FILM FOR ALLE varmer op til Robert

Kulturregion Fyn præsenterer vinterens tur med FILM FOR ALLE. Efter overbevisningen om at kultur og film skal deles og nydes af alle, også udenfor de store byer, tager vi ud i det fynske land og inviterer til filmoplevelser i lokale biografer. FILM FOR ALLE er en del af indsatsområdet FYN ER FILM under Kulturregion Fyn og bliver realiseret i samarbejde med Odense International Film Festival.

 

Odense International Film Festival elsker kortfilm og vil gerne dele vores kærlighed til filmoplevelser ud over det sædvanlige med hele Fyn. Derfor tager vi ud til Fyns kommuner med filmpakker, og denne gang vises Robertnominerede kortfilm som optakt til Robertprisen februar 2018. Fra den 14. januar til den 29. januar vil man kunne opleve tre danske film, der genremæssigt spænder bredt og både underholder og inviterer til eftertanke.

 

Man vil også kunne opleve filminstruktør og skuespiller Aske Bang og manuskriptforfatter Mie Skjoldemose. Aske Bang er instruktøren bag filmen Silent Nights, der var nomineret til en Oscar for bedste kortfilm i 2017, og spås til at være en af branchens kommende stjerner. Det fynske talent Mie Skjoldemose har skrevet manuskriptet til Lille Danser. Hun er uddannet fra fynske 18Frames og læser til manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole. Bang og Skjoldemose vil skiftevis deltage i visningerne og lede en spændende debat om filmene sammen med publikum.

 

FILM FOR ALLE viser:

  • Lille Danser, om skjulte lidenskaber under den disciplinerede overflade på en balletskole.
  • Silent Nights, om Inger og Kwame, der i deres forelskelse finder trøst i hinanden, indtil en afgørende hemmelighed om Kwames liv afsløres.
  • Halvmand, der på komisk vis skildrer et parforhold i krise og en mands desperate forsøg på at genetablere sin fordums storhed som tv-ikon.

 

FILM FOR ALLE kommer til:

  • Glamsbjerg Biograf, 14. januar
  • Scala Svendborg, 17. januar
  • Bio Langeland 23. januar
  • Ringe Bio 24. januar
  • Cafe Biografen 29. januar

Man kan finde Facebook-events med billetoplysninger allerede nu via Facebooksiden ”FILM for ALLE” og på biografernes hjemmesider.

 

Projektkoordinatorer:

Festivalleder, Birgitte Weinberger: bsw@odense.dk eller 65512837

Festivalkoordinator, Trine M. Jensen: trimj@odense.dk eller 65512837