Danmarks Film Akademi og OFF fælles om at fremme dansk kortfilm

Når Robert-prisen til bedste danske kortfilm uddeles 5. feburar i København, udråbes vinderen blandt de fem kortfilm, der blev fundet og nomineret sidste år under hele Danmarks kortfilmfestival, OFF16, i Odense.

 

Danmarks Film Akademi og Odense International Film Festival er gået sammen om at skabe større opmærksomhed omkring dansk kortfilm. Danmark har en lang og stolt tradition for film i det korte format med internationalt gennemslag. De bedste kortfilm bliver hvert år udtaget og vist på Danmarks Internationale kortfilmfestival – OFF – i Odense, hvor de præsenteres for et stort filmelskende publikum.

 

Et nyt samarbejde fra 2016 bevirker, at alle danske kortfilm skal igennem OFFs udvælgelse for at komme i betragtning til en Robert. Ud af de cirka 30 udvalgte danske bidrag, der vises på OFF, short-listes 10 kortfilm som medlemmer af Danmarks Film Akademi kan stemme på for at finde de fem nominerede til årets Robert. Under OFF’s prisfest, OFF Awards, i uge 35 løftes sløret for de nominerede og vinderen af årets Robert i kortfilm-kategorien findes herefter til Robert-prisfesten i februar året efter. De fem nominerede film til ’Årets Kortfilm 2017’ blev således fundet og udråbt under den seneste udgave af Danmarks kortfilmfestival: OFF16.

 

Leder af Danmarks internationale filmfestival Birgitte Weinberger udtaler:

Kortfilmen er en fuldstændig enestående kunstform, der desværre har tendens til at drukne i det store film-billede. Derfor er vi som Danmarks kortfilmfestival utrolig glade for det samarbejde, vi har indgået med Danmarks Film Akademi, som bevirker, at der sættes yderligere fokus på danske kortfilm. Alle kan tilmelde film til OFF, og vi modtager hvert år rigtig mange bidrag. På den måde sikrer vi, at de shortlistede film til Robert bliver fundet på et solidt og repræsentativt grundlag. Dernæst er det en ære i sig selv at blive en af de fem Robert-nominerede der får fuld opmærksomhed under OFF, og filmskaberne kan efterfølgende bruge nomineringen aktivitet til deres videre færd. Vi glæder os meget til at se hvilken af de fem nominerede kortfilm, der løber af med sejren til Robert-festen

 

De nominerede i kategorien Årets Kortfilm: Fiktion:

Darkest Moon – instrueret af Kasper Skovsbøl

Exil – instrueret af Ulaa Salim

Lulu IRL (Lulus Første Gang) – instrueret af Tone Ottilie

Mukwano – instrueret af Cecilie McNair

Sia – instrueret af Annika Berg