FILM FOR ALLE deler verdenskultur ud til hele Fyn

Kulturregion Fyn er i luften med en ny omgang FILM FOR ALLE. Kultur hører nemlig ikke kun til i de store byer men skal deles og nydes af så mange som muligt. Derfor har vi inviteret os selv inden for i lokale biografer og uddannelsessteder og inviterer fynboerne til filmoplevelser, debat og hyggelige aftener. FILM FOR ALLE er en del af indsatsområdet FYN ER FILM under Kulturregion Fyn og bliver realiseret i samarbejde med Odense International Film Festival. 

 

Odense International Film Festival er helt pjattet med kortfilm, og derfor vil de dele dem med hele Fyn. De åbner skattekisten og tager fire af deres vinderfilm fra i år med på tur fra d. 13. til d. 30. november.

 

Med på tur tager de skuespiller og medlem af årets hovedjury på festivalen Marijana Jankovic og prisvindende Übermensch-instruktør Jesper Dalgaard. Jesper og Marijana deler visningerne imellem sig og vil hver især lede publikum i en åben diskussion af filmene og sørge for, at aftenen ikke blot bliver lærerig og spændende men også rigtig hyggelig og sjov.

 

Marijana og Jesper viser:

 

  • Übermensch om goth-rock, angst og frigørelse fra autoriteternes pres.
  • Domesticated Wolf om hvordan man som alenefar og hønsefarmer kan beskytte både sin datter og sine høns.
  • Written/Unwritten om at holde en papirløs familie sammen i et bureaukratisk samfund.
  • Abu Adnan om at tilpasse sig en ny kultur og en ny måde at være far på, når ens søn passer nemt ind i et samfund, man selv kæmper for at blive en del af. Abu Adbnan vandt som den eneste film hele to priser på OFF17, og er lavet på Fyn af 27 årige Sylvia le Fanu. Se en lille smagsprøve her: https://vimeo.com/211461706

 

FILM FOR ALLE kommer til Kerteminde Kino 13. november, Glamsbjerg Biograf 19. november, Bio Andelen Ærø 20. november, Nordfyns Gymnasium 21. november, Cafe Biografen 27. november (UDSOLGT), Ringe Bio 29. november og Svendborg Gymnasium 30. november. Man kan finde Facebook-events med billetoplysninger allerede nu via Facebooksiden ”FILM for ALLE” og på biografernes hjemmesider.

 

 

Projektkoordinatorer:

Festivalleder, Birgitte Weinberger: bsw@odense.dk eller 65512821

Festivalkoordinator, Julie Bjerring-Kristensen: jubje@odense.dk eller 65512837