En eftermiddag om integration med Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp Ungdom viser udvalgte OFF kortfilm med efterfølgende debat

Søndag d. 25. februar kl. 16 på Studenterhuset.

 

Flygtninge, integration og mødet med det fremmede har været flittigt debatteret i medier, blandt politikere og i den offentlige debat de seneste år. Interessen for disse temaer ses også blandt de kortfilm, der strømmer ind til Odense International Film Festival hvert år, og i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp Ungdom Fyn viser OFF 4 af sådanne film.   

 

OFF har en vision om at få bragt vidunderlige kortfilmsoplevelser ud til så mange mennesker som muligt, og vise den store mangfoldighed og diversitet i kortfilm. Gennem arrangementer året rundt præsenterer OFF filmpakker, der spænder bredt i både emner og målgrupper, og den 25. februar vises en filmpakke med fire kortfilm, der kredser om emnet flygtninge.

Kortfilmene fortæller på smuk vis den personlige historie og giver os et unikt indblik i desperationen og håbet bag flugten og udfordringerne ved livet i et nyt land.

Dansk Flygtningehjælp Ungdom (DFUNK) er en oplagt samarbejdspartner til dette arrangement, da DFUNK Debat gennem oplysende og dialogskabende events sætter fokus på flygtningeområdet og ansigt på de mennesker, det drejer sig om. Til dette arrangement stiller vi skarpt på de stærke historier og lægger op til debat om kortfilmene og de emner, de tager op.

 

Filmene er:

Vore Fædres Sønner (Ulaa Salim, 8 min): Den har altid været der; generationskløften. Et ægte kultursammenstød i familiens skød. Men der kan bygges bro mellem generationerne, og værktøjerne hedder kærlighed og respekt.

 

Mukwano (Cecilie McNair, 19 min): Mary Kabufufu er asylansøger og håber at få opholdstilladelse i Danmark. Hun flygtede fra Uganda, hvor hun som lesbisk var forfulgt, og under flugten blev hun skilt fra sin kæreste, Rose. Men Flygtningenævnet tror ikke, hun fortæller sandheden.

 

The Way of Tea (Marc Fouchard, 21 min): I Frankrig går den unge skinhead Alex ind i Malik’s lille butik. Alex har ingen respekt for arabere og har intet problem med at udtrykke sit had overfor Malik. Men måske er der et universalmiddel til at dulme hadets voldsomme rus: te!

 

Mare Nostrum (Rana Kazkaz, Anas Khalaf, 14 min): På en middelhavskyst træffer en syrisk far et valg, der sætter hans lille datters liv på spil. Bølgerne slår ind på kysten. Far og datter leger på stranden. Desperationen er så stor, at han har ofret alt andet end sit håb om et nyt liv.

 

Der er GRATIS entré. Ved køb i Studenterhusets cafe byder DFUNK på kage.