FILM FOR ALLE deler verdenskultur ud til hele Fyn

Kulturregion Fyn er i luften med en ny omgang FILM FOR ALLE. Kultur hører nemlig ikke kun til i de store byer men skal deles og nydes af så mange som muligt. Derfor har vi inviteret os selv inden for i lokale biografer og uddannelsessteder og inviterer fynboerne til filmoplevelser, debat og hyggelige aftener. FILM Læs mere »


Premiere på Anders Walters nye spillefilm

Navnet er Walter. Anders Walter. Og første gang vi mødte ham var i 2013, da han rystende nervøs kom til Odense for at modtage sin første pris nogen sinde for sin film, 9 Meter. En fantastisk fin og rørende film der også blev shortlistet til en Oscar. Siden sin debut for bare fire år siden, Læs mere »


OFF Special: Relations

Tankevækkende kortfilm fra OFF17 – Odense International Film Festival Vi skal længere ind. Vi skal helt ind i sindet! Kom med den 13. november, når OFF inviterer til en intens filmaften i selskab med – tja, mennesket. På nærmeste hold bliver vi inviteret indenfor i andre menneskers virkelighed, og præsenteres for deres tanker og ikke Læs mere »


Hlynur Palmason vinder pris for Bedste Film

Stort tillykke til instruktør Hlynur Palmason, der netop har vundet prisen for bedste film i hovedkonkurrencen på CPH:PIX med Vinterbrødre. Og Hlynur ER en fantastisk instruktør. I 2013 vandt han her på OFF prisen Bedste danske kortfilm for “En maler”, og i 2015 havde vi fornøjelsen af ham i vores internationale jury sammen med producer Karoline Leth Læs mere »


Ungdomsjuryen Rapporterer

Hvert år udvælger OFF en skoleklasse, der under festivalen skal agere jury, anmelde film og selv filme deres arbejde under ugen. Dette er blevet til denne fine dokumentar, som vi er stolte af at præsentere. OFF Ungdomsjury 2017 Gennem sin 40 år lange historie har Odense International Film Festival gjort sit ypperste, for at inkludere Læs mere »


OFF Special – Vinderfilm

Mandag 9. oktober kl. 19 på Café Biografen – Billetpris 50 kr.   Se et spændende og gribende udpluk af vinderfilmene fra Danmarks internationale, Oscarkvalificerende kortfilmfestival: OFF17. Odense International Film Festival blev endnu en gang afholdt i uge 35 i hjertet af Odense. Over 2500 kortfilm søgte om optagelse i årets konkurrenceprogram, hvoraf 104 klarede Læs mere »


Med Skolen i Biografen – Kortfilmsperler fra OFF får nyt liv

OFF – Odense Internationale Film Festival – er stolte over, at der fra i år vil være mulighed for at opleve kortfilm fra festivalen for børn og unge, når vi tager Med Skolen i Biografen i samarbejde med DFI og Kulturregion Fyn. Siden år 2000 har Det Danske Filminstitut inviteret børn og unge til initiativet Læs mere »


OFF to Hogwarts – billetsalget er nu åbent!

For fjerde år i træk byder OFF alle Potter-heads indenfor til filmmaraton Odense International Film Festival byder velkommen til et halsbrækkende maraton, når vi blænder op for små 20 timers Harry Potter-film på det store lærred under årets Harry Potter Festival. Fredag den 20. oktober forvandles Rosenbækhuset til The Great Hall på Hogwarts, der vil Læs mere »


And the winners are….

Efter et fantastisk awardsshow lørdag aften er priserne fra OFF17 nu uddelt. Kæmpe tillykke til årets vindere <3 Grand Prix – The HCA Award (50.000 kr.): Timecode Written/Unwritten af Adrian Silisteanu The Transfer   The Storyteller Award (15.000 kr.): Domesticated Wolf af Elad Primo The Elusive Mare Nostrum   The Artist Award (15.000 kr.): Merry Christmas Into the Læs mere »


I kunsten skal livet kendes

OFF’s festivalleder Birgitte Weinberger har været i ugeavisen og tale om kunsten og livet og hvordan kortfilm kan bringe os tættere sammen, som mennesker. Og det fortjener simpelthen en gentagelse her: “I kunsten kan livet kendes”, står der over scenen i Odense Teaters flotte, gamle sal. I kunsten kommunikeres livet på forskellig vis, fra forskellige Læs mere »