til en visuelt orkestreret storbysymfoni.

trigger

Inst: Julie R. Ølgaard - 5 min - Denmark
Da en ung håndlanger får besked på at køre ind i skoven uden nogen grund, ved hun at der kun kan vente dårligt nyt forude. Mafiabossen er altid nådesløs, ombestemmer sig aldrig, og er kendt for at nyde et velordnet drab efter maden. Da de endelig når frem, ved den underordnede, at der kun er en ting at gøre.
Tsunami

Inst: Sofie Kampmark - 8 min - Denmark
En mand befinder sig på et absolut nulpunkt i livet. En frygtelig tsunami har frarøvet ham alt, også livslysten. Men livet må gå videre, og da han finder en af havets skabninger overladt til sin nåde, er det tid til at genoprette naturens orden.

Turtle

Inst: Jordan Schiele - 15 min - United States, China, Singapore
En ung mand forsøger at sælge en skildpadde på gaden i Beijing. Han bliver samlet op af en kvinde i bil. De forhandler om prisen på padden, men pludselig er der andre ting, som skal prissættes. Den unge mand når knap at tænke sig om. Kvinden vil fotografere den unge mand i sit studie, men hendes dagsorden er ikke sådan lige til at gennemskue.