10 OFF-film shortlistet til Robert

Danmarks Film Akademi løfter nu sløret for de 10 shortlistede kortfilm, der er med i opløbet om at blive nomineret til Robert Prisen 2018 for Årets Kortfilm: Fiktion/Animation.

For tredje år fortsætter Filmakademiet og Odense International Film Festival samarbejdet om at skabe større opmærksomhed om det fabelagtige vækstgrundlag for dansk film, som der findes i produktionen af kortfilm i Danmark. Ved offentliggørelsen af de 10 shortlistede film kickstarter Filmakademiet Robert 2018.

Fra den 7. august kan Filmakademiets medlemmer stemme blandt de 10 shortlistede danske kortfilm. Alle filmene vises i løbet af OFF, hvor der også kan stemmes, og hvem de endelige 5 nominerede bliver afsløres til OFF’s prisuddelings lørdag den 2. september.

”Vi er meget glade for at fortsætte vores tætte samarbejde med OFF, og vi kunne ikke ønske os en mere kompetent samarbejdspartner, til at hjælpe med at finde de ti shortlistede film, som Filmakademiets medlemmer nu skal stemme om og koge ned til de 5 nominerede. Det er 10 spændende og alsidige film, som repræsenterer det ypperste i dansk kortfilm fra året der er gået,” udtaler formanden for Danmarks Film Akademi, Kim Magnusson og fortsætter. ”Vi er i særdeleshed glade for det fokus der nu gives til de danske kortfilm på festivalen, lige såvel som for den mulighed publikum får for at se filmene på det store lærred.”

Hvem der endeligt vinder ROBERT PRISEN for Årets Kortfilm: Fiktion/Animation bliver først afsløret til ROBERT prisuddelingen i februar 2018.

 

Shortlist i kategorien Årets Kortfilm: Fiktion/Animation:

Abu Adnan – Instrueret af Sylvia Le Fanu

Behold, such clown – Instrueret af Jacob Pilgaard

Halvmand – Instrueret af Frederik Louis Hviid

In a Month – Instrueret af Jonas Kærup Hjort

Kein Problem – Instrueret af Magnus Millang

Land of Our Fathers – Instrueret af Ulaa Salim

Little Dancer – Instrueret af Nils Holst-Jensen

Pistol – Instrueret af Andreas Thaulow

Rainbow Girls – Instrueret af Zinnini Elkington

Silent Nights – Instrueret af Aske Bang