Danmarks internationale kortfilmfestival har åbnet for tilmelding af film

OFF er klar til at modtage kortfilm med henblik på optagelse i festivalens konkurrencer, og ser frem til at modtage film fra hele verden. Sidste år modtog festivalen over 2500 kortfilm sendt for over 90 nationer.

 

OFF er en branchefest, men i høj grad også en festival for publikum. I 2017 fandt over 27.000 filmelskende gæster vej til OFF, til stor glæde for såvel arrangører som filmskabere. Kunsten bliver først relevant i mødet med beskueren og på OFF lægges der stor vægt på mødet mellem mennesker på kryds og tværs; inspiration, netværk, indsigt og udsigt. Festivalen løber af stablen fra 27. august til 2. september 2018, og vil igen i år gøre sit ypperste for at skabe en uge med film, fest og fordybelse – kortfilm og kærlighed i verdensklasse!

 

Ny konkurrence: Dokumentaren får egen plads

OFF har en lang tradition med dokumentarfilm, men i de seneste år har dokumentargenren været programmeret sammen med fiktion- og animationsfilm. Nu stiller vi skarpt på dokumentaren og tilføjer en ny konkurrence til festivalens etablerede kategorier, for den korte dokumentar med to nye priser: Prisen for Best Documentary Short og The Soapbox Award. De udvalgte film vil derfor nu fordele sig over 5 kategorier, herunder den internationale- og nationale konkurrence, animationskonkurrencen, ungdomskonkurrencen, og den nye dokumentar-konkurrence, hvor i alt 10 priser uddeles. Alle film er fortsat under 30 minutter. Læs mere her: http://www.filmfestival.dk/den-korte-dokumentarfilm-faar-sin-egen-plads-paa-off/

 

Fra OFF til Oscar

Kortfilmfestivalen i Odense kan som den eneste danske festival sende vinderfilm videre til bedømmelse ved The Academy Awards i kortfilmkategorien det efterfølgende år. Udnævnelsen som Oscarkvalificerende festival kom i 2013 for hovedkonkurrencen og den danske konkurrence, mens vores animationskonkurrence i 2015 også fik denne fine status, som er en blåstempling af festivalens høje niveau, og ikke mindst en kæmpe mulighed for filmskaberne, hvis film rykker tættere på den eftertragtede Oscar-statuette.

 

Fra OFF til Robert

Hvert år kårer Det Danske Filmakademi de bedste danske film, herunder kortfilm, med Robert-prisen. Et nyt samarbejde fra 2016 bevirker, at alle danske kortfilm skal igennem OFFs udvælgelse for at komme i betragtning til en Robert. Ud af de danske, udvalgte bidrag på festivalen short-listes 10 kortfilm som medlemmer af Det Danske Filmakademi kan stemme på, for at finde de fem nominerede til årets Robert. De nominerede afsløres til OFF’s prisfest OFF awards og vinderen af årets Robert i kortfilm-kategorien findes herefter til Robert-prisfesten i februar året efter.

 

Festivalleder Birgitte Weinberger udtaler:

 

”Odense er kortfilmens mekka og der vises film i alle afskygninger: animationer, kortfilm for børn og unge, fra hele verden og med et særligt fokus på Danmark. Flere tusinde kortfilm fra alle verdenshjørner finder vej til OFFs udvælgelse, som gennem timevis af film-kiggeri finder frem til de 100 bedste, som festivalen vil forkæle publikum med til august, og som samtidig er med i opløbet om OFF’s priser, Oscarkvalificering og ikke mindst æren. Vi glæder os helt vildt til at modtage og se det nyeste fra hele verden og præsentere det for vores fantastiske publikum til sommer.”

 

Sidste frist for tilmelding 1. april 2018.  

OFF modtager kortfilm på maks. 30 minutter i alle genre. Filmen skal være færdiggjort i 2017 eller 2018. Læs specifikationer og tilmeld din film via www.filmfestival.dk. Alle korrekt tilmeldte film vil få besked om udfaldet af udvælgelsen i slutningen af maj.
Yderligere info, tryk her.