PlayOFF

Filmproduktion i 48 timer? Inspirerende ideer? Storslået kreativitet?
Velkommen til PlayOFF konkurrence, for alle, som har lyst til at deltage!

PlayOFF er OFFs konkurrence for alle, som går rundt med en filmmager i maven. Legen er en stor del af denne konkurrence, hvor deltagerne melder sig til fra hele verden. Der er ingen krav til hverken erfaring eller udstyr – det hele handler om at være kreativ under tidspres. Både professionelle og amatører kan deltage.

Konkurrencen finder sted fra fredag den 22. august til søndag den 24. august. På de 48 timer skal deltagerne lave en film med en længde på max. 3 minutter, som under festivalugen vil blive bedømt af kreativitetsforsker ved Medievidenskab på SDU Heidi Phillipsen og OFFs programchef fra 2012, Martin Strange-Hansen. For at det ikke skal være alt for nemt, skal filmene laves ud fra et tema og indeholde et bestemt element, som først offentliggøres ved konkurrencens start. En 1., 2. og 3. plads vil blive kåret til OFF Awards fredag den 29. august.

Vigtigt: Tilmelding skal ske senest 18. august 2014, hvorefter du vil få en mail med uddybende detaljer. Når du har tilmeldt dig via tilmeldingsformularen på hjemmesiden, vil du modtage en kvittering fra PlayOFF og en mail med deltagernummer.

Vigtigt: PlayOFF-temaet og det hemmelige element 2014 forekommes på fredag, den 22. august 2014!!!

 

Se årets PlayOFF 2014 trailer på: PlayOFF 2014 trailer

Læs mere om PlayOFF reglerne

PlayOFF

Se tidligere års PlayOFF-temaerne og hemmelige elementerne:

PlayOFF-temaet 2013: Skift. Det hemmelige element 2013 var: Pind.

PlayOFF-temaet 2012: Blindhed. Det hemmelige element 2012 var en lyd: Lyden af en klokke.

 

PlayOFF Jury

Heidi Philipsen

Heidi Philipsen

Forsker og Ph. D. på Center for Medie Studier

Heidi Philipsen (1971) er Assistant Professor, Ph.D. på Center for Medie Studier ved Syddansk universitet. Hendes forskningsområde er kreative processer i medieverdenen, hvor hun blandt andet har afsluttet et omfattende studie på Den Danske Filmskole. Philipsens ph.d. afhandling hedder The New Wave of Danish Film – Influences and Imprints from The National Film School of Denmark (2005). Hun har publiceret et antal af bøger og artikler inden for filmområdet. Blandt andre: Made in America (2003) sammen med Rikke Schubart og Moving Media Studies – Remedation Revisited (2007) med Lars Qvortrup.

Hun forsker i kreativitet i filmskabelse og prøver at sætte fokus på, at det oftest er selve filmene, der analyseres, mens de kreative processer bag ved filmene overses.

Martin Strange-Hansen

Martin Strange-Hansen

Filminstruktør og manuskriptforfatter

Martin Strange-Hansen (f. 1971) er filminstruktør og manuskriptforfatter. Han debuterede som instruktør fra Den Danske Filmskole i 2001 med afgangsfilmen Når lysterne tændes med Jesper Asholt i hovedrollen. Filmen, som Strange-Hansen skrev manuskript til sammen med Flemming Klem er baseret på novellen Min kone forstår mig ikke af Finn Søeborg. Den vakte en del opmærksomhed, og blev i 2002 belønnet af det Amerikanske Filmakademi Academy of Motion Picture Arts and Sciences med en Student Academy Award (en såkaldt Baby-Oscar) som bedste udenlandske filmskolefilm. Samme år skrev og instruerede han novellefilmen Der er en yndig mand med Martin Buch i hovedrollen. Der er en yndig mand blev i 2003 hædret med en Oscar for bedste kortfilm. Martin Strange-Hansen stod i 2008 bag Danmarks første webisode og en af de første mobisodes i verden, tween-animationsserien Pinly & Flau.

Martin Strange-Hansen har senest instrueret børne-kortfilmen Her bor Jensen, med blandt andre Ditte Hansen og Jesper Asholt på rollelisten. Manuskriptet til filmen skrev Strange-Hansen i samarbejde med Bo Hr. Hansen. Siden 2010 har Martin Strange-Hansen, ved siden af sit virke som filminstruktør, været formand for Danske Filminstruktører.